مقام فرانسوی: ما پاسخ وقاحت و بدخواهی در سخنان مقام های آذری, ترک یا ایرانی را داده ایم

 لورنس بون معاون وزیر خارجه فرانسهرادیو فردا: پس از آن که مقام‌های جمهوری اسلامی از فرصت اعتراضات فرانسه برای زیر سوال بردن عملکرد مقام‌های این کشور استفاده کردند، معاون وزیر خارجه فرانسه این حملات لفظی را «مضحک» و «وقاحت و نیات بد برخی کشورها» خواند.

لورنس بون معاون وزیر خارجه فرانسه که با عنوان وزیر مشاور در امور اروپا فعالیت دارد، روز چهارشنبه ۲۱ تیر به موضع‌گیری چند کشور از جمله ایران درباره اعتراضات فرانسه اشاره کرد و گفت که این کشورها از این اعتراضات با «وقاحت» استفاده ابزاری کردند.


خانم بون که در سنای فرانسه سخن می‌گفت، در پاسخ به پرسشی درباره مخدوش شدن وجهه فرانسه در خارج از کشور گفت: «ما نباید فریب وقاحت و نیات بد برخی از کشورها را بخوریم که هرگز برای ابزارسازی یا اطلاعات نادرست تردید نمی‌کنند.»

او افزود: «در برخی کشورها، از تصاویر وقایع [فرانسه] برای استفاده در پروپاگاندای رژیم‌ها به کار گرفته می‌شود و ما به طور سیستماتیک به این بدخواهی‌ها، به‌ویژه سخنان مقام‌های آذری، ترک یا ایرانی پاسخ داده‌ایم.»

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی روز ۱۱ تیرماه در واکنش به ناآرامی‌های فرانسه در پی کشته شدن یک نوجوان ١٧ ساله توسط نیروهای پلیس این کشور در حومه پاریس گفت: «همانند گذشته توصیه می‌کنیم دولت و پلیس فرانسه ضمن خویشتنداری و پرهیز از خشونت، خواسته‌های معترضان را مورد توجه قرار دهند.»

برخی دیگر از مقام‌های جمهوری اسلامی از جمله نمایندگان مجلس و امامان جمعه نیز از مقام‌های فرانسوی انتقاد کردند.

وحید جلال‌زاده رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس مدعی شد که «سیاست‌های اقتصادی دولت فرانسه موجب فشار بیشتر بر مردم، افزایش مالیات و کاهش سطح رفاه آنها شده است».

او همچنین فرانسه را به «نژادپرستی سیستماتیک» علیه مسلمانان و مهاجران این کشور متهم کرد.

رسانه‌های حکومتی ایران نیز بارها در گزارش‌های خود درباره اعتراضات فرانسه، اطلاعات نادرست همراه با اتهام‌هایی علیه مقام‌های فرانسوی مطرح کردند.

خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضاییه جمهوری اسلامی در مطلبی با عنوان «ریشه اعتراضات فرانسه، سرکوب اقشار مختلف از سوی دولت مکرون» نوشت: «نخبگان حاکم سرمایه‎داری در مواجهه با خشم اجتماعی توده‌ای در داخل، با خشونت پاسخ می‌دهند.»

این موضع‌گیری‌ها در حالی است که در اعتراضات سراسری ایران در واکنش به جان باختن مهسا امینی، به گفته سازمان‌های حقوق بشری، بیش از ۵۰۰ معترض به دست ماموران امنیتی جمهوری اسلامی کشته شدند و چندین معترض نیز در زندان‌ها اعدام شدند.

مولوی عبدالحمید رهبر پرنفوذ سنی‌های ایران در واکنش به اعتراضات فرانسه گفت: «چیزی که در اتفاقات فرانسه توجه ناظران را به خود جلب کرد این بود که با وجود تمام این اتفاقات، پلیس فرانسه از خود خویشتنداری نشان داد، به‌ طوری‌که نه چشم کسی کور شد، نه پای کسی قطع شد و نه انسانی کشته شد.»

در ترکیه نیز همچون ایران، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه مدعی شد که «نژادپرستی و استعمار» سرچشمه شورش‌ها در فرانسه بود.

اما خانم بون با اشاره به نقض حقوق بشر در ایران و ترکیه گفت که «توصیه‌های این کشورها» به فرانسه «مضحک» بود.

معاون وزیر خارجه فرانسه تاکید کرد که بر خلاف برخی گزارش‌ها، در جریان این اعتراضات، هیچ گونه کاهش سفرهای توریستی به فرانسه وجود نداشت.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۴
Mamad_Zendoni - لندن، انگلستان

برید بابا گند زدید با اون دمکراسی مسخرتون
‌پنجشنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۲ - ۱۴:۳۰
۳۸
freedom of the press - تهران، ایران
همیشه گفتم و می گویم که سیاستمداران و مذهبیون هر دو گروه کثیف ترین و خطرناک‌تری انسانها هستند. خودشان به چیزهایی که می گویند باور ندارند و وقتی که می بینند گروه زیادی از آدم‌های احمق و مسخ شده برای سخنرانی هاشون جمع می شوند و دست می زنند و طرفدارشون هستند در دلشون به حماقت این مردم می خندند چون خودشون به حرفهایی که می زنند اصلا باور ندارند. این بابا هم احتیاج به این همه دری وری نداشت بک کلمه می گفت ویدئوها در یوتیوپ را ببینید تا ببینید چه کسی دارد به ما خرده می گیرد. دقت بکنید این سیاستمداران هم و غمشان کشور خودشان است و دنیا را می چاپند برای کشور و مردم خودشان ولی وقتی اعتراضی بشه ترحمی نیست حالا تصور کنید رژیم اشغالگر ایران را که تمام دنیا هم و غمش است بجز ایران و ایرانی و ایران و ایرانی را می چاپند برای بقیه دنیا و اگر قیامی در در ایران صورت بگیرد برای سرنگونی این اشغالگران هیچ ترحمی به ایرانی نمی کنند چون ایرانی نیستند و هیچ حسی به ایران و ایرانی ندارند
‌پنجشنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۲ - ۱۷:۴۰
۵۴
زنده باد رضاشاه دوم‌ پهلوی - پاریس، فرانسه
بقول ماهشهری ها: نبودت! (نبودی)! . شما در انقلاب مردمی اخیر ایران چرا خفه بودید؟‌
‌پنجشنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۲ - ۱۷:۵۱
۵۴
Persiangulf2535 - لند‌ن، انگلستان
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی وقیحانه در واکنش به ناآرامی‌های فرانسه در پی کشته شدن یک نوجوان ١٧ ساله توسط نیروهای پلیس این کشور گفت: «همانند گذشته توصیه می‌کنیم دولت و پلیس فرانسه ضمن خویشتنداری و پرهیز از خشونت، خواسته‌های معترضان را مورد توجه قرار دهند و همانطور که ما در سال ۹۸ هزار پانصد نفر رو کشتم و در ۱۴۰۱ پانصد نفر دیگر رو کشتیم و چشم صدها نفر رو کور کردیم عمل کنید ، یه نفر هم شد امار خودتون رو مسخره کردید .
‌پنجشنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۲ - ۱۸:۰۸
۳۷
azadi2011 - تورنتو، کانادا
فرانسه مهد دموکراسی است، به همین خاطر مانند خاری توی چشم عثمانی است، سیستم فرانسه مورد تایید ما ایرانی هاست.
‌پنجشنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۲ - ۱۹:۱۳
۶۰
اسرار زرسالاران - مونیخ ، آلمان
جوابیه کوتاه به رادیو فردا و آقای مصطفی خلجی در نوشته(. #جمهوری اسلامی باید نگران اعتراضات فرانسه باشد اما چرا؟). انگار نه انگار که شما و سایر ًمتخصصین امور اجتمائی....ً در این دوره و زمانه بسرمیبرید که امثال این تحلیلهای صد من یک غاز راتحویل میدهید! باساخت وسازمحلات خوابگاهی (سلم) در حومه ها و سرگرمیهای به ظاهر فرهنگی و اجتمائی...نه فقر،نه بیکارونه خشونت و خلاف ...محدود و برطرف میگردند و نه آینده برای مردم شکل میگیرد.بعد ازوقایع مرموز و هدایت شده ای چون جنگهای هفت ساله،جنگهای داخلی آمریکا، #انقلاب فرانسه، شرارت و اشرافیت ناپلئونی،انقلاب اکتبر،جنگهای جهانی اول و دوم،انقلاب چین،جنگ کره و ویتنام،انقلاب ایران،جنگهای افغانستان و عراق،بهار عربی....جهانی پر تلاطم بر جای مانده. از سالهای ۱۸۵۰ رشد و تکوین سریع الیگارشی -خاندانی-انحصاری صنعتی-بانکی-تجاری-نظامی. و جنگ های طولانی. جوامع اروپائی و جهان را از دوران پراکنده گی جمعیتی و سکنائی خارج و بدون طرحهای دوراندیشانه ومدون به تمرکز درشهرها و حاکمیت هرمی مرکزی سوق دادند. ساختارهای حکومتی از هر نوع شورش و قیام. حداکثر استفاده را نموده و
‌پنجشنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۲ - ۲۰:۵۳
۶۰
اسرار زرسالاران - مونیخ ، آلمان
را نموده و در دراز مدت انها را مستمسک پروژه ها و طرحهای گفته و ناگفته مینمایند .در این جوامع چون ایران وسایر کشور ها هر چه فقر و فاقه بیشر شود کنترل و درامد زایی ساختارهای اشرافیت-مافیا-الیگارشی(زر سالاران)افزون تر میگردند.اعتیاد،خلاف وجنایات،فحشاو بیماری،غارت منابع طبیعی و نیروی کار،نابودی کودکان وجوانان واستعدادها و آینده جوامع تنها چند برزخ قابل رویت این تکامل پسا تمدنی اند. پروژههای بی رویه مهاجرت و ادغام جمعیتی نیز خود مزید برعلت اند. نسل های مهاجرکه نه راه پس و پیش دارند و نه راه به آینده با دیدن اشرافیت مافیائی درکشورهای مبدأ و سایر کشورها تحریک و دیوانه شده و با انبوه نفرت به خود و دیگران و باترغیب مراکزی به شورش و تخریب روی میاورند وعملیات مزبور هم چون سایر موارد هدایت میشوند.وجود و فعالیت احزاب. هم چون قطره در دریای تلاطم گم اند.سلامت باشید
‌پنجشنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۲ - ۲۰:۵۳
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.