روایت «بهارک صالح نیا» از آزارگری جنسی ابوالقاسم طالبی، کارگردان حکومتی

رادیو فردا: در ادامه انتشار اتهاماتی در زمینه آزار و تعرض جنسی، بهارک صالح‌نیا، بازیگر سینما و تلویزیون، در چند ویدئو، ابوالقاسم طالبی، فیلمساز حکومتی را به «آزارگری جنسی» متهم کرد.

ابوالقاسم طالبی، کارگردان فیلم حکومتی «قلاده‌های طلا»، در بهمن‌ماه در یک برنامه تلویزیونی درباره زنان سینماگرِ حامی اعتراضات مردمی در کشور اظهار نظری کرد که واکنش گسترده‌ای به دنبال داشت.


او گفت: «بعضی از زنان سلبریتی، یائسه شدن را تقصیر جمهوری اسلامی می‌دانند، و تا سن‌شان از ۵۰ سال می‌رود بالا، روسری‌شان را برمی‌داند و فحش به جمهوری اسلامی می‌دهند.»

او در ادامه با اشاره تمسخرآمیز به یائسگی در زنان، خطاب به زنان سینمای ایران گفت: «شما اگر در جمهوری اسلامی نبودید و در آمریکا هم بودید، این اتفاق برایتان می‌افتاد. تا دیروز جوان‌تر بودید و روی بورس بودید. خب هرکسی یک دورانی دارد؛ چرا به جمهوری اسلامی فحش می‌دهید؟»
 ابوالقاسم طالبی (نفر دوم از راست) در دیدار با علی خامنه‌ایپخش این سخنان از تلویزیون جمهوری اسلامی موجی از انتقادها را برانگیخت و شماری از رسانه‌ها و چهره‌های شناخته‌شده به آن واکنش نشان دادند.

در پی این اظهار نظر «سخیف و زشت و توهین‌آمیز»، حساب توئیتری «جنبش من هم در ایران» که روایت قربانیان تعرض و آزار جنسی در کشور را بازتاب می‌دهد، روایت دست‌کم سه نفر از افرادی را منتشر کرده است که می‌گویند توسط طالبی مورد آزار قرار گرفته‌اند.

از این میان بهارک صالح‌نیا،‌ بازیگر جوان سینما و تلویزیون، که اکنون در خارج از کشور به سر می‌برد در چند ویدئو که روز سه‌شنبه، دوم اسفندماه، منتشر شد، چند نمونه از برخوردهایش با این کارگردان حکومتی را که با علی خامنه‌ای نیز دیدار داشته شرح می‌دهد.

خانم صالح‌نیا که در فیلم «یتیم‌خانه ایران» آقای طالبی، نقشی کوچک داشته، صدایش چند بار در برابر دوربین می‌لرزد و می‌گوید ابوالقاسم طالبی اصرار داشته است با او از امور زنانه همچون قاعدگی و هم‌خوابگی در زمان قاعدگی حرف بزند.

بهارک صالح‌نیا در انتهای پیام خود می‌گوید: «حالا که دنیای ما زنان ایران تکانِ عظیمی خورده، وقتِ فریاد و حق‌خواهی‌ست نه سکوت، تا آنها که نمی‌دانند بفهمند که مفهوم انقلابِ زن زندگی آزادی در واقع چه چیزی
است.»
در تمام روایاتی که از برخورد با این کارگردان مرد سینما در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده همه اشاره کرده‌اند که زنان پیش از ورود به دفتر طالبی باید موبایل و وسایل الکترونیکی خود را بیرون می‌‌گذاشته‌اند.

ابوالقاسم طالبی هنوز به طور رسمی به این اتهامات پاسخ نداده است.

اما این نخستین بار نیست که یک سینماگر مرد سرشناس در ایران به آزار و تعرض جنسی زنان متهم می‌شود.

آغاز اعتراض علنی و دسته‌جمعی زنان دست‌اندرکار سینمای ایران به اواسط فروردین امسال بازمی‌گردد. ده‌ها تن از زنان سینماگر ایران با انتشار بیانیه‌ای به رواج «خشونت و آزار جنسی» در محیط‌ کار خود اعتراض کردند و خواستار مجازات متخلفان شدند.

اعتراض زنان دست‌اندرکار سینما و تئاتر و پیگیری آن‌ها برای مناسب‌سازی شرایط کار در کنار حمایت‌های گسترده با انتقادهایی نیز از سوی چهره‌های نزدیک به حاکمیت همراه شد. از جمله محسن مهدیان، مدیرعامل موسسه همشهری در یادداشتی این زنان معترض را «طوطیان نولیبرال وطنی» خطاب کرده و نوشت که «از هالیوودی‌شدن سینمای ایران، تبعیض و تعرضش به ما رسید».

تلاش زنان سینمای ایران در شهریورماه سال جاری که مرگ مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد رخ داد به جنبش «زن، زندگی ، آزادی» پیوند خورد که بیش از پنج ماه است ادامه دارد و در این مدت علاوه بر فشار فراوان بر حکومت توجه جهان را نیز به خود جلب کرده است.

تعدادی از این زنان سینماگر در پی حمایت علنی از اعتراضات مردمی به دادگاه و حتی زندان کشیده شدند، از جمله ترانه علیدوستی، کتایون ریاحی و هنگامه قاضیانی.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۲۴
varied - ریزه، ترکیه

هر چه باشه این کارگردان ها هم تعلیم یافته در همان طویله اسلام هستند قاری قرآن مربی ورزش کارگردان آخونده های حوزه علمیه و کلا هر کسی که سنت پیامبر اسلام را یاد بگیره و به آن عمل کند میشه متجاوز بچه باز زن باره ووو
‌چهارشنبه ۰۳ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۹
۱۰۱
تنها در اینجا - کپنهاگ، دانمارک

درود بر شما و این قدرتی که پایه‌های این نظام زن ستیز رو به لرزه در آورده مطمئن باشید که جز پیروزی چیز دیگری در انتظار شما‌ها نیست
‌چهارشنبه ۰۳ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۲:۳۳
۸۴
siavash786 - شیکاگو، ایالات متحده امریکا

منم متاسفم برای بدبختی شما که اینهمه حرف ها را شنیدی و همان صندلی را بلند نکردی بکوبی به سرش . من نه شما را میشناسم و نه هییچ فیