پروژه بلندپروازانه ۱۷ میلیارد دلاری عراق برای اتصال اروپا به خلیج فارس

 تصویر هوایی از پروژه بندر فاو. ۲۰ اکتبر ۲۰۲۲. خبرگزاری فرانسه.صدای آمریکا: پروژه «مسیر توسعه» روز شنبه در کنفرانسی در بغداد، با هدف جلب منافع کشورهای عربی، از جمله کشورهای عرب خلیج‌فارس، سوریه و اردن اعلام شد. یکی از دستیاران ارشد دولت عراق گفت که پیشنهادهایی برای سرمایه گذاری منطقه‌ای بر روی میز است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، هدف از این طرح که «جاده توسعه» نام‌گذاری شده، کوتاه کردن زمان سفر بین بندر بزرگ فاو در منطقه نفت‌خیز جنوب عراق به ترکیه است.


رویترز این پروژه را گامی برای متحول کردن اقتصاد عراق پس از دهه‌ها جنگ و بحران توصیف کرده است تا این کشور بتواند در رقابت با کانال سوئز، به یک مرکز ترانزیتی تبدیل شود.

فرحان الفرطوسی، مدیر کل شرکت عمومی بنادر عراق، به رویترز گفت: «جاده توسعه» فقط مسیری برای جابجایی کالا یا مسافر نیست. این جاده، راه‌های توسعه را برای مناطق وسیعی از عراق باز می‌کند.»

دولت عراق پیش‌بینی می‌کند که قطارهای سریع السیر با سرعتی تا ۳۰۰ کیلومتر در ساعت، کالاها و مسافران را جابجا کنند، به مراکز صنعتی محلی متصل شوند و شامل یک بخش انرژی هم باشند که می‌تواند دربرگیرنده خطوط لوله نفت و گاز باشد.

رویترز این طرح را نشانگر یک تغییر چشمگیر در شبکه حمل و نقل قدیمی عراق خوانده است. راه آهن عراق در حال حاضر تنها چند خط عملیاتی دارد؛ از جمله حمل و نقل کالاهای نفتی با سرعت کم و یک قطار مسافربری شبانه که از بغداد به بصره حرکت می‌کند و حدود ۱۰ تا ۱۲ ساعت زمان می‌برد تا مسافتی برابر با ۵۰۰ کیلومتر را طی کند.

در این حال، به گفته آقای الفرطوسی، بندر بزرگ فاو که ده سال قبل طراحی شده، نیمه کاره است.

او با اشاره به برنامه‌ریزی برای انتقال گردشگران و زائران به اماکن مقدس شیعیان در عراق و مکه در عربستان سعودی برای مراسم حج گفت: «این خط را دوباره فعال می‌کنیم و به کشورهای دیگر متصل خواهیم کرد.»

رویترز می‌گوید که وعده‌های توسعه در عراق دیرینه است، اما زیرساخت‌ها حتی با وجود تلاش نخست‌وزیر، محمد شیاع‌السودانی، برای بازسازی جاده‌ها و پل‌ها، فرسوده است.

اما مقامات عراق می‌گویند که پروژه «مسیر توسعه»، حاصل دوره‌ای از ثبات نسبی از اواخر سال گذشته میلادی است که امیدوارند بتوان آن را حفظ کرد.

به گفته الفرطوسی، این پروژه در صورتی که کار از اوایل سال آینده آغاز شود، در سال ۲۰۲۹ میلادی تکمیل خواهد شد.

او گفت: «حتی اگر عراق یک یا دو سال یا یک یا دو دهه غایب می‌بود، باید یک روز باز می‌گشت. امیدوارم این روزها آغاز بازگشت عراق باشد.»
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۱
Nagonsar - مونیخ ، آلمان
با قسمت کمی از غرامت جنگی که از ایران میگیره در سالهای اتی انو تمام میکنه
یکشنبه ۰۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۳۶
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • ویتکاف: توافق هسته‌ای با جمهوری اسلامی باید دائمی باشد
  • حزب‌الله لبنان: اگر به ایران حمله شود دخالت نمی‌کنیم اما آسیب به خامنه‌ای خط قرمز ماست
  • واکنش شاهزاده رضا پهلوی به تشکیل «ائتلاف نیروهای سیاسی کردستان ایران»
  • حضور هدیه تهرانی در مراسم چهلم سینا حق‌شناس، یکی از معترضان کشته‌شده در گرگان
  • محسنی اژه‌ای در مورد اعتراضات دانشگاه ها تهدید کرد: ما وارد می‌شویم و هزینه بالاتر می‌رود
  • مقام‌های حکومتی برای ملاقات با خامنه‌ای با چشم‌بند به مخفیگاه‌اش در اعماق زمین برده می‌شوند
  • معاون رئیس‌جمهور آمریکا: جمهوری اسلامی هشدارهای واشنگتن را «جدی» بگیرد
  • فردیس ۱۸ دی؛ بازداشت وحشیانه یک زن توسط گارد ویژه که همگی کلاشینکف در دست دارند
  • سخنرانی سالانه ترامپ در کنگره: جمهوری اسلامی در حال تولید موشک‌هایی است که به‌زودی به آمریکا می‌رسند
  • بازیگر پشیمان «کلاه پهلوی»: جمهوری اسلامی سقوط می‌کند؛ رضاشاه و محمدرضاشاه از زمان خودشان جلوتر بودند