روسیه چطور به سقوط هواپیمای پریگوژین واکنش نشان داد؟ «مرگ پریگوژین باید درس عبرتی برای دیگران باشد»

بی بی سی: روسیه کشوری پر از شگفتی است.

مردم روسیه این تابستان با حملات پهپادی به مرکز مسکو، که چندین بار رخ داد و باعث انفجار و خسارت به ساختمان‌ها شد، شگفت‌زده شدند.


بعد از آن روبل، واحد پول روسیه، به شکل غیرمنتظره‌ای در برابر دلار سقوط کرد و ارزش هر دلار به بیش از ۱۰۰ روبل رسید.

ماموریت ناکام روسیه برای فرود در ماه را هم به اینها اضافه کنید: فرودگر فضایی لونا-۲۵ در فضا ناپدید شد، و هفته گذشته در برخورد با سطح کره ماه نابود شد.

اما با شنیدن خبر سقوط هواپیمای یوگنی پریگوژین، رهبر سابق گروه واگنر و مرگ او در این سانحه در استان تور، آدم‌های زیادی شگفت‌زده نشدند. واقعیت این است که خیلی از روس‌ها احتمالا انتظار داشتند این اتفاق خیلی زودتر از اینها رخ بدهد.

هفته‌ها بود که گمانه‌زنی‌ در روسیه درباره سرنوشتی که در انتظار یوگنی پریگوژین بود، ادامه داشت. دقیقا دو ماه پیش بود که رهبر گروه واگنر شورش و طغیان بسیار کوتاه و گذرای خود را علیه دولت مرکزی آغاز کرد.

مزدوران تحت امر او یک شهر مهم روسیه را تصرف کردند و حتی رژه خود به سوی مسکو را هم آغاز کردند. بعد از آن که شورش لغو شد، بسیاری تصور می‌کردند که روزهای عمر پریگوژین به شماره افتاده است. هر چه بود این شورش به شکل قابل توجهی باعث تحقیر کرملین شده بود و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، کسی نیست که به این سادگی‌ها ببخشد یا فراموش کند.

حدود یک ساعت بعد از سقوط هواپیما، «روزاویساتسیا»، آژانس هوایی فدرال روسیه با صدور بیانیه‌ای تایید کرد که نام یوگنی پریگوژین در میان مسافران هواپیما بوده است.

چنین سرعتی در صدور بیانیه‌ برای این آژانس چندان عادی نبود. روزاویساتسیا معمولا در واکنش به چنین حوادثی خیلی کندتر از اینها عمل می‌کند. این موضوع در اینجا باعث تعجب شد.

تلویزیون دولتی روسیه کمترین زمان ممکن را به گزارش‌های خود درباره این سانحه اختصاص داد و می‌گفت که مقام‌های دولتی حاضر به اظهار نظر درباره آن نیستند. کانال یک روسیه که زیر نظر کرملین کار می‌کند، در بخش اصلی اخبار شامگاهی خود تنها ۳۰ ثانیه به پوشش این خبر اختصاص داد.

در روسیه همه از این واقعیت خبر دارند که شبکه‌های تلویزیونی دولتی برای انتخاب لحن گزارش‌های حساس منتظر دستورالعمل مقام‌ها می‌مانند.

تا آنجا که به خود گروه واگنر مربوط می‌شود، کانال‌های تلگرامی وابسته به این نیرو مدعی شده‌اند که پریگوژین «به دست خائنان به روسیه کشته شده است». بعد از اعلام مرگ پریگوژین، جایگاهی موقت برای یادبود او در مقر اصلی گروه واگنر در شهر سن پترزبورگ به پا شد. تصاویر رسانه‌های روسیه نشان می‌دهد که مردم با دسته گل و شمع به سوی این جایگاه یادبود می‌روند.

اکنون توجه عمومی به این سو جلب می‌شود که چه اتفاقی در آن هواپیما افتاده است. به گزارش رسانه‌های روسیه بازرسان پرونده در حال تحقیق درباره چند دلیل احتمالی از جمله احتمال «اقداماتی خارج از هواپیما»‌ هستند.

اما تاتیانا استانووایا، تحلیلگر سیاسی، درباره این حادثه می‌گوید که دلیل سقوط هواپیما چندان مهم نیست، بلکه آن چه اهمیت بیشتری دارد پیامی است که این اتفاق برای کسانی می‌فرستند که فکر شورش به سرشان زده است:‌ «همه این واقعه را به عنوان انتقام و اقدامی تلافی‌جویانه می‌بینند… از نگاه پوتین و همین طور بسیاری از مقام‌های امنیتی و نظامی روسیه، مرگ پریگوژین باید درس عبرتی برای دیگران باشد.»
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • وال‌استریت ژورنال: اسرائیل مقام‌های جمهوری اسلامی را در مخفیگاه‌هایشان یکی پس از دیگری شکار می‌کند
  • حسین دهقان، وزیر سابق دفاع ایران به عنوان جانشین علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی شد
  • دیلی‌میل از دادن مجوز ساخت ۳۳ واحد آپارتمان در لندن به علی انصاری تاجر نزدیک به مجتبی خامنه‌ای خبر داد
  • دونالد ترامپ تهدید کرد: اگر حمله ایران به قطر قطع نشود پارس جنوبی را منهدم می‌کنیم
  • گزارش واشینگتن‌پست از پرواز چندین پهپاد ناشناس بر فراز پایگاه محل سکونت وزیران خارجه و جنگ آمریکا
  • اسرائیل: «اقدامات قدرتمند و خارق‌العاده» در روزهای آینده در راه است / اعدام سه معترض در در قم
  • نور پهلوی در مراسم نوروزی نوفدی: بهار آزادی ایران نزدیک است
  • جزئیات تماس ماموران موساد با فرماندهان نظامی ایران؛ اسرائیل چگونه بدنه امنیتی نظام را هدف گرفته است؟
  • تصاویر و توئیت های دیدنی: از آرایش ابروهای معظم‌اله تا تبلیغات فوق منشوری در ایران
  • اسرائیل حمله هوایی به بندر انزلی را تائید کرد /فرماندار انزلی: ادارات گمرک، بنادر و سازمان کشتی‌رانی هدف قرار گرفتند
  • +338ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +292اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +201ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +187شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +179اسرائیل اعلام کرد: اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، کشته شد
  • +166فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +165نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • +164شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فرصتی دوباره برای در دست گرفتن خیابان از سوی مردم فراهم خواهد شد
  • +142ایران کشته شدن علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج را تائید کرد