انتقاد مقامات دولتی و رسانه‌های حکومتی از «برادران لیلا» به رغم استقبال عمومی

 برادران لیلاصدای آمریکا: در حالی که فیلم سینمایی «برادران لیلا» پس از پخش در فضای مجازی با استقبال گسترده مخاطبان روبرو شده،‌ برخی رسانه‌ها و نهادهای حکومتی به این فیلم و عوامل آن تاخته‌اند.

وبسایت «ایران آنلاین» نسخه اینترنتی روزنامه رسمی دولت در یادداشتی با عنوان «چند نکته درباره برادران لیلا» نوشت: «فیلم، تصویری کینه‌توزانه و زشت از سنت‌ها به نمایش می‌گذارد. اگر مناسبات، روابط و سنت‌های جهان‌ایرانی اینقدر نامعقول و دروغین بود باید تا به حال فرو‌می‌ریخت.»


این وبسایت اضافه کرد: «چرا ماجرای فیلم حول‌ و‌ حوش دستشویی در جریان است؟ چرا دوربین در این فیلم به شکل عجیبی اصرار دارد کالبدی که از شهر نشان می‌دهد هیچ نشانه‌ای از آبادانی در پلان‌های آن نباشد و چرا فیلم پر است از پلان‌هایی که یک مرد در حال پوشیدن یا درآوردن پیراهن از تن است و بدن برهنه یا نیمه برهنه او به نمایش گذاشته می‌شود؟»

سایت «تبیان» وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی هم در نگاهی تحلیلی به فیلم «برادران لیلا» با اذعان به استقبال گسترده مخاطبان ایرانی از این فیلم نوشت: «واکنش‌های بینندگان این فیلم،در توئیتر با اختلاف بسیار کم مثبت، در اینستاگرام منفی و در تلگرام خنثی بود.»

این وبسایت، بیان دردهای اجتماعی، همذات‌پنداری، مثالی از وضعیت کشور و سیاسی بودن را از عواملی دانست که برخی مخاطبان به فیلم «برادران لیلا» نگاهی مثبت داشته‌اند و در مقابل،‌ توهین به خانواده ایرانی، سیاه‌نمایی، ضد فرهنگی بودن و حمایت از سازمان«منافقین» را جمله نکاتی دانست که باعث شده گروهی دیگر از تماشاگران نسبت به این فیلم نگاهی منفی داشته باشند.

سعید روستایی، کارگردان «برادران لیلا» هم روز یکشنبه ششم فرودین، پس از انتشار گسترده نسخه غیرقانونی اثرش در ایران نوشت: «ما در حیرتیم از این حجم از واکنش مثبت و دل‌نشین. از صمیم قلب‌مان از شما ممنون و سپاسگزاریم و قدردان زمانی که می‌گذارید تا فیلم ما را تماشا کنید هستیم. امیدوارم به زودی شرایطی فراهم شود تا نسخه کامل‌تر فیلم را در دسترس شما عزیزان قرار دهیم.»

از سوی دیگر روح‌الله سهرابی مدیرکل نظارت بر نمایش و عرضه فیلم سازمان سینمایی نوشت: «ابراز امیدواری کارگردان فیلم برادران لیلا برای انتشار نسخه کامل فیلم تعجب‌آور بود! تشکر از مخاطبان برای دیدن نسخه قاچاق؟! یعنی قاچاق فیلم اقدامی عامدانه بوده؟! این رشته سر دراز دارد و چنانچه لازم باشد به زودی ابعاد تازه و مهمی از آن منتشر خواهد شد»

اداره نظارت بر عرضه و نمایش فیلم سازمان سینمایی ۳۰ خرداد ۱۴۰۱ طی اطلاعیه‌ای اعلام کرد که پروانه نمایش فیلم سینمایی «برادران لیلا» به دلیل آنچه «تخلفات و سرپیچی از مقررات» عنوان شده، صادر نمی‌شود.

در این اطلاعیه تاکید شد که فیلم سینمایی «برادران لیلا» به کارگردانی سعید روستایی، «بدون طی کردن تشریفات و روند قانونی» به جشنواره کن ارسال شده و «عوامل اصلی فیلم با اصرار و ابرام بر ادامه مسیر اشتباه نشان دادند که اکران فیلم در جشنواره کن را بر نمایش در سالن‌های سینما و مخاطبان داخلی ترجیح می‌دهند.»

سعید روستایی پس از موفقیت فیلم «برادران لیلا» در جشنواره کن سال گذشته،‌ گفته بود که ترجیح می‌دهد قید اکران فیلم را در ایران بزند تا اینکه با حذف بخش‌هایی از فیلم موافقت کند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۵
سیمرغ ایران - برلین، آلمان
این فیلم بسیار عالی هست و خانواده ایرانی را ترسیم نمیکنه بلکه جامعه کنونی ایران رو و سیستم رو هدف گرفته چون پدر خانواده در حقیقت خامته ای هست که به هر قیمت حتی با دادن باج میخواد رهبر شیعیان جهان باشه در حالیکه بچه های خودش به پول نیاز دارند بچه های این پدر هر کدام سمبل قشری از جامعه هستند مذهبی، اونهایی که از ایران مهاجرت می‌کنند، عده ایی که قیام می‌کنند و دختر خانواده که کلا مورد تبعیض هست و همین باعث میشه که طغیان کنه البته فشر آگاه جامعه هم هست، توالت رو زیاد نشون میده برا اینکه میخواد بگه ما در کثافتی که خامنه‌ای به بار آورده زندگی می‌کنیم. حتی زد و بند های سپاه سمبل سازی شده و در آخر زمانی که‌ پدر میمیره جشن تولد دختری هست که دختران شادی و هلهله می‌کنند بی توجه به مرگ پدر. بهرحال فیلمی فوق‌العاده هست
‌چهارشنبه ۰۹ فروردین ۱۴۰۲ - ۰۴:۵۰
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.