عراق چگونه به کریدور بزرگ قاچاق مواد مخدر تبدیل شد؟

العربیه: خبرگزاری فرانسه با انتشار گزارشی درباره چگونی تبدیل عراق پس از سرنگونی رژیم سابق در سال 2003 توسط آمریکا، به یک کریدور بزرگ برای قاچاق مواد مخدر، از منابع محلی نقل کرده که مصرف مواد مخدر در این کشور هم در سال‌های اخیر به شدت افزایش یافته است.

این در حالی است که دولت عراق به دنبال راه حل‌هایی برای حل این بحران به ویژه از طریق درمان معتادان است.


به گفته مسئولان مبارزه با مواد مخدر در عراق، رایج ترین نوع مواد مخدر در این کشور متامفتامین یا کریستال است که عموماً از افغانستان و ایران وارد عراق می‌شود.

همچنین کپتاگون که نوعی آمفتامین است پس از تولید در سوریه از مرز به عراق وارد شده و سپس به بازارهای کشورهای عربی خلیج قاچاق می‎‌‌شود.
عملیات امنیتی
حسین التمیمی، سخنگوی ریاست امور عمومی مواد مخدر و روانگردان، گفت: «نیروهای امنیتی عراق در حال حاضر تقریباً روزانه حملات و دستگیری‌های گسترده‌ای مرتبط با مواد مخدر را انجام می‌دهند به طوری که در فاصله زمانی بین اکتبر تا ژوئن 2023 بیش از 10 هزار نفر به اتهامات مربوط به جرایم مواد مخدر از جمله قاچاق، حمل و نقل و تجارت و مصرف مواد مخدر دستگیر شدند».

همچنین بر اساس ارقام فاش شده از سوی مقام‌های مسئول مبارزه با مواد مخدر در عراق، در همین مدت 10 میلیون قرص کپتاگون و 500 کیلوگرم مواد مخدر از جمله حداقل 385 کیلوگرم کریستال کشف و ضبط شده است.

به گفته التمیمی اغلب این عملیات‌ها به دلیل افزایش همکاری‌های منطقه‌ای و کار اطلاعاتی مشترک در جمع آوری اطلاعات موفقیت آمیز هستند.

التمیمی افزود، پرونده امور مواد مخدر یک پرونده بین‌المللی است به همین دلیل عراق در ماه می امسال کنفرانسی را برگزار کرد که در آن چندین کشور همسایه شرکت کردند که مهمترین دستاورد این کنفرانس توافق برای تشکیل بانک اطلاعاتی جهت تبادل اطلاعات در مورد پرونده امور مواد مخدر و روانگردان و ایجاد نقاط ارتباطی به صورت هفتگی بین اداره کل و آژانس‌های تخصصی در کشورهای عربی و منطقه‌ای بود.
تجارت سودآور؟
بر اساس آمار رسمی جمع آوری شده توسط خبرگزاری فرانسه، حداقل 110 میلیون قرص کپتاگون در سال 2023 در خاورمیانه کشف و ضبط شد و در اواسط ژوئیه وزارت کشور عراق از کشف بی‌سابقه یک سایت تولید کاپتاگون در جنوب این کشور خبر داد.

به گفته یک دیپلمات غربی در بغداد، عراق به کریدور مهمی برای تجارت کپتاگون تبدیل شده است، به ویژه به این دلیل که همسایه‌اش اردن، یکی دیگر از کشورهای کریدور این تجارت، مرزهای خود را محکم کنترل کرده و در تیراندازی به قاچاقچیان تردیدی ندارد.

به گفته همین منبع که خواست نامش فاش نشود، تا هفت سال پیش، عراق منحصراً یک کشور ترانزیتی بود، اما برای تأمین مالی حقوق عبور، به جای پول از مواد مخدر استفاده می‌شد که منجر به فروش مجدد و مصرف آن در بازار محلی شد.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.