اعضای شورای صنفی استادان دانشگاه شریف به طور دسته‌جمعی استعفا دادند

 تصویری از اعتراضات سال گذشته دانشجویان دانشگاه شریفرادیو فردا: در پی افزایش فشارهای امنیتی بر دانشگاهیان و با ادامه موج اخراج استادان، روز شنبه دبیر و اعضای شورای صنفی استادان دانشگاه صنعتی شریف از عضویت در این شورا استعفا کردند.

وحید کریمی، استاد دانشکده فیزیک و دبیر کانون صنفی استادان دانشگاه شریف روز شنبه ۸ مهر ماه تصمیم خود برای کناره‌گیری از عضویت در این شورا را با انتشار نامه‌ای در رسانه‌های دانشگاه شریف اعلام کرد و گفت که دلیل آن «احضار» وی توسط یک نهاد خارج از دانشگاه است.


وی در نامه خود با بیان اینکه «این کانون با هدف استفاده بهینه از نظرات هیئت علمی و کمک به مدیریت دانشگاه‌ها برای اداره هرچه بهتر امور دانشگاه تشکیل شد»، افزود: «از آغاز کار این کانون تصور همه اعضا این بود که می‌توانند این وظیفه را با مذاکره سازنده با مدیریت دانشگاه و در داخل دانشگاه به انجام رسانند.»

کریمی در ادامه با تاکید بر اینکه «گمان نمی‌کرده که انجام این وظیفه دانشگاهی منجر به دعوت از او توسط یک نهاد[امنیتی] بیرونی برای مذاکره درباره مسائل دانشگاه شود»، افزود: «طبیعتا ضمن استقبال از چنین مذاکره‌ای در دفتر کار خود، تحکم برای حضور در نهادی خارج از دانشگاه را مخالف احترام به مقام همه استادان دانشگاه به طور کلی می‌دانم.»

دبیر کانون صنفی استادان دانشگاه صنعتی شریف فشار این نهاد امنیتی را دلیل اصلی استعفای خود ذکر کرد و افزود: «به همین دلیل و به خاطر نیاز به صرف وقت برای انجام پژوهش‌های علمی خود از یک سو و ایجاد آرامش خاطر نزد دعوت‌کنندگان به این مذاکره، از عضویت در شورای کانون صنفی استادان دانشگاه صنعتی شریف استعفا می‌کنم.»

ساعتی بعد از استعفای وحید کریمی از دبیری و عضویت در کانون صنفی استادان دانشگاه شریف، سعید شاهرخیان استاد دانشکده شیمی و فردین جعفرزاده استاد دانشکده عمران دانشگاه شریف هم از عضویت در این شورا استعفا کردند.

این دو نیز دلیل استعفای خود را «نبود جو و شرایط مناسب برای انجام وظایف کانون صنفی استادان» و نیز «نیاز به آرامش و تمرکز کافی برای انجام امور آموزشی و پژوهشی» اعلام کرده‌اند.

موج استعفای اعضای شورای صنفی استادان دانشگاه شریف به این سه استاد محدود نماند و شامگاه شنبه ۸ مهر ماهسهراب راهوار استاد دانشکده فیزیک و علی عابدیان استاد دانشکده مهندسی هوافضای این دانشگاه نیز از «شورای صنفی استادان دانشگاه شریف» استعفا کردند.

آقای عابدیان در نامه اعلام استعفای خود نوشت که «چه می‌شود کرد که آستانه تحمل یک مجموعه بسیار کوچک در دانشگاه در حد دو یا چند بیانیه صنفی هم نیست.»

«شورای صنفی استادان دانشگاه صنعتی شریف» در دوره اخیر متشکل از ۷ عضو شامل علی شریفی‌زارچی استاد دانشکده استاد مهندسی کامپیوتر، وحید کریمی‌پور استاد دانشکده فیزیک، سعید شاهرخیان استاد دانشکده شیمی، سهراب راهوار استاد دانشکده فیزیک، علی عابدیان استاد دانشکده مهندسی هوافضا، آرش امینی استاد دانشکده مهندسی برق و ابراهیم آزادگان استاد گروه فلسفه علم بوده است.

این هفت استاد در ۲۱‌ آبان پارسال در انتخابات «شورای صنفی استادان» و با رای ۱۶۰ تن از اساتید این دانشگاه به عنوان «اعضای شورای صنفی استادان دانشگاه صنعتی شریف» انتخاب شده بودند.

با این حال مدتی پس از آغاز فعالیت این شورا، آرش امینی از عضویت در شورای صنفی استادان دانشگاه شریف استعفا داد و فردین جعفرزاده جایگزین او شد.

