رئیس جامعه پزشکان: یک پزشک فوق تخصص در ایران برای ویزیت ۳ دلار درآمد دارد

 آرشیو.صدای آمریکا: اعلام تعرفه‌های جدید پزشکی در ایران با انتقاد گسترده پزشکان و هشدار نسبت به فرو‌پاشی سیستم سلامت در کشور همراه شده است.

تعرفه‌های جدید ویزیت پزشکان عمومی را ۹۰ هزار تومان، ویزیت پزشک متخصص را ۱۳۵ هزار تومان و ویزیت یک فوق‌تخصص را ۱۷۲ هزار تومان تعیین کرده است.


افزایش ۲۵ درصدی ⁧‫تعرفه پزشکان⁩ در شرایطی است که منابع رسمی تورم را بالای ۵۰ درصد عنوان کرده‌اند. ‏بسیاری می‌گویند این ارقام با توجه به هزینه‌های موجود و تورم، «غیرمنطقی» هستند.

رئیس جامعه پزشکان متخصصان داخلی در گفتگو با «خبرآنلاین» ایران را با چند کشور همسایه مقایسه کرده است.

ایرج خسرونیا می‌گوید: «یک پزشک فوق تخصص در ایران برای ویزیت ۳ دلار درآمد دارد در حالی که در افغانستان، عراق، پاکستان و سوریه درآمد پزشک بیش از ۱۰ دلار است.»

شماری به این مسأله اشاره کرده‌اند که در تعیین تعرفه‌ها، به «خدمات انسانی طب» توجهی نشده است و تعرفه‌ها صرفا بر اساس «زمانی که فکر می‌کنند صرف ویزیت می‌شود» مشخص شده‌اند.
برخی این موضوع را عنوان کرده‌اند که با توجه به تعرفه‌های پایین، پزشک باید با افزایش تعداد پذیرش بیمار، هزینه‌های مطب را جبران کند.

رئیس نظام پزشکی نجف‌آباد اصفهان به «خبر آنلاین» گفته است که در این شرایط «یک پزشک به جای ۳۰ بیمار، ۷۰ بیمار در روز می‌بیند تا بتواند هزینه‌ها را جبران کند و این اتفاق حتما کیفیت ارائه خدمات را کاهش می‌دهد.»

شماری از اعضای کادر درمان این اتفاق را لطمه‌ به حرفه پزشکی در کشور و ایجاد خلاء در درمان‌های حیاتی می‌دانند.

کاربری در توییتر با اشاره به تعرفه‌های جدید نوشته است: «امسال سال مرگ طبابت به شیوه علمی و سال قدرت گرفتن طبابت مرگ آفرین شیادانی با عناوین طب اسلامی و سنتی و ایرانی و غیره خواهد بود.»

نایب رئیس سازمان نظام پزشکی کشور در گفتگو با روزنامه «هم‌میهن» می‌گوید «دست زدن به درمان‌های حیاتی برای بیماران با توجه به ریسک‌های خطرناکی که برای پزشک وجود دارد قابل مقایسه با تعرفه‌های پایین نیست.»

به گفته محمدرضا اسدی، «درمان‌های حاشیه‌ای به ویژه درمان‌های زیبایی مورد توجه جامعه قرار گرفته است.»

نایب رئیس سازمان نظام پزشکی می‌گوید شور و شوق برای تحصیل در تخصص‌های تاپ پزشکی میان رزیدنت‌ها و فارغ‌التحصیلان پزشکی کمرنگ شده است و بسیاری از آنها به سمت زیبایی متمایل شده‌اند.»

از سوی دیگر مسأله افزایش مهاجرت پزشکان نیز از مدتها پیش زنگ خطر کمبود پزشک در ایران را به صدا درآورد. دی‌ماه امسال، سازمان نظام پزشکی ایران اعلام کرد که سالانه حدود ۳ هزار درخواست مهاجرت دریافت می‌کند.
نایب رئیس سازمان نظام پزشکی می‌گوید علاوه بر مهاجرت عده زیادی از فارغ‌التحصیلان پزشکی هم به سراغ کارهایی می‌روند که «درآمدزاتر» از پزشکی باشد.

