حمزه یوسف ۳۷ ساله، یک مسلمان معتقد و متولد اسکاتلند، رهبر حزب ملی اسکاتلند شد

 حمزه یوسف ۳۷ ساله، یک مسلمان معتقد و متولد اسکاتلند است
رادیو فردا: حمزه یوسف پس از یک رقابت خصمانه بین نامزدها روز دوشنبه هفتم فروردین با کسب بیشترین رای اعضای حزب ملی اسکاتلند به رهبری این حزب رسید.

رقابت‌ها برای انتخاب جایگزین نیکولا استورجن که ماه گذشته به طور ناگهانی استعفای خود را اعلام کرد شکاف‌های عمیق در حزب ملی اسکاتلند بر سر سیاست‌های کلیدی از جمله چگونگی پیشبرد استراتژی استقلال از بریتانیا را برملا کرد.


حمزه یوسف ۳۷ ساله، یک مسلمان معتقد و متولد اسکاتلند است. هر چند حزب ملی اسکاتلند دولت این منطقه نیمه خودمختار را در دست دارد ولی انتخاب او به مقام وزیر ارشد و رئیس دولت محلی اسکاتلند در گرو کسب آرا لازم در پارلمان منطقه‌ای است.

در طول رقابت‌ها برای انتخاب رهبر جدید حزب ملی اسکاتلند که حدود سه هفته طول کشید، سه نامزد اصلی بخش اعظم کارزار و تبلیغات خود را به انتقاد شدید از رقبایشان اختصاص دادند.

اتحاد و یکپارچگی حزب که یکی از نقاط قوت اصلی آن و دلیل کنترل دولت محلی طی بیش از یک دهه گذشته بود در این کارزار زیر سئوال رفت و نامزدها حتی در مورد اجرای اصلاحات اجتماعی و چگونگی پیشبرد راهبرد استقلال اسکاتلند اختلافات عمیقی داشتند.

حمزه یوسف به رهبری حزبی می‌رسد که هویت و هدف استراتژیک آن پایان دادن به حدود سه قرن اتحاد اسکاتلند و انگلیس در چارچوب کشور واحدی به نام بریتانیاست.

تازه‌ترین نظرسنجی‌ها که در هفته‌های اخیر انجام شده نشان می‌دهد که حدود ۴۰ درصد از مردم اسکاتلند طرفدار استقلال هستند ولی کناره‌گیری نیکولا استورجن ممکن است جبهه استقلال‌طلبان را تضعیف کند.

در حال حاضر هیچ راهکار حقوقی و سیاسی مشخصی برای تحمیل یک همه‌پرسی دیگر در مورد استقلال اسکاتلند به دولت مرکزی بریتانیا وجود ندارد و یکی از دلایل مهم کناره‌گیری خانم استورجن همین بن‌بست بود.

لحن خصمانه کارزار انتخاباتی نامزدان رهبری حزب ملی اسکاتلند و برملا شدن شکاف‌های عمیق در این حزب به نفع دولت بریتانیا خواهد بود که در حال حاضر با مشکلات بسیار جدی مثل تورم شدید، اعتصاب‌های گسترده و پیامدهای اقتصادی و حقوقی برگزیت مواجه است.

حمزه یوسف و دو نامزد دیگر از مقام‌های ارشد در حزب ملی اسکاتلند و دولت این منطقه هستند. آقای یوسف در طول کارزار انتخاباتی خود و پس از پیروزی تاکید کرد که در مجموع، سیاست‌های خانم استورجن از جمله تلاش برای قانونی کردن تغییر جنسیت داوطلبانه افراد ترنس را دنبال خواهد کرد.

او بر ادامه تلاش برای استقلال اسکاتلند و جلب حمایت مردمی بیشتر از این جنبش تاکید کرده و می‌گوید در صورت جلب حمایت لازم تمام روش‌های ممکن را مد نظر قرار خواهد داد.

آقای حمزه فرزند یک پدر پاکستانی و مادری کنیایی است که به اسکاتلند مهاجرت کرده‌اند. او در کارزار انتخاباتی خاستگاه خانوادگی خود را به عنوان نمونه‌ای از تساهل، تنوع نژادی و فرهنگی و فضای لیبرالی جامعه اسکاتلند برجسته کرد.

او در عین حال تاکید کرد که باور شخصی او به دین اسلام مانع همراهی او با تغییرات اجتماعی و فرهنگی از جمله حقوق دگرباشان جنسیتی نیست. او در سال ۲۰۱۶ به ازدواج همجنسگرایان رای مثبت داده و در کارزار انتخاباتی نیز بر ادامه تلاش برای به رسمیت شناختن تغییر جنسیت افراد ترنس در قوانین مدنی و قضایی تاکید کرد.

او از مخالفان نظام سلطنتی بریتانیاست و در این کارزار نیز تاکید کرد که این نظام باید برچیده شود.

در همه‌پرسی سال ۲۰۱۴ حدود ۴۵ درصد به استقلال اسکاتلند و ۵۵ درصد علیه آن رای دادند. در همه‌پرسی مربوط به برگزیت بخش اعظم مردم اسکاتلند با خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا مخالف بودند و عملکرد بهتر دولت محلی اسکاتلند در مقابله با همه‌گیری کووید ۱۹ حمایت از استقلال را افزایش داد.

اما نظرسنجی‌های هفته‌های اخیر نشان می‌دهد که حمایت صریح از استقلال اسکاتلند به حدود ۴۰ درصد کاهش یافته است.

دبیرکل حزب ملی اسکاتلند یک هفته پیش اعتراف کرد که این حزب دچار یک بی‌نظمی و اختلاف نظرهای شدید است.

اگر پارلمان محلی اسکاتلند در جلسه روز سه‌شنبه به حمزه یوسف رای بدهد او از روز چهارشنبه رسما کار خود را به عنوان وزیر اعظم و رئیس دولت محلی اسکاتلند آغاز خواهد کرد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۰
دو کلمه حرف حساب - حصارک، ایران

آخر زمان که میگن همینه. خدا هنه رو شفا بده.
دوشنبه ۰۷ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۹:۵۱
۱۰۱
تنها در اینجا - کپنهاگ، دانمارک

هر دم از این باغ بری می‌رسد تازه تر از تازه تری می‌رسد به امید جشن ختنه سوران در اسکاتلند
دوشنبه ۰۷ فروردین ۱۴۰۲ - ۲۰:۰۷
۲۶
elnazpishu - لندن، انگلستان

جزیره ت.... چندش اور بود تهوع اور هم شد
دوشنبه ۰۷ فروردین ۱۴۰۲ - ۲۰:۱۲
۳۰
GORG AMERICAN - بالتیمور، ایالات متحده امریکا

گل بود و به سبزه نیز آراسته شد.
دوشنبه ۰۷ فروردین ۱۴۰۲ - ۲۰:۲۵
۴۲
Chokam - ری، ایران

اینم به استقلال برسه انگلیس میشه اندازه کرمان. یه کشوری که آفتاب درش غروب نمی‌کرد تا ۱۹۴۷ بود انگلیس و هند ، حالا شده قد کرمان. حالا بگید کدوم بدبخته انگلیس یا هند یا ایران
دوشنبه ۰۷ فروردین ۱۴۰۲ - ۲۱:۲۳
۴۵
Herzl - امستردام، هلند
امثال همین پاکستان را از هندوستان جدا کردن ببین هند کجاست پاکستان کجاست این اشقال زاده را بندازید بیرون اعتبار اسکاتلند از بریطانیا است استقلال اسکاتلند=افتادن به غلط کردن.
دوشنبه ۰۷ فروردین ۱۴۰۲ - ۲۱:۳۸
۴۴
no-more-silence - تهران، ایران
ابرو قشنگ هم اصالت هندی داشت. نخست وزیر انگلیس هندیه حالا یک هندی دیگه شده رهبر حزب ملی اسکاتلند. اون قاضی آمریکایی مسلمونه و به نظر مسلمونها همه جا رو تسخیر کردن. البته خوبه که انگلیس به سرنوشت ایران امروز دچار بشه. ولی حیف اون کشور که زمانی رویایی بود
‌سه شنبه ۰۸ فروردین ۱۴۰۲ - ۰۰:۰۷
۳۰
GORG AMERICAN - بالتیمور، ایالات متحده امریکا
یه هندو نخست وزیر انگلیسه.یه پاکستانی هم شد نخست وزیر اسکاتلند.منتظر یه شاه جدید از بنگلادش هم باشیم؟؟؟؟
‌سه شنبه ۰۸ فروردین ۱۴۰۲ - ۰۰:۱۲
۵۷
ایران کهن - هوستن، ایالات متحده امریکا

