یک فعال کارگری: دریافتی کارگران یکسوم خط فقر است
رأی دهید
احسان سهرابی، فعال کارگری در گفتوگو با خبرگزاری ایلنا خواهان ورود قوه قضائیه به موضوع دستمزد کارگران شده است. به گفته این فعال کارگری، رای دیوان عدالت در این زمینه ناعادلانه و خلاف منافع کارگران بوده است.
دیوان عدالت شکایت مزدی کارگران را وارد ندانسته و اعلام کرده است قرار نیست دستمزد برابر با نرخ تورم تعیین شود. استدلال دیگر این دیوان برای رد شکایت مزدی کارگران این است که اعضای رسمی شورایعالی کار، از جمله اعضای کارگری مصوبه مزدی را امضا کردهاند.
احسان سهرابی ضمن انتقاد از حکم دیوان عدالت خطاب به اعضای شورایعالی کار میگوید: «مزدی را مصوب کردید که بنیان خانوادههای کارگری را زیر سوال برده. چطور میخواهید پاسخگوی کارگران باشید؟»
این فعال کارگری اکنون از رئیس قوه قضائیه خواسته است با استفاده از ظرفیتهای قانونی جلوی بیعدالتی را بگیرد.
او خاطرنشان کرده، وقتی بر مبنای دادههای بانک مرکزی به عدد ۵۰ درصد در افزایش دیه رسیدند بر همین منوال هم قاضی دیوان میتواند موضوع دستمزدها را تفسیر کند.
"دستمزد ناعادلانه باشد جرم و ناهنجاری بیشتر اتفاق میافتد"
احسان سهرابی ضمن هشدار درباره تبعات دریافتی زیر خطر فقر کارگران میگوید، "افزایش آسیبهای اجتماعی"، پائینآمدن سن بزهکاریها" و بالا بودن "آمار طلاق و اعتیاد" از جمله تبعات پائین بودن دستمزدهاست. او تاکید میکند: «تا رفاه و دستمزد عادلانه نباشد، جرم و ناهنجاری به وفور اتفاق میافتد.»
سهرابی از شورای عالی قضایی و کمیسیون اصل نود مجلس درخواست کرده است تا صدای کارگران در خصوص دستمزد ۱۴۰۲ شنیده شود و برای اجرای قانون و تامین منافع آنها گام اساسی برداشته شود.
استمداد کارگران از دولت ابراهیم رئیسی برای بهبود وضعیتشان تا کنون اما نتیجه نداده و این در حالی است که رئیسی با وعده از بین بردن بیعدالتی رئیسجمهور شده است. وضعیت اقشار زحمتکش جامعه در دوره ریاست جمهوری او نه تنها بهبود نیافته بلکه در برخی موارد حتی بدتر شده است.
بیمه ۳۰۰ هزار کارگر ساختمانی قطع شد
اکبر شوکت، رئیس کانون انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی کشور هم میگوید، معطلی چند ساله بیمه کارگران ساختمانی، موجب قطع شدن بیمه ۳۰۰ هزار کارگر شده است.
رئیس کانون انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی از عملکرد مجلس در مورد بیمه کارگران انتقاد کرده و گفته است، رئیس مجلس طوری عمل کرده که صحن علنی مجلس بر خلاف کمیسیون اجتماعی رأی داده است.
به گفته شوکت، معطلی چند ساله بیمه کارگران ساختمانی موجب قطع شدن بیمه ۳۰۰ هزار کارگر شده و ۵۰۰ هزار کارگر ساختمانی منتظر نوبت در تامین اجتماعی باقی ماندهاند.
رئیس کانون کارگران ساختمانی تاکید کرده که طی سه سال گذشته تعداد کارگران ساختمانی بیمه شده از ۹۰۰ هزار نفر به ۶۵۰هزار نفر رسیده است.
به گفته او، کارگران ساختمانی امنیت شغلی ندارند و حتی اگر بیمه هم باشند نمیتوانند از بیمه بیکاری بهرهمند شوند. شوکت تاکید کرده است: «کارگران ساختمانی حدود ۱۰ درصد شاغلان کل کشور را تشکیل میدهند اما ۵۰ درصد ازحوادث ناشی از کار برای این افراد رقم میخورد.»
کارگران ساختمانی قدیمی با مشکل بازنشستگی مواجهاند. برخی از کارگران بالای ۶۰ سال حتی یک روز هم سابقه پرداختی بیمه ندارند و با این گذر از عمر و سختی کار دیگر تاب و توان اشتغال را هم از دست دادهاند.
یارانهای که دولت به اقشار کمدرآمد میدهد نیز به حدی پایین است که بسیاری میپرسند، این یارانه مگر کفاف چند روز زندگی در این اوضاع اقتصادی کشور را میدهد؟