خطر دیپورت مهشید آهنگرانی، کانادا: او پناهنده ای است که بعد از اخذ اقامت چند بار به ایران سفر کرد

مهشید آهنگرانی در کنار مادرش منیژه حکمت – جشن کارگردانان سینمای ایران در تهران، اردیبهشت ۱۴۰۱
مهشید آهنگرانی فراهانی، فیلم‌ساز ایرانی که در سال ۲۰۰۵ به عنوان پناهنده در کانادا پذیرفته شد، می‌گوید با خطر دیپورت شدن به ایران مواجه است.

او که دختر منیژه حکمت و خواهر پگاه آهنگرانی، سینماگران ایرانی، است، در سال ۲۰۰٨ مقیم دائم کانادا شد. هانا مارکو، وکیل مهشید آهنگرانی، می‌گوید موکلش در حالی با خطر دیپورت شدن به ایران دست و پنجه نرم می‌کند که فیلم‌هایش در ایران ممنوع هستند و حکم جلب او صادر شده است.
 
مهشید آهنگرانی ۲۰ سال پیش در کانادا درخواست پناهندگی داد، و سه سال بعد، اقامت دائم این کشور را به دست آورد، اما از آن زمان چند سفر به ایران داشته که به گفته او دلیل آن «مراقبت از مادر»، «رسیدگی به بازداشت خواهرش در زندان اوین» و پیگیری «اموال و وسایل فیلم‌برداری مصادره شده» بوده است.
 
این تهیه‌کننده سینما، دختر منیژه حکمت، از کارگردانان شناخته‌شده ایرانی، و خواهر پگاه آهنگرانی، بازیگر و مستندساز، است و فیلم‌هایی را در کارنامه‌اش دارد که به گفته او «حکومت ایران را مورد انتقاد قرار می‌دهند»؛ از جمله تهیه‌کنندگی دو فلیم «بندربند» و «۱۹» که با کارگردانی مادرش، منیژه حکمت، در ایران ساخته شده‌اند.
 
تا بیش از سال ۲۰۱۲، پناهندگانی که به کشور مبدأ خود سفر می‌کردند بدون از دست دادن اقامت دائم، از پناهندگی در این کشور محروم می‌شدند، اما دولت محافظه‌کار کانادا در سال ۲۰۱۲ متممی را به این قانون افزود که علاوه بر سلب پناهندگی، اقامت دائم این افراد را هم لغو می‌کند.
مهشید آهنگرانیاین فیلم‌ساز ایرانی ابراز نگرانی کرده که در صورت بازگشت به ایران ممکن است به عنوان اهرم فشار برای بازگرداندن مادر و خواهرش، که به گفته او از سال ۲۰۲۰ از ایران فرار کرده‌اند، مورد استفاده قرار بگیرد.

مهشید آهنگرانی فراهانی در حالی که از طریق پناهندگی موفق به اخذ اقامت دائم کانادا شده بود، در فاصله سال‌های ۲۰۰٨ تا ۲۰١٩ چندین بار به ایران سفر کرده است.

این در حالی است که طبق قوانین مهاجرتی کانادا، چنان‌چه یک مقیم دائمی در این کشور که به دلیل ترس از کشور مبدا به کانادا پناهنده شده باشد به کشور اصلی خود بازگردد، می‌تواند وضعیت اقامت دائم خود را از دست بدهد؛ چرا که بازگشت به کشور مبدا ممکن است بدین معنی باشد که دیگر ترسی از آن کشور وجود ندارد.

این فیلم‌ساز ایرانی که از وجود این قانون اظهار بی‌اطلاعی کرده، اکنون به مدت یک‌سال نمی‌تواند هیچگونه تقاضایی برای ماندن در کانادا بکند.

آژانس خدمات مرزی کانادا نخستین‌بار در سال ۲۰١٩ از خانم آهنگرانی فراهانی توضیح خواسته است. او در آن زمان مطلع شده که تمام سفرهایش طی بیش از یک دهه مورد نظارت آژانس خدمات مرزی کانادا بوده و تحقیقات درباره آن در جریان بوده است.

این فیلم‌ساز ایرانی گفته است در حال حاضر اجازه کار ندارد و از خدمات عمومی مانند مراقبت‌های بهداشتی مورد پوشش دولت محروم است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۱
آریتما - استکهلم، سوئد

وقتی رفت و آمد ایران می‌کنه، دیگه چرا از دیپورت مترسه؟؟؟؟ اگه اقامت سیاسی گرفته، خوب معلومه که دروغ گفته و کانادا حق داره دیپورتش کنه تا حق پناهند‌های واقعی خورده نشه!
دوشنبه ۰۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۸:۴۷
۴۸
Cocoo - ونکوور، کانادا

