حضور مجدد و گروهی لباس شخصی‌ها در خیابانهای تهران این بار برای تذکر و اعمال حجاب اجباری

 روزانه تصاویر متعددی از حضور زنان در سنین و شهرهای مختلف، در اماکن عمومی و پرتردد، بدون حجاب اجباری منتشر می‌شودشماری از کاربران فضای مجازی از حضور پر تعداد «افرادی با لباس شخصی» در فضای عمومی شهر تهران برای «تذکر رعایت حجاب» در روز چهارشنبه، ششم اردیبهشت، خبر داده‌اند.

بر اساس این گزارش‌ها، در بخش‌های مرکزی شهر تهران زنانی و مردانی با پوشش معیار جمهوری اسلامی در گروه‌های متعدد و چند نفره به تذکر در رابطه با لزوم رعایت حجاب اجباری به زنان اقدام کرده‌اند.


گزارش‌هایی نیز درباره تذکر به زنان برای رعایت حجاب اجباری در همین روز در مجموعه تئاتر شهر تهران منتشر شده است.

روز چهارشنبه همچنین تصاویری از ورود گروهی زنان و مردانی بسیجی به مرکز خرید «مگامال اکباتان» منتشر شد که به نظر می‌رسد برای کنترل حجاب زنان و مجبور کردن آنها به رعایت پوشش اجباری جمهوری اسلامی به این مکان اعزام شده بودند.
حضور پرتعداد زنان و مردان وابسته به حکومت برای اعمال حجاب اجباری در شرایطی صورت می‌گیرد که روزانه تصاویر متعددی از حضور زنان در سنین و شهرهای مختلف، در اماکن عمومی و پرتردد، بدون حجاب اجباری منتشر می‌شود.

ویدئوهایی که از برخی کنسرت‌های موسیقی در روزهای اخیر نیز منتشر شده، نشان می‌دهد یا درگیری بر سر حجاب در این برنامه‌ها رخ داده یا اغلب زنان حاضر در کنسرت بدون حجاب اجباری به تماشای برنامه نشسته‌اند.

شمار نامشخصی از اماکن تجاری نیز در تهران و شهرستان‌ها به‌ دلیل رعایت نشدن حجاب اجباری در آنها پلمب شده‌اند.

آغاز دوباره «تذکر لسانی» به زنان برای اعمال حجاب اجباری در شرایطی بار دیگر از سر گرفته شده که فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی روز ۱۹ فروردین ادعا کرده بود که از این پس برای جلوگیری از «تنش» و «تزاحم»، در اجرای قانون حجاب از ابزارهای هوشمند استفاده خواهد شد.

بر اساس برنامه اعلام شده قرار بود نیروی انتظامی با استفاده از دوربین‌های مداربسته و سامانه‌های هوشمند در سطح شهرها از روز شنبه ۲۶ فروردین اقدام به شناسایی زنان بدون حجاب اجباری کند.
در پی طرح این ادعا، عده‌ای از کارشناسان تاکید کردند که در ایران زیرساخت‌های طرح «کنترل پوشش زنان» به وسیله دوربین‌های هوشمند فراهم نیست.

مریم شکرانی، خبرنگار روزنامه شرق، درباره نتیجه بررسی «میدانی» خود از نحوه گزارش «کشف حجاب»، به نقل از چند پلیس راهنمایی و رانندگی نوشته که تعداد نه چندان زیادی دوربین سفیدرنگ در تهران نصب شده که «از چین» وارد شده‌اند و «نسبت به دوربین‌های قدیمی شهری، کیفیت بالاتری دارند».

او با این حال به نقل از همین پلیس‌ها در توئیتر نوشت: «کیفیت این دوربین‌ها در حد چهره‌نگاری نیست و در حد ثبت پلاک خودرو، آن هم نه از فاصله دور کارایی دارند.»

شاید از همین رو است که مجددا گروه‌های «تذکر لسانی» برای حجاب به خیابان‌ها آمده‌اند.

پس از جان‌ باختن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد و شروع اعتراضات سراسری، ماشین‌های «گشت امنیت اخلاقی» که به ماشین‌های گشت ارشاد معروف بودند، کمتر در خیابان‌های شهرهای ایران دیده می‌شوند٬ اما گویا «تذکردهندگان» در رابطه با حجاب اجباری با پوشش دیگری به خیابان‌ها برگشته‌اند.

آمران به معروف در شرایطی به خیابان‌ها بازگشته‌اند که محسن برهانی، حقوقدان، در زمینه اصرار این افراد برای اعمال حجاب نوشته: «بعد از واکنش سرد یا تند خانم بی‌حجاب، هیچ تکلیف و وظیفه شرعی بر عهده ناهی از منکر نیست. فقط باید سکوت نماید.»

او اضافه کرده بود: «توهین، سر و صدا کردن، اصرار بر ادامه گفت‌وگو، تلاش برای اقناع، ممانعت از تردد و نگهداشتن شخص تا رفع منکر، تحریک سایرین به وارد شدن به میدان، عکاسی، تماس با پلیس، شعار دادن علیه افراد و ده‌ها رفتار دیگر هر چه باشد اسمش نهی از منکر نیست. این اقدامات لج‌بازی و عقده‌گشایی شخص است و واکنشی است به ضایع و‌ خیط شدن.»
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۹
فضول میرزا - استکهلم، سوئد

اونقدر واق واق کنین تا جونتون در آد! ملت ایران دیگه تصمیمشو گرفته و تا بیرون انداختن آخوند از مملکت راهشو ادامه میده!
‌پنجشنبه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۶
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • بازدید دختر و داماد پزشکیان از فروشگاه «تاربیا» در قزاقستان در طی سفر رسمی مسعود پزشکیان به این کشور
  • رحیم پور ازغدی: در پیاده روی اربعین من پسر ماندلا و پسر چگوارا را دیدم که برای زیارت حسین آمده بودند
  • حسین مرعشی در مورد به خیابان آمدن «مردم گرسنه» در پی بحران مواد غذایی هشدار داد
  • «قهرمان حقیقی» حمله سیدنی؛ «احمد الاحمد» مهاجم را با دست خالی متوقف کرد
  • از دنیای ورزش تا بازیگری؛ کریستیانو رونالدو ممکن است در «سریع و خشن ۱۱» در کنار وین دیزل ظاهر شود
  • بانگی که از خراسان برخاست؛ این است شعار ملی، رضا رضا پهلوی
  • ترس حکومت از تبریز؛ بازی تراکتور و پرسپولیس در ورزشگاه ۳هزار نفری
  • ابراز نگرانی بقایی از احتمال عدم صدور ویزا برای اعضای تیم فوتبال ایران در جام جهانی آمریکا
  • خشم اسرائیل از استرالیا؛ «هشدارهای موساد درباره ایران نادیده گرفته شد»
  • رد پای تهران در «حمله خونین سیدنی»؛ مقام اسرائیلی: منشأ حمله مرگبار به یهودیان، ایران است
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +200شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +149شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +137حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +125نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +124اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +108شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • +106تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم