آسوشیتدپرس: تضمین اسد به کشورهای عربی برای توقف حمایت از قاچاق مواد مخدر

 تصویر بشار اسد بر دیواری در شهر ادلبرادیو فردا: یک ماه پس از حملات هوایی منتسب به اردن در مناطقی در مرز این کشور با سوریه که به کشته شدن یک قاچاقچی بزرگ مواد مخدر انجامید، یک نظامی پیشین اردن گفت رئیس‌جمهور سوریه «تضمین داده» که آماده توقف حمایت سوریه از باندهای قاچاق مواد مخدر است.

سرتیپ سعود الشرافت، مقام ارشد سابق در تشکیلات اطلاعاتی اردن، به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت با موافقت بشار اسد بود که مرعی الرمثان، قاچاقچی شماره یک در سوریه، کشته شد.


مرعی الرمثان، ملقب به «پابلو اسکوبار سوریه» که در مظان اتهام انتقال پول حاصله از مواد مخدر به حزب‌الله لبنان بود، روز ۱۸ اردیبهشت در حمله هوایی در روستای «الشعاب» در حومه استان السویدا، همراه با همسر و شش فرزندش کشته شد.

ایمن صفدی، وزیر خارجه اردن، بدون اشاره به دخالت کشورش در حملات ماه گذشته گفت عملیات نظامی اردن برای مقابله با قاچاق مواد مخدر و کنترل مرزها ادامه خواهد یافت.

سرتیپ سعود الشرافت، مقام پیشین اطلاعاتی اردن، به آسوشیتدپرس گفت اگر بشار اسد در مقابل همکاری برای سرکوب باندهای قاچاق مواد مخدر امتیازاتی از کشورهای عربی نگیرد، انگیزه‌ای برای این کار نخواهد داشت.

کرم شعر، محقق مؤسسه آمریکایی نیولاین، به آسوشیتدپرس گفت یکی از این امتیازات می‌تواند مشارکت امیرنشین‌های خلیج فارس در طرح‌هایی باشد که زیرنظر سازمان ملل در سوریه اجرا می‌شود تا در برابر آن، بشار اسد علیه باندهای قاچاق دخیل در ماده کاپتاگون دخالت کند.

به گفته این محقق، بشار اسد حاضر است بر سر چنین هدفی با امیرنشین‌های خلیج فارس تعامل سیاسی کند.

در حالی که سوریه پس از ۱۲ سال از شروع جنگ داخلی، در دوره اخیر در بازگشت به دنیای عرب موفق بوده و بشار اسد به‌تازگی در نشست سران کشورهای اتحادیه عرب در عربستان شرکت کرد، به‌نوشته آسوشیتدپرس، او امیدوار است که با انجام اقداماتی، حتی محدود، علیه باندهای مواد مخدر، حمایت بیشتر و پول لازم برای کمک به بازسازی سوریه را تأمین کند.

این خبرگزاری نوشت دمشق در سال‌های گذشته قرص‌های کاپتاگون، که مرعی الرمثان قاچاقچی بزرگ آن بود، را چیزی بیش از یک قرص مخدری ومانند یک «گاو شیرده» می‌دید.

کرم شعر، پژوهشگر نیولاین گفت از زمانی که رژیم اسد پی برد که می‌تواند از این ماده مخدر برای منافع سیاسی خود استفاده کند، تولید قرص‌های کاپتاگون در ابعاد وسیع در این کشور آغاز شد.

به‌نوشته آسوشیتدپرس، توقف تجارت مواد مخدر یکی از مطالبات اصلی کشورهای عربی در جریان مذاکرات‌شان جهت پایان دادن به انزوای سیاسی حکومت بشار اسد بوده است.

زمان کوتاهی پس از حملات هوایی منتسب به اردن علیه روستای «الشعاب» و سپس بمباران یک کارگاه تولیدی قرص‌های کاپتاگون در نزدیکی محل اقامت مرعی الرمثان، بشار اسد با موافقت عربستان و کشورهای دیگر در نشست سران اتحادیه عرب شرکت کرد.

از سوی دیگر، عبود الشَوَخ، عضو مجلس شعب سوریه، در گفت‌وگو با آسوشیتدپرس تکذیب کرده است که حکومت بشار اسد از رهگذر قاچاق مواد مخدر سود مالی برده است. او گفت کشورش مبارزه‌ای بی‌امان را علیه قاچاق مواد مخدر ادامه می‌دهد.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.