اینها هم خدا رو میخوان هم خرما رو، میان کانادا به بهونه تغییر مذهب و همین که با حقوق پناهندگی و مفتخوری تو کانادا پول بلیتشن جور می‌شه میدون دو سه ماه می‌رن ایران همه جاشون و عمل می‌کنن برمیگردن اینجا دوباره گریه زاری که ما بدبختیم مارو میکشن مادرمن مریضه فلان و فلان یه عده شون هم زن هر پیر پاتیل و بدبختی میشن که پاشون برسه کانادا بعدش پلیس خبر می‌کنن به دروغ. و طلاق میگیرن می‌رن میشینن به مفت خوری تو کشور گل و بلبل اینها حقیقتا که گفتم هر کی‌ هم می‌خواد منفی‌ بده به ....چپ اسب رستم
دوشنبه ۰۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۹:۱۲
۶۴
vg2000 - اسلو، نروژ

دقیقاً دوست عزیز
دوشنبه ۰۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۹:۲۷
۴۶
سیمرغ ایران - برلین، آلمان

بدرک امیدوارم که این قانون رو همه کشورهای دنیا انجام بدن که اون پناهنده های قلابی تا جواب پناهندگی شون رو گرفتن راه نیفتند برن ایران که کار پناهندگی کسانی که واقعا جونشون در خطره رو خراب نکنند
دوشنبه ۰۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۰:۱۹
۱۰۱
تنها در اینجا - کپنهاگ، دانمارک
نگفتی چرا به کشور سلطنتی پناهنده شدی و نون پادشاهی رو سق میزانی منافق لچکی
دوشنبه ۰۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۰:۳۵
۳۷
1500Tehran - فارسی، ایران

دورود به همه . کسی میدونه دلیل اینکه این آدما ۲ هفته یا ۳ هفته بد از اینکه از زندان میان بیرون میمیرن ؟
دوشنبه ۰۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۰:۴۸
۳۵
ساربان - نورمبرگ، آلمان
واه واه واه حالا شدی مسئول آژانس خدمات مرزی کانادا؟ لابد خودت خیلی مبارز سیاسی بودی و الآن تحت تعقیب سپاه پاسداران و وزارت اطلاعات هستی؟؟! اگر هم بخواهند با تو کاری بکنند به جرم بددهنی و فحاشی بازداشتت میکنند
دوشنبه ۰۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۱:۱۴
۴۸
Cocoo - ونکوور، کانادا
دوست عزیز همونطور که در عکس‌ها میبینی‌ نه تنها بعد زندون، اگه هم رفته باشن زندون نمردن بلکه کلی‌ هم رو چهرشون اومده اینهمه عمل و جراحی رو صورت و نمیبینی تو عکس‌های بیفر و افتر فقط رو صورتِ طرف؟ حالا باسن و شیکم و سینه و بقیه جراحی‌ها که در عکس دیده هم نمیشن. این الان تو دوتا عکس مللومه چشم، ابرو، گونه لب چونه همه رو عمل کرده اصلا بلدوزر زده به صورت از زیربنا همه رو ساخته. آخه مامانش مریض بوده طفلی باید میرفته ایران. اینارو بفرسید ایران تا دهن عملی‌ شون سرویس شه
دوشنبه ۰۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۲:۴۱
۵۸
ایران کهن - هوستن، ایالات متحده امریکا
دلیلش چندین بار گفته شده تو همین سایت جاهای دیگه. قرص تزریقات تجاوز سرم و و و
دوشنبه ۰۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۲:۵۹
۵۰
پرشین پرینس - لوس انجلس، ایالات متحده امریکا

به درک. چجوری پناهندگی سیاسی گرفته که سه بار رفته ایران؟ امثال این نخاله های سربار جامعه همه جا هستند
‌سه شنبه ۰۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۶:۴۳
۳۷
ارمان ایران - تورنتو، کانادا
متوجه نشدم چرا ایشان دراین زمان طولانی که داشتند سیتیزن نشدند یعنی ترس بازگشت به ایران را نداشتند که تقاضا ندادند.هر ایرانی میتواند از جهنم جمهوری نکبت اسلامی به دنیای ازاد بگریزد به هر دلیلی که دارد.اما گرفتن پناهندگی ورفت وامد به کشوری که از ان به اینجا پناه اورده اند عادی جلوه دادن اوضاع وحشتناک مردم مظلوم ایران است که خیانتی بزرگ است همچنین با دروغگویی در باره شرایط خود راه را برای پناهندگانی که زندگیشان در خطر است بسیار دشوار میکنند.هیچ دولتی در جهان بجز دولتهای مذهبی دورغگویی را حداقل برای مردم معمولی تحمل نمیکنند و دروغگویی را ترویج نمیدهند الا برای سیاستمداران خود.پناهندگانی اینجا هستند که حتی برای خاکسپاری پدر ومادر وبستگان درجه یک خود نتوانستند به ایران بروند چه رسد به مریض بودن والدین. کدامیک از پناهندگان میتوانند ویا جرات این را دارند که برای کمک به افراد زندانی به ایران بروند؟
جمعه ۱۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۲:۳۲
۵۰
Nagonsar - مونیخ ، آلمان
این حقش دیمورت بدون شهرام و بهرام کردن است. تو المان هم زیاد از این جانوران دو پا داریم. خوبه که کم کم کو اتحادیه اروپا متوجه شدن که سختکیری اخوندها با لین جماعت زیاد هم اشتباه نیست.
شنبه ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۵:۰۲
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.