بدبخت شدند مردم. الان همه باید ختنه کنند
‌سه شنبه ۰۸ فروردین ۱۴۰۲ - ۰۰:۲۰
۶۴
zarduscht1 - فرانکفورت، آلمان
بعضی‌ مواقع دوستان در اینجا می‌‌نویسند امام هندی زاده. خشم را درک ولی موافق نیستم. هندی زاده فحش نیست. ضمنا هندی‌ها در سیاست دنیا نقش عظیمی‌ دارند. ولی بدون نشگون گرفتن هم نمی‌‌شود. پاکستانی‌ها و هندی‌ها خوب خوب را به اروپا صادر می‌‌کند. یکی‌ می‌‌شود نخست وزیر انگلستان. دیگری رقیب انتخاباتی ترامپ .این یکی‌ می‌‌شود نخست وزیر اسکاتلند. ولی هرچه اشغال پس مانده است به ایران صادر می‌‌کنند. منجمله امام امت یا همان امام آفتابه. از صادر شده هندی هم شانس نیاوردیم.ای بخشکی شانس.
‌سه شنبه ۰۸ فروردین ۱۴۰۲ - ۰۷:۵۴
۴۴
Momijii - توکیو، ژاپن
بقول یکی از دوستان که پاکستانی و تحصیل‌کرده و متنفر از مذهب و بسیار روشن و واقع بینه و کمی هم فارسی بلده میگفت ؛ آقا اروپا ذلیل و خَوار شد ، هندی و پاکستانی و بنگلادشی و آفریقائیها با اسلامشون و عقاید خرافیشون اروپا رو تا پنج دهه آینده به توالت عمومی تبدیل میکنند !!
‌سه شنبه ۰۸ فروردین ۱۴۰۲ - ۰۸:۰۵
۳۹
کیانپور - ونکوور، کانادا
این انتخاب مربوط به خود مردم اسکاتلند است. حال یک عده که اسکاتلندی نیستند چون با مسلمانان مخامصه دارند دخالت بی جا می کنند. اینان از حزب الهی های رژیم و بسیجی ها بدترند. در ضمن این فرد انتخاب شده تا کور شود هر آنکه نتواند دید
‌سه شنبه ۰۸ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۷:۴۱
۳۰
GORG AMERICAN - بالتیمور، ایالات متحده امریکا
آقای کاربر. ۶۳ ا ز فرانکفورت جرمنی:شما این اتفاقات رو به باهوشی و زکات هندوها نسبت میدید؟؟؟پس شاید یادتون رفته که یک ششم از جمعیت کل دنیا هنود هستند!!خیلی عجیبه اگه تو سوراخ سمبه همه مستراحی پیداشون کنی؟؟همه دنیا ۸میلیارده و اینا یک میلیاردو ۴۰۰.از هر ۶ انسان دنیا یکی هندو هست.برا همین تو همه خلایی چند تاش پیدا میشه
‌سه شنبه ۰۸ فروردین ۱۴۰۲ - ۲۱:۴۶
۵۶
mathador - هامبورگ، آلمان
اول خارج شدن انگلیس از بازار مشترک اورپا بعدش نخست وزیر شدن یک هندی اصل و الان نخست وزیر شدن یک مسلمان در اسکاتلند اگر بازی نیست من هم از سیاست استعماری چیزی نمیدانم
‌پنجشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۲ - ۰۱:۳۶
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +565شاهزاده رضا پهلوی: به عنوان ایرانی میهن پرست و ملی گرا با اقدام نظامی علیه کشورم مخالفم!
  • +464پیام رضا پهلوی: اجازه نمیدهیم بعد از سقوط جمهوری اسلامی در ایران خلاء قدرت ایجاد شود
  • +346یک طرفدار حزب‌الله: دیگر نمی‌خواهم از ایران و عمامه و دین دفاع کنم. این همه دروغگویی بس است
  • +256سعید عطاالله، از فرماندهان نظامی حماس، به همراه سه عضو خانواده‌اش کشته شد
  • +249ویدیوی تخریب سردیس قاسم سلیمانی در «باغ ایران» در لبنان توسط ارتش اسرائیل
  • +247نماینده مجلس ملی فلسطین: پول ایران را نمی‌خواهیم ما را رها کنید، ما را نابود و دیوانه کردید
  • +241وزیر دفاع اسرائیل: حمله ما به ایران «کشنده، دقیق و به ویژه غافلگیرکننده» خواهد بود
  • +212کانال ۱۲ اسرائیل: قاآنی، فرمانده نیروی قدس، «احتمالا» در حمله اسرائیل به بیروت «زخمی» شده
  • +197حمله اسرائیل به ساختمانی نزدیک سفارت ایران در دمشق؛ محل ملاقات فرماندهان سپاه و حزب‌الله
  • +179عکس روز: سردار اسی کوهن؛ زود قضاوت کردیم