بدن انسان چقدر میتواند گرما تحمل کند؟
رأی دهید
به نوشته نشریه پزشکی هلثلاین و براساس مطالعه کوچکی که در بریتانیا انجام شده است، دمای بحرانی بالا احتمالا بین ۴۰ تا ۵۰ درجه سانتیگراد (۱۰۴ درجه فارنهایت و ۱۲۲ درجه فارنهایت) خواهد بود.
محققان دانشگاه روهمپتون در لندن میگویند بررسی تاثیر دماهای بالا بر سیستم دفاعی بدن انسان را شروع کردهاند. بهگفته آنها، در برخی از افراد، زمانی که دمای محیط بالا میرود، میزان متابولیسم افزایش مییابد و افزایش میزان متابولیسم باعث افزایش گرمای تولیدشده توسط بدن میشود. افرادیکه افزایش قابلتوجهی در میزان متابولیسم دارند، سازگاری کمتری با گرما خواهند داشت.
این مطالعه همچنین نشان داد که رطوبت شرایط را بدتر میکند، زیرا باعث میشود فرایند تعریق در خنککردن بدن کمتر موثر باشد.
مطالعه جدید در حالی منتشر شده که ۴ ژوئیه گرمترین روز ثبتشده در سراسر جهان بود.
محققان ۱۳ فرد سالم را بررسی کردند تا یک ساعت را در موقعیتهای جداگانه در یک اتاقک بگذرانند.
در اتاق، شرکتکنندگان در معرض دمای بین ۴۰ تا ۵۰ درجه و رطوبت بین ۲۵ تا ۵۰ درصد قرار گرفتند. از آنها خواسته شد که در حالت استراحت بمانند. آنها افزایش بسیار زیادی را در میزان متابولیسم افراد در گرمای بالاتر ۴۰ درجه سانتیگراد مشاهده کردند.
این مطالعه همچنین میگوید در رطوبت ۵۰ درصد و دمای بالای ۵۰ درجه سانتیگراد، افزایش قابلتوجه دیگری در میزان متابولیسم مشاهده شد. بنابراین، هرچه هوا گرمتر باشد، بدن شما باید سختتر کار کند تا عملکردهای منظم خود را حفظ کند.
محققان همچنین با افزایش گرما و رطوبت، افزایش ضربان قلب را مشاهده کردند که نشان میدهد بدن بهسختی تلاش میکند تا خون را برای خنکشدن به پوست برساند. قرارگرفتن در معرض گرمای شدید میتواند باعث بیماریهایی مانند گرمازدگی، خستگی و سکته گرمایی شود که شدت آن از خفیف تا تهدیدکننده متغیر است.
برخی راههای محافظت در برابر گرمای شدید
با نوشیدن آب زیاد هیدراته بمانید. علاوهبراین، از کافئین و الکل اجتناب کنید زیرا ممکن است باعث کمآبی بدن شوند.
لباسهایی گشادتر و سبکتر با رنگ روشنتر بپوشید. این کار اجازه میدهد تا عرق تبخیر و بدن خنک شود.
سعی کنید وقتی هوا گرم است در داخل خانه بمانید. بین ساعت ۱۱ صبح تا ۳ بعد از ظهر، بهطورکلی گرم ترین زمان روز است.
برای خنک نگه داشتن خود از کولر یا فن استفاده کنید. پردهها را ببندید تا از ورود نور خورشید جلوگیری کنید.
در روزهای گرمتر از ورزش شدید خودداری کنید. ورزش در این زمانها میتواند بهسرعت دمای مرکزی بدن را بالا ببرد و شما را در معرض خطر گرمازدگی قرار دهد.
برای علائم شدید گرمازدگی از جمله تعریق زیاد، کمآبی بدن، سرگیجه، حالت تهوع، سردرد، خستگی، گرفتگی عضلات، ضربان قلب سریع، گیجی به پزشک مراجعه کنید.