سال سقوط سال فرار؛ سالی که خامنه‌ای آن را «تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین» نامید

 فیلترینگ در ایرانصدای آمریکا: سال ۱۴۰۱ که رهبر جمهوری اسلامی آن را با شعار «تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین» آغاز کرد،با تعطیلی بسیاری از کسب‌وکارهای دانش‌بنیان و مهاجرت شتابنده نخبه‌ها و کارآفرینان حوزه اینترنت و فضای مجازی، روزهای پایانی خود را سپری می‌کند.

قطعی‌های مکرر اینترنت، فیلترینگ گسترده و تلاشها برای اجرای طرح صیانت در سالی که روزهای پایانی خود را سپری می‌کند، اکوسیستم استارتاپی و شرکت‌های دانش‌بنیان ایران را نابود و یا در معرض سقوط قرار داده است.


سایت تجارت‌نیوز در مقاله‌ای در همین رابطه نوشت: «طبق آمار موجود، اینترنت ایران در سال گذشته به مدت ۲۱۷۹ ساعت به طور کامل قطع و به مدت ۱۳۰ ساعت دستخوش کاهش سرعت و پهنای‌باند بوده است.»

نگارنده مقاله به نقل از «سازمان نظام صنفی رایانه‌ای» می‌نویسد: «اختلالات و فیلترینگ اینترنت در شهریور سال ۱۴۰۱ که با فیلتر کردن دو شبکه اجتماعی اینستاگرام و واتساپ به اوج خود رسید، در دو هفته ابتدایی باعث کاهش ۲۵ درصدی فروش حدود ۹۰ درصد شرکت‌های دانش‌بنیان و کاهش ۵۰ درصدی فروش نیمی از این شرکت‌ها شد.»

براساس برآوردهای سازمان «سازمان نظام صنفی رایانه‌ای» ایجاد اختلال در اینترنت و قطعی دائم یا موقت سرویس‌های خارجی، شرکت‌ها و کسب و کارهایی را که ارتباطی هرچند اندک با فضای اینترنت دارند، تحت تاثیر قرار داده به‌طوری که، ۵۳ درصد کسب و کارها روزانه تا ۵۰ میلیون تومان، ۲۱ درصد بین ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان، ۱۸ درصد بین ۱۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان و الباقی کسب‌و‌کارها یعنی حدود ۸ درصد آنها روزانه بیش از ۵۰۰ میلیون تومان متحمل خسارت شده‌اند.

وبسایت «Top10VPN» نیز در گزارشی اعلام کرد که در سال ۱۴۰۱ شبکه‌های اجتماعی در ایران نیز به مدت ۴۸۶۳ ساعت از دسترس خارج بوده‌اند که این اختلالات نزدیک به ۷۲ میلیون کاربر را تحت تأثیر قرار داده و خسارت مالی ۷۷۳ میلیون دلاری به اقتصاد کشور وارد کرده است.

کارشناسان معتقدند که قطعی مکرر اینترنت در نهایت منجر به کاهش سرمایه‌گذاری روی استارتاپ‌ها می‌شود. چرا که سرمایه گذاران پیش از هر چیزی به دنبال نتیجه و کسب سود هستند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۶۳
Nabaat - بلک تان، استرالیا

با درود. رهبر ج.ا .. خورد با هفت جدش همچین زر زد، مردیکه پوفیوز هر موقع دهنش رو باز کرد یه بلای آسمونی در ایران نازل شد.
‌سه شنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۴:۳۵
۵۶
hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
این که هر سال رو یه اسمی میذاره، اسم رمزه به بقیه مفعولین که با ... گشادتون بر..... به همین که من میگم
‌سه شنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۹:۴۷
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • ویتکاف: توافق هسته‌ای با جمهوری اسلامی باید دائمی باشد
  • حزب‌الله لبنان: اگر به ایران حمله شود دخالت نمی‌کنیم اما آسیب به خامنه‌ای خط قرمز ماست
  • واکنش شاهزاده رضا پهلوی به تشکیل «ائتلاف نیروهای سیاسی کردستان ایران»
  • حضور هدیه تهرانی در مراسم چهلم سینا حق‌شناس، یکی از معترضان کشته‌شده در گرگان
  • محسنی اژه‌ای در مورد اعتراضات دانشگاه ها تهدید کرد: ما وارد می‌شویم و هزینه بالاتر می‌رود
  • مقام‌های حکومتی برای ملاقات با خامنه‌ای با چشم‌بند به مخفیگاه‌اش در اعماق زمین برده می‌شوند
  • معاون رئیس‌جمهور آمریکا: جمهوری اسلامی هشدارهای واشنگتن را «جدی» بگیرد
  • فردیس ۱۸ دی؛ بازداشت وحشیانه یک زن توسط گارد ویژه که همگی کلاشینکف در دست دارند
  • سخنرانی سالانه ترامپ در کنگره: جمهوری اسلامی در حال تولید موشک‌هایی است که به‌زودی به آمریکا می‌رسند
  • بازیگر پشیمان «کلاه پهلوی»: جمهوری اسلامی سقوط می‌کند؛ رضاشاه و محمدرضاشاه از زمان خودشان جلوتر بودند