رئیسی: ایران از کره جنوبی به دیوان داوری لاهه شکایت می‌کند

دویچه وله: ابراهیم رئیسی در نامه‌ای به رئیس مجلس از شکایت ایران به دیوان کیفری بین‌المللی برای بازپس‌گیری هفت میلیارد دلار دارایی مسدود شده ایران از این کشور خبر داد. به گفته او، لایحه‌ای در این مورد در کابینه تصویب شده است.

تصویر نامه رئیس جمهور ایران در مورد ارجاع اختلاف با کره جنوبی بر سر دارایی‌های مسدودشده ایران روز شنبه ۷ مرداد (۲۹ ژوئیه) در توییتر روزنامه اعتماد منتشر شده است.


ابراهیم رئیسی خطاب به محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی از شکایت ایران به دیوان کیفری بین‌المللی لاهه خبر داد و نوشت که لایحه‌ "ارجاع اختلاف بین بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری کره به داوری" که در ۱۴ تیرماه ۱۴۰۲ در جلسه هیأت وزیران تصویب شده برای "انجام تشریفات قانونی" در پیوست ارائه می‌شود.
مقام‌های ایرانی پیش از این بارها از توافق بر سر دریافت پول مسدود‌شده خود از کره جنوبی خبر داده و حتی از بازپس‌گیری آن سخن گفته بودند.

اما نامه رئیسی و شکایت ایران از کره جنوبی به دیوان لاهه نشان می‌دهد که جمهوری اسلامی تا کنون پول مسدود شده خود در بانک‌های کره جنوبی را نتوانسته دریافت کند. 

رئیسی در نامه خود درباره مقدار مبلغ مسدودشده یا اینکه چرا تا کنون این پول را دریافت نکرده توضیحی نداده است و به همین دلیل کارشناسان اقتصادی درباره عدم دریافت آن قادر به توضیح مستدلانه نیستند.
تحریم سامسونگ و توقیف کشتی کره‌ای در تنگه هرمز
در طول سال‌های گذشته جمهوری اسلامی برای دریافت طلب خود فشار بر کره‌ جنوبی را افزوده است. ایران دو سال پیش یک نفتکش کره‌ای به نام "هانکون چیمی" که  حامل هفت هزار و ۲۰۰ تن مواد نفتی بود را به همراه ناخدا و ۱۲ خدمه آن در نزدیکی تنگه هرمز برای مدتی توقیف کرد.

سپاه پاسداران این کشتی کره‌ای را بعدا آزاد کرد اما در آن زمان هم گفته شده بود که هدف اصلی از توقیف این نفتکش در خلیج فارس، زیر فشار گذاشتن کره جنوبی برای آزادسازی دارایی ایران بوده است.

جمهوری اسلامی همچنین تلاش کرده است با تحریم کالاهای کره‌ای، از جمله برند سامسونگ پول‌های مسدود‌شده ایران را آزاد کند.
دعوا در دیوان کیفری بر سر هفت میلیارد دلار
پول مسدود‌شده ایران در بانک‌های کره جنوبی هفت میلیارد دلار برآورد می‌شود و این پول نفت صادراتی ایران به این کشور است که از زمان خروج آمریکا از برجام و اعمال تحریم‌های بانکی علیه جمهوری اسلامی، در کره جنوبی بلوکه شده است.

شرکت‌های نفتی کره جنوبی پیش از اعمال تحریم‌های آمریکا علیه ایران، هزینه واردات نفت خود را از طریق حساب بانک مرکزی ایران در سئول پرداخت می‌کردند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.