آیا صحبت با تلفن همراه فشار خون را بالا می‌برد؟

هر چه فرد زمان بیش‌تری با موبایل صحبت کند احتمال بالا رفتن فشار خون بیش‌‌تر می‌شوددویچه وله: تحقیقات جدید نشان می‌دهد که استفاده از تلفن همراه ممکن است با سطح فشار خون مرتبط باشد. هرچه فرد زمان بیشتری را با تلفن همراه سپری کند، خطر ابتلا به فشار خون بالا بیشتر می‌شود.

به‌نوشته نیویورک‌پست؛ بر اساس گزارشی که روز جمعه در مجله اروپایی Digital Health  منتشر شد، در این تحقیق از داده‌های سلامت نزدیک ۲۲ هزار نفر استفاده شد.


از شرکت‌کنندگان در مورد میزان استفاده از تلفن همراه و مدت زمان استفاده سؤالاتی پرسیده شد.

محققان دانشگاه پزشکی جنوبی گوانگژو در  چین دریافتند افرادی‌ که حدود ۳۰ تا ۵۹ دقیقه در هفته با تلفن همراه صحبت می‌کردند، ۸ درصد افزایش خطر ابتلا به فشار خون بالا داشتند.

افرادی که ۱ تا ۳ ساعت با تلفن همراه صحبت می‌کردند، ۱۳ درصد، افرادی که ۴ تا ۶ ساعت صحبت می‌کردند، ۱۶ درصد بیشتر و افرادی که بیش از ۶ ساعت در هفته صحبت می‌کردند، ۲۵ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به فشار خون بالا بودند. افرادی که بالاترین خطر را داشتند، شرکت‌کنندگانی بودند که خطر ژنتیکی فشار خون بالا را داشتند.

این مطالعه نشان داد که استفاده از تلفن همراه سطوح پایینی از انرژی فرکانس رادیویی ساطع می‌کند که حتی در مواجهه کوتاه‌مدت، با افزایش فشار خون مرتبط است.

فشار خون بالا می‌تواند به شریان‌ها آسیب بزند و باعث کاهش خاصیت ارتجاعی آن‌ها شود. این روند جریان خون و اکسیژن را کاهش می‌دهد و با مجموعه‌ای از پیامدهای منفی سلامت از جمله نارسایی قلبی، حمله قلبی، فیبریلاسیون دهلیزی و خطر سکته مغزی مرتبط است.

بنا ‌به گفته محققان؛ یافته‌ها نشان می‌دهد ‌زمانی ‌که مدت تماس هفتگی با موبایل کمتر از نیم‌ساعت باشد، ممکن است بر خطر ابتلا به فشار خون بالا تأثیری نداشته باشد. هرچند به تحقیقات بیشتری نیاز است، اما عاقلانه به‌نظر می‌رسد که تماس‌ها با تلفن همراه را برای حفظ سلامت قلب به حداقل برسانیم.

به‌گفته نویسندگان این مطالعه، با توجه به اینکه سه‌چهارم جمعیت ۱۰ سال به بالا در جهان صاحب تلفن همراه هستند، این تحقیق برای پیشگیری از افزایش فشار خون بسیار موثر است.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.