افسردهها دو برابر بیشتر از سایر افراد در خطر زوال عقل هستند
رأی دهید
بهنوشته نشریه پزشکی Everyday Health؛ بر اساس تجزیهوتحلیل دادههای بیش از یک میلیون نفر در طول تقریباً چهار دهه، محققان دانشگاه پنسیلوانیا در فیلادلفیا و پزشکان دانشگاه آرهوس در دانمارک اعلام کردند، بزرگسالانی که در هر سنی مبتلا به افسردگی تشخیص داده میشوند، نسبت به کسانی که افسردگی ندارند، بیش از دوبرابر بیشتر در معرض خطر ابتلا به زوال عقل در آینده هستند.
این مطالعه که بهتازگی در مجله JAMA Neurology منتشر شد، همچنین نشان داد که این خطر در مردان بیشتر از زنان و همچنین در افرادی که بهدلیل افسردگی چندین بار بستری شدهاند، بیشتر از سایر افراد است.
محققان اطلاعات بهداشتی جمعآوریشده از ۱.۴ میلیون شهروند دانمارکی را از اواخر دهه ۱۹۷۰ بررسی کردند.
آنها طی این مطالعه و بین سالهای ۱۹۸۰ تا ۲۰۱۸ حدود ۲۴ هزار و ۶۰۰ فرد را با تشخیص افسردگی جدید شناسایی کردند.
نتایج نشان داد که احتمال ابتلا به زوال عقل در افرادی که قبلاً افسردگی داشتند، ۲.۴۱ برابر بیشتر بود.
نویسندگان مطالعه با بررسی گروههای سنی ۱۸ تا ۴۴ (اوایل زندگی)، ۴۵ تا ۵۹ سال (میانسال) و یا ۶۰ سال به بالا (سالمندی)، دریافتند که خطر ابتلا به زوال عقل بدون توجه به زمانیکه فرد افسرده شده است، تقریباً یکسان است.
این مطالعه تأکید میکند که مهم نیست در چه سنی هستید، اگر علائم افسردگی یا زوال شناختی را تجربه میکنید، با پزشک خود صحبت کنید.
افسردگی بر سلامت قلب تأثیر میگذارد، که به نوبه خود میتواند تأثیر منفی بر مغز داشته باشد.
همچنین مشخص شده که افسردگی باعث افزایش تولید گلوکوکورتیکوئیدها میشود؛ یک استروئید در مغز که با سیستم ایمنی مرتبط است و احتمالاً التهاب را در مغز افزایش میدهد.