بازار گرمی نمایندگان برای انتخابات با انتقادهای تند از دولت همسو!

کیهان لندن: نمایندگان مجلس شورای اسلامی با نزدیک شدن به رقابت‌های دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در تلاش هستند با تأکید بر مشکلات مردم و انتقاد از دولت به فریب افکار عمومی پرداخته و بستر تبلیغات انتخاباتی را برای خود فراهم کنند.
 

به نوشته کیهان لندن، در روزهای گذشته موج گسترده انتقادات به دولت ابراهیم رئیسی از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی به راه افتاده است. فقر، گرانی، سوء مدیریت دولت، در کنار مطالبات صنفی از دلایل حملات گسترده نمایندگان به دولت رئیسی است. نمایندگان امیدوارند با برگزاری نمایش همسویی با مردم و دلسوزی برای آنها رأی بیشتری برای انتخابات پیش رو به نام خود ثبت کنند.

 
جلیل رحیمی جهان‌آبادی نماینده استان خراسان رضوی در مجلس یازدهم روز یکشنبه یازدهم تیرماه در گفتگو با خبرگزاری «ایلنا» ابراهیم رئیسی را متهم کرد که کشور را مانند «پادگان» کرده است.
 
جلیل رحیمی جهان‌آبادی گفته که «ما به آقای رئیسی کمک کردیم تا امید مردم ناامید نشود اما این‌که بیایید یک نظامی را وزیر کشور بگذارید، یک نظامی را معاون سیاسی بگذارید، در استان ما خراسان هم یک نظامی را استاندار کردند خدا وکیلی شبیه پادگان شده است و ما نمی‌دانیم درد ملت را به چه کسی بگوییم؟»
 
نماینده استان خراسان رضوی گفته که در ادامه با اشاره به محدودیت‌های اینترنت، قیمت خودرو، بیکاری و دیگر مشکلات این روزهای شهروندان در ایران افزوده بود که مردم «شایسته این وضعیت و زندگی» نیستند.
 
جلیل رحیمی جهان‌آبادی افزوده که حکومت‌داری ما دچار بحران ناکارآمدی است و نمایندگان مجلس از سپردن مسئولیت‌های مهم به افراد «فاقد پیشینه سیاسی» متأسف هستند!
 
او همچنین گفته که «من فکر می‌کنم ملت ایران بسیار شایسته‌تر و لایق‌تر از این هستند که این مسئولین برای آنها تعیین تکلیف کنند.»
 
بخشنامه «محرمانه» معاونت سیاسی وزارت کشور به استانداران، فرمانداران و رؤسای ستادهای انتخاباتی سراسر کشور از جمله دلایل نمایندگان مجلس برای انتقاد به دولت رئیسی است.
 
در این بخشنامه که اواخر خردادماه علنی شد، با اشاره به انتخابات مجلس شورای اسلامی در اسفند سال جاری اعلام شده که برای جلوگیری از «سوء استفاده تبلیغاتی»، از همراهی با نمایندگان در جلسات و برنامه‌های با اهداف خاص و هماهنگ‌نشده اجتناب کنند.
 
در پی علنی شدن این بخشنامه، طرح استیضاح سردار پاسدار احمد وحیدی با بیش از ۸۰ امضا از سوی نمایندگان به هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی ارائه شده است. جلال رحیمی جهان‌آبادی در گفتگو با «ایلنا» تأکید کرده که بسیاری از نمایندگان از این استیضاح حمایت می‌کنند زیرا صحبت‌های وزیر کشور «خلاف منطق، عقل و قانون است».
 
جلال رحیمی جهان‌آبادی همچنین گفته که «در حوزه انتخابیه من مردم مشکل آب شرب دارند، بازدید می‌روم اگر فرماندار در کنار من باشد که با همفکری مشکلات را حل کنیم، آیا این جنبه تبلیغاتی دارد برای منی که مشخص نیست اصلا دور آینده داوطلب باشم و یا تایید صلاحیت می‌شوم یا خیر؟»
 
او در بخش دیگری از گفتگو با «ایلنا» گفته که «آقای رئیسی روزی که آمد اریکه قدرت را به دست گرفت خیلی از امیدها زنده شد. حتی من که اصلاح‌طلب هستم همفکر آقای رئیسی نیستم برای موفقیت او دعا می‌کردم. به آقای رئیسی کمک کردیم که کار کند. برای آقای رئیسی رأی جمع کردیم، در مجلس به وزرایش رأی دادیم چرا؟ چون نمی‌خواهیم کار مردم به دلیل اختلافات جناحی روی زمین بماند. ملت شایسته این وضعیت و زندگی نیست. شایسته محدودیت‌هایی اینترنت، قیمت خودرو، بیکاری و … نیست.»
 
علی اصغر عنابستانی نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی نیز درباره بخشنامه وزارت کشور گفته که «بخش زیادی از مسائل توسعه‌ای و پیشرفتی و پروژه‌های شهرستان‌ها از مسیر پیگیری‌های نماینده انجام می‌شود که اصلا فرماندار و استاندار روحشان هم خبر ندارد، بعد ما بیاییم جوری بنویسیم که این کارها را تعطیل کنیم؟ این ظلم به مردم است!»
 
مشکلات اقتصادی از جمله تورم و کاهش قدرت خرید مردم نیز یکی دیگر از دلایل نمایندگان جهت شاخ‌ و شانه کشیدن برای دولت رئیسی در آخرین ماه‌های فعالیت مجلس یازدهم است.
 
حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده شاهین شهر در مجلس شورای اسلامی از جمله نمایندگانی است که حملاتی با محور اقتصادی به دولت رئیسی داشته و با اشاره به گرانی‌ها گفته که « اگر بخواهیم یک نگاه انتقادی به دولت سیزدهم داشته باشیم، با دو اشکال اساسی در این دولت مواجه هستیم؛ یکی از دو آفت و عیب بزرگی که در این دولت که ما هم به نوعی آن را همفکر خودمان می‌دانیم، وجود دارد این است که قانون را اجرا ‌نمی‌کند.»
 
حسینعلی حاجی دلیگانی گفته که «وظیفه داریم که هم برای اصل مردم و هم برای حضورشان در انتخابات یک قدمی برداریم، یکی از قدم‌هایی که باید برداشته شود همین موضوع معیشت مردم است که باید اصلاح شود می‌تواند اصلاح شود. حداقل اگر به این جهت هم شده اصلاح و بهبود معیشت مردم آغاز شود و بعد هم تلاش کنیم تا بتواند استمرار پیدا کند.»
 
نماینده شاهین شهر در مجلس شورای اسلامی گفته که باید «به مردم راستش را بگوییم» و «با مردم روراست باشیم و بگوییم که این کار را می‌توانیم انجام دهیم یا آن کار را نمی‌توانیم انجام دهیم؛ خود این مسئله می‌تواند سرمایه اجتماعی فراهم کند.»
 
او افزوده که «بنابراین خواسته ما از دولت این است، ما همه جوره از دولت حمایت کردیم به خاطر اینکه بتواند مشکلات مردم را رفع کند، بخاطر اینکه به مردم خدمت کند و از این بابت هم انتظار داریم که قانون را اجرا کند؛ در غیر اینصورت طبیعتا ما باید تکلیف نظارتی‌مان را انجام دهیم.»
 
جلال محمودزاده نماینده مهاباد مجلس شورای اسلامی نیز گفته که «تمام آمار‌هایی که دولت می‌دهد از رییس جمهور گرفته تا وزرا و تیم اقتصادی، غیرواقعی است. جالب است مرکز آماری که متعلق به خود دولت است، یک حرف می‌زند و رییس جمهور حرف دیگری را مطرح می‌کند که با هم یکی نیستند.»
 
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفته که سفره‌های مردم کوچک شده و اشتغالی هم که دولت شعارش را می‌داد، اصلاً وجود ندارد. حتی تا الان در بستر اینترنت حداقل ۹ میلیون شغل را در کشور از دست داده‌ایم و هر روز هم اوضاع بدتر می‌شود.
 
جلال محمودزاده افزوده است: «چیزی که در کوچه و بازار از مردم می‌شنویم، اعتراضات بحق است. دولت مستقیم به چشم مردم نگاه می‌کند و دروغ می‌گوید. این دروغ‌ها در آینده، اثرات منفی زیادی حتی برای دولت‌های بعدی دارد.»
 
این نماینده مجلس در ادامه گفته که «پیش‌بینی می‌کنیم از سال بعد، چادرنشینی مردم در خیابان‌ها در کل کشور افزایش پیدا خواهد کرد. وقتی مردم پول ندارند که یک آلونک اجاره یا رهن کنند و قیمت هر متر خانه در کلانشهر‌ها به ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان رسیده است، حتماً با پدیده چادرنشینی در سطح خیابان‌ها و پارک‌ها روبرو خواهیم شد.»
 
نماینده مهاباد در مجلس شورای اسلامی تأکید کرده که «قوه مقننه و مجریه در انتخابات بعدی، لطمه شدیدی از مردم خواهند خورد و مردم به این‌ها «نه» می‌گویند و این برای سیستم اجرایی و سیاسی کشور بسیار بد است و ما باید بتوانیم برای مردم امید ایجاد کنیم. اگر شعار می‌دهیم و عملی نمی‌شود باید با مردم واقع‌بینانه صحبت کنیم و شجاعانه بگوییم نتوانستیم این شعار را عملی کنیم و دلیل‌ها را برای مردم توضیح بدهیم نه اینکه دروغ بگوییم و آمارسازی کذب بکنیم.»
 
شهریار حیدری دیگر نماینده مجلس نیز با انتقاد از رویکرد دولت و شیوه اداره کشور گفته است که «دولت رسماً در بودجه اعلام کرده که ما آمادگی ساخت یک میلیون مسکن در سال را داریم. این که نمی‌توانند این کار را اجرا کنند، ناشی از برنامه‌ریزی غلطی است که از اول آنها را دچار اشتباه محاسباتی کرد.»
 
معین‌الدین سعیدی نماینده چابهار در مجلس شورای اسلامی نیز گفت که «در حال حاضر موضوع ما قناعت ملت نیست، درایت دولت است که باید اتفاق بیفتد.» به گفته وی «بسیاری از شرایط معیشتی که مردم تجربه می‌کنند، به بی‌درایتی‌هایی که در حوزه اجرایی اتفاق می‌افتد، باز می‌گردد.»
 
اینهمه در حالیست که نمایندگان مجلس شورای اسلامی که به «مجلس انقلابی» معروف است همسویی بسیار برجسته‌ای با ابراهیم رئیسی و دولت او داشتند.
 
نمایندگان مجلس یازدهم نه تنها در دوره انتخابات ریاست جمهوری اسلامی همه‌جانبه از نامزدی ابراهیم رئیسی در انتخابات حمایت می‌کردند بلکه پس از تشکیل دولت سیزدهم نیز همراهی تمام‌قد از دولت او کردند. اعضای معرفی شده برای هیئت وزیران بدون درنگ توانستند رأی اعتماد از نمایندگان مجلس را کسب کنند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۶۳
mina minavand - هانور، آلمان
دوباره شروع به شستشوی مغزی مردم کردند.تا حالا همه لال بودند اما یک دفعه همه دارن اشتباهاتو میبینند.مردم ایران گول نخورید،اینها همه دروغگو و دزد هستند.
‌سه شنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۲
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.