خبرهای ضد و نقیض از برگزاری «شهرآورد تهران» در قطر؛ میلاد زنیدپور: ننگی دیگر برای جمهوری اسلامی است
رأی دهید
این بازی که به «دربی» یا «شهرآورد» تهران شهرت دارد، مهمترین مسابقه باشگاهی در ایران محسوب میشود و از حساسیت زیادی برخوردار است.
انتشار این خبر با واکنشهای زیادی در فضای مجازی مواجه شد و انتقاد بسیاری از کاربران ایرانی را به دنبال داشت که معتقدند انتقال شهرآورد به قطر دلایلی غیرورزشی دارد.
میلاد زنیدپور، بازیکن پیشین تیم ملی فوتبال ایران که در حال حاضر ساکن فنلاند است، در این باره به صدای آمریکا میگوید: «به نظر من حکومت آخوندی به انتهای خط رسیده و این ترکشهای آخر حکومت است که از ترس ایرانیانی که به دنبال آزادی هستند، شاید بخواهد در مکانی دیگر مثل قطر بازی بزرگ دربی را برگزار کند.»
او در ادامه میافزاید: «با توجه به انقلاب مهسا و نزدیک شدن به ۲۵ شهریور، ترس تمام کابینه دولت را فرا گرفته است و شاهد تصمیمات غیر ورزشی هستیم که ننگ دیگری را نصیب دولت و حکومت آخوندی میکند و موجب بیآبرویی ورزش و فوتبال کشورمان در آسیا خواهند شد.»
به گفته میلاد زنیدپور حکومت از شکلگیری اعتراضات در ورزشگاه هراس دارد و میداند که در صورت برگزاری شهرآورد در ایران، تماشاگران شعارهای ضد حکومتی سر میدهند و نام «پهلوی ایرانساز» و «رضا شاه» را فریاد میزنند.
هر چند که خبر برگزاری شهرآورد ۱۰۲ در قطر هنوز به صورت رسمی از سوی فدراسیون فوتبال ایران اعلام نشده است، اما برخی رسانههای داخلی به نقل از منابع خود این موضوع را تأیید کردند.
این در حالی است که سهیل مهدی، مسئول برگزاری مسابقات لیگ برتر فوتبال ایران، از برگزاری این مسابقه در قطر اظهار بیاطلاعی کرد. سهیل مهدی به خبرگزاری ایسنا گفت که از رسانهها این خبر را شنیده است اما دستوری به او ابلاغ نشده است و نمیتواند در این رابطه نظری بدهد.
به نوشته خبرگزاری ایرنا، مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال ایران، هفته گذشته درباره برگزاری این مسابقه با همتای قطری خود مذاکره کرده است. به ادعای این خبرگزاری، قطر ضمن موافقت با درخواست ایران، حاضر شده است تا ورزشگاه پیشرفته «لوسیل» را که میزبان فینال جام جهانی فوتبال بود، در اختیار ایرانیها قرار دهد.
تمامی ورزشگاههای قطر مجهز به سیستم کمک داور ویدئویی یا «وار» هستند، سیستمی که در ایران وجود ندارد و اشتباهات داوری و حواشی پیرامون آن را به یکی از بزرگترین مشکلات فوتبال ایران تبدیل کرده است.
مقامات ایرانی تحریمها علیه تهران را دلیل عدم ورود سیستم کمکداور ویدیویی میدانند، این در حالی است که برخی از کارشناسان سوء مدیریت، بیبرنامگی، و مافیای فوتبال ایران را مقصر اصلی میدانند.
آزادی که در گذشتهای نه چندان دور یکی از بهترین استادیومهای فوتبال جهان بود، به دلیل سالها بیتوجهی و عدم نوسازی اساسی در دوران جمهوری اسلامی وضعیت بسیار بدی دارد و برخی قسمتهای آن به مخروبه تبدیل شده است.
گفته میشود در صورت برگزاری شهرآورد در قطر، بلیتها به صورت دلاری فروخته خواهد شد که با توجه به شرایط اقتصادی کنونی در ایران میتواند درآمد ارزی قابل توجهی را به همراه داشته باشد.
در همین حال به دلیل عدم پرداخت حق پخش تلویزیونی از سوی صدا و سیمای جمهوری اسلامی، فدراسیون فوتبال ایران در تلاش است که حق پخش شهرآورد را به شبکههای بینالمللی بفروشد تا از این طریق نیز درآمدی داشته باشد.
به دنبال انتشار خبر احتمال برگزاری شهرآورد در قطر، برخی از رسانههای داخلی دیگر مانند خبرگزاری فارس این موضوع را تکذیب کردند. به نوشته این خبرگزاری، علیرغم توافق اولیه میان ایران و قطر، برگزاری شهرآورد در دوحه منتفی است و این بازی در ورزشگاه آزادی برگزار میشود.
زمان برگزاری شهرآورد هنوز مشخص نیست و به گفته مسئول لیگ برتر فوتبال ایران، تاریخ مسابقه در آینده نزدیک اعلام خواهد شد.