با استعفای پنج عضو شورای صنفی استادان دانشگاه صنعتی شریف در روز شنبه و اقدام قبلی مدیریت این دانشگاه در اخراج علی شریفی زارچی، دیگر عضو این شورا، اکنون فقط یک عضو، ابراهیم آزادگان، در این شورا باقی مانده که به نوشته «روزنامه شریف» «فارغ از تصمیم وی» در مورد استعفا یا عدم استعفا، در عمل شورای صنفی استادان دانشگاه صنعتی شریف، منحل شده است.

از زمان آغاز اعتراضات زن، زندگی، آزادی در ایران، علاوه بر بازداشت‌های گسترده و اخراج و تعلیق دانشجویان معترض، شماری از استادان دانشگاه‌های تهران، صنعتی شریف، فردوسی مشهد، دانشگاه اصفهان، دانشگاه هنر تهران، دانشگاه کرمان، دانشگاه حکیم سبزواری، دانشگاه هنر، دانشگاه بهشتی، دانشگاه شیراز، دانشگاه گیلان و دیگر دانشگاه‌های ایران به خاطر حمایت از دانشجویان معترض از کار «تعلیق» یا «اخراج» شده‌‌اند.

استعفای اعضای شورای صنفی استادان دانشگاه شریف و در عمل انحلال این شورا، در آستانه سالگرد حمله نیروهای امنیتی حکومتی به دانشگاه شریف در ۱۰ مهر ماه سال ۱۴۰۱ شده است.

شامگاه یکشنبه ۱۰ مهر ماه پارسال، نیروهای امنیتی همراه با شمار بسیاری از نیروهای موسوم به «لباس‌شخصی‌ها» اقدام به محاصره و ورود به محوطه این دانشگاه کردند و با حمله به دانشجویان، ضمن ضرب و شتم و تیراندازی، شماری از دانشجویان را زخمی و ده‌ها دانشجو را بازداشت کردند.

تشکل‌های دانشجویی و همچنین استادان دانشگاه‌های مختلف روز حمله به این دانشگاه را «یک‌شنبه سیاه دانشگاه شریف» توصیف کرده و در بیانیه‌ها و تجمع‌هایی به این حمله اعتراض کردند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۶
Omide por jalal - تبریز، ایالات متحده امریکا

به نظر من دانشجویان آزاده که افتخار ایران هستند نیز بهتر است در اعتراض به اخراج آسانید و جایگزینی آنها با سگهای ولایت و الاق های ساندیس خور ، کلاس های درس را تحریم کنند ! هم به خاطر اعتراض به این جو امنیتی و هم بخاطر اینکه وقتی با این همه زحمت و هزینه ، بازار کاری برای آنها وجود ندارد ، پس بهتر است از همین الان به فکر مهاجرت باشند و وقت تلف نکنند! برای چندمین بار از سگ های با وفا و الاق های زحمتکش بخاطر اینکه آنها را با این اراذل مقایسه کردم معذرت میخواهم ! البته با عرض معذرت از تمام اراذل و اوباش و دزد های شریف در تمام دنیا !
یکشنبه ۰۹ مهر ۱۴۰۲ - ۲۳:۲۷
۵۴
hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا

تازه داریم حرف میزنیم. دانشجوها هم باید اعتصاب کنن
دوشنبه ۱۰ مهر ۱۴۰۲ - ۰۱:۳۴
۷۰
senator x - تهران، ایران
سکوت بازاریان خیانت است بملت
‌سه شنبه ۱۱ مهر ۱۴۰۲ - ۱۸:۱۵
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +873شاهزاده رضا پهلوی: آمادگی خود را برای هدایت و رهبری دوران گذار اعلام می‌کنم
  • +557نتانیاهو خطاب به مردم ایران: خامنه‌ای از شما بیشتر از اسرائیل می‌ترسد
  • +389اعلام آمادگی شاهزاده رضا پهلوی برای رهبری دوران گذار و نظرات موافقان و مخالفان
  • +246شاهزاده رضا پهلوی: جمهوری اسلامی غیر‌قابل اعتماد و توافق با آن غیرممکن است
  • +223نظر وزیر خارجه آینده آمریکا درباره آتش‌بس در غزه: اسرائیل باید تک تک اعضای حماس را نابود کند
  • +217شاهزاده رضا پهلوی: مقابل رژیم مرگ و اعدام، مبارزه ما برای زندگی است
  • +214دانشجویان دختر بلژیکی در اعتراض به بازداشت آهو دریایی در مقابل سفارت ایران نیمه‌برهنه شدند
  • +166خبرگزاری فرانسه: موساد از بالا تا پائین سپاه پاسداران و بیت رهبری مأمور دارد
  • +146شرق الاوسط : اسرائیل و ترامپ طرحی برای سرنگون کردن رژیم ایران تهیه کرده‌اند
  • +144وزیر دفاع پیشنهادی ترامپ بر این باور است که جمهوری اسلامی باید برای مذاکره «التماس کند»