سپاه پاسداران شرکت‌های آمریکایی را در مورد تخلیه محموله نفتکش توقیفی ایران تهدید کرد

 علیرضا تنگسیری، فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسدارانرادیو فردا: فرمانده نیروی دریایی سپاه با اشاره به توقیف نفتکش ایرانی و تدارک برای تخلیه محموله آن در آمریکا، تهدید کرد هر شرکت نفتی که این محموله را تخلیه کند، مسئول خواهد بود.

علیرضا تنگسیری روز پنج‌شنبه ۲۹ تیرماه در ادامه تهدید خود گفت اعلام می‌کنیم ما آن شرکت نفتی که بخواهد نفت ما را از این کشتی خالی کند مسئول می‌دانیم، ضمن این‌که آمریکا را هم مسئول می‌دانیم.


تهدیدهای این مقام ارشد سپاه دو روز بعد از انتشار گزارش روزنامه آمریکایی وال استریت جورنال درباره هراس شرکت‌های آمریکایی از تخلیه محموله نفتکش «سوئز راجان» مطرح می‌شود.

این گزارش تصریح کرده بود دادستان‌های فدرال ایالات متحده نمی‌توانند ۸۰۰ هزار بشکه نفت توقیف‌شده ایران را به حراج بگذارند، زیرا شرکت‌های آمریکایی حاضر به تخلیه این محموله نفتی از نفت‌کش یونانی لنگرگرفته در تگزاس نیستند.

وال استریت جورنال با استناد به گفته‌های منابع مطلع تصریح می‌کند که خودداری این شرکت‌ها از تخلیه بار نفت‌کش «سوئز راجان» به‌دلیل هراس از «انتقام‌جویی» احتمالیِ جمهوری اسلامی است.

نیروی دریایی آمریکا می‌گوید که ایران ظرف دو سال گذشته، دست کم پنج کشتی تجاری را توقیف کرده و دوازده کشتی دیگر را هدف حمله قرار داده است.

علیرضا تنگسیری همچنین به موضوع توقیف نفتکش بریتانیایی در تیرماه ۱۳۹۸ اشاره کرد.

نیروی دریایی سپاه پاسداران در آن تاریخ نفتکش بریتانیایی «استنا ایمپرو» را توقیف کرد.

توقیف این نفتکش در پی توقیف نفتکش «گریس ۱» ایران در جبل‌الطارق انجام شد، اما مقامات جمهوری اسلامی آن زمان مدعی شدند که نفتکش «استنا ایمپرو» به خاطر «تخلفات دریایی» توقیف شده است.

بعد از رهاسازی نفتکش ایرانی، جمهوری اسلامی نفتکش بریتانیایی را آزاد کرد.

اکنون فرمانده نیروی دریایی سپاه آشکارا اعلام کرده که توقیف نفتکش «استنا ایمپرو» در تلافی توقیف نفتکش ایرانی در جبل‌الطارق بوده است: «این اقدام در پاسخ به خباثت انگلیسی‌ها صورت گرفت».

سپاه پاسداران در اقدام دیگری، در واکنش به توقیف ۷۰۰ هزار بشکه محموله نفتکش «لارا» در سواحل یونان به دستور دادگاهی در آمریکا، فروردین پارسال دو نفتکش یونانی را به اتهام «تخلفات انجام شده» توقیف کرد و نهایتا بعد از آزادسازی محموله نفتی ایران، شهریور همان سال نفتکش‌های یونانی را آزاد کرد.

در پی توقیف نفتکش سوئز راجان در آوریل امسال و انتقال آن به سواحل آمریکا، نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی روز هفتم اردیبهشت نفت‌کش ادونتج سوئیت، حامل نفت به شرکت شورون آمریکا را با این ادعا که به یک لنج ایرانی برخورد کرده است، توقیف کرد.

شش روز پس از آن نیز سپاه پاسداران نفت‌کش نیووِی را که با پرچم پاناما حرکت می‌کرد، در آب‌های آزاد تنگه هرمز توقیف و دلیل این اقدام را «شکایت شاکی و دستور مقام قضایی» عنوان کرد.

در تازه‌ترین نمونه از این دست اقدام‌ها، پس از تلاش ایران برای توقیف دو نفت‌کش و شلیک به یکی از آن‌ها در حوالی تنگه هرمز در اوایل ماه جاری میلادی، آمریکا تصمیم گرفت جنگنده‌های جدیدی را به منطقه خلیج فارس اعزام کند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۳۰
GORG AMERICAN - بالتیمور، ایالات متحده امریکا
تقصیری نداری.طعم کتلت و میرزا قاسمی یادت رفته
‌پنجشنبه ۲۹ تیر ۱۴۰۲ - ۲۰:۵۸
۵۸
دانای نادان - آمستردام، هلند
چه اتفاقی تو یک مملکت میوفته که مردم انقدر از نیروهای نظامی خودش ، دولت خودش، پلیس خودش، از مجلس و قوه قضایی خودش و حتی از ورزش و فوتبال خودش انقدر متنفر میشه؟ هیچ کشوری تو دنیا فکر نمیکنم این گونه باشه.
‌پنجشنبه ۲۹ تیر ۱۴۰۲ - ۲۲:۴۴
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.