رضا لاری‌پور، سخنگوی نظام پزشکی نیز در توییتی به همین موضوع اشاره کرده و نوشته است: «در سرزمین پارس مردمانی زندگی می‌کنند که در چند سال آینده چهره و اندام‌هایی زیبا دارند ولی از آپاندیسیت و سنگ کیسه صفرا جان به جان‌آفرین تسلیم می‌کنند. پزشکانی زبردست اما در موارد غیرضروری.»
او پیشتر نیز در مورد انصرافی‌های رزیدنتی هشدار داده و گفته بود: «وقتی می‌گوییم سه سال دیگر باید گدایی پزشک‌ کنید حرف بی‌ربطی نزده‌ایم.»

در مورد سرانه پزشک در ایران آمار متفاوتی وجود دارد. شماری از رسانه‌های ایران ‌ سرانه پزشک در کشور را ۱۱.۷ پزشک به ازای هر ۱۰ هزار نفر تخمین زده‌اند.

کارشناسان می‌گویند با توجه به اینکه تهران ۱۱ درصد از سهم جمعیت کل کشور را دارد و ۳۴ درصد کل پزشکان و ۴۵ درصد پزشکان متخصص در تهران هستند، سرانه پزشک در دیگر نقاط کشور به مراتب کمتر است.

سازمان بهداشت جهانی، سرانه پزشک متخصص در ایران، را کمتر از ۶ نفر به‌ازای هر ۱۰ هزار نفر برآورد کرده است.

در حالی که بسیاری از کشورهای توسعه یافته و حتی کشورهای منطقه جمعیتی بیش از ۲۰ متخصص در هر ۱۰ هزار نفر دارند.

بنابراین تعداد پزشکان متخصص در ایران، حدود یک‌ ششم استاندارد جهانی است.
تراکم پزشک، پرستار و ماما در کشورهای منطقه - سال ۲۰۱۸
تراکم پزشک، پرستار و ماما در کشورهای منطقه - سال ۲۰۱۸

سازمان بهداشت جهانی در گزارشی تأکید کرده است که کشورهایی که کمتر از ۲۳ پزشک، پرستار و ماما در هر ۱۰ هزار نفر جمعیت دارند، عمدتا در پوشش کافی برای مراقبت های بهداشتی شکست می خورند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۳۵
golaleh - زاگرس، افغانستان
پزشک یا متخصصه یا نیست. لطفا یکی توضیح بده فوق تخصص دیگه چه کوفتیه!
یکشنبه ۰۳ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۰:۰۷
۳۵
golaleh - زاگرس، افغانستان
فوق تخصص چه رتبه از تحصیلات اکادمیکه. اصلان یعنی چه. آدم یا متخصص یا نیست. فوق تخصص دیگه چه جور دکونیه؟
یکشنبه ۰۳ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۳
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • شمار کشته شدگان سیدنی به ۱۶ نفر رسید؛ پلیس: عاملان حمله به جشن یهودیان پدر و پسر بودند
  • ایران و حزب‌الله مظنون به دست داشتن در حمله مرگبار سیدنی؛ پدر و پسر مهاجم با تهران ارتباطی داشتند؟
  • یوتیوبر آمریکایی در انگلستان: ۱۴مسجد فقط در یک محله در لندن؟ بریتانیا دیگر قابل شناسایی نیست
  • پست پسر سفیر سابق جمهوری اسلامی در استرالیا علیه یهودیان، ساعاتی قبل از حمله سیدنی
  • ایران بر «روابط دیرپا» با لبنان تأکید کرد و بیروت را به گفت‌وگو فراخواند
  • بازسازی حزب‌الله در دستور کار ایران؛ آیا دبیرکل کنونی جایگاه خود را از دست خواهد داد؟
  • آیا رحیم‌پور ازغدی با ارواح پسران ماندلا ملاقات کرد؟؛ درباره ادعایی کذب به نام اربعین سیدالشهدا
  • تقدیر نتانیاهو از قهرمان مسلمان سیدنی؛ میوه فروشی که یکی از عاملان تیراندازی را خلع سلاح کرد کیست؟
  • خداداد عزیزی: اونقدر وجودش رو دارم که عذرخواهی کنم
  • واکنش تُند فوتبالیست ها به جمله جنجالی جواد خیابانی که گفت: آدم پاک فوتبالیست نمیشود
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +207شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +155شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +138حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +125اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +109شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +108بانگی که از خراسان برخاست؛ این است شعار ملی، رضا رضا پهلوی
  • +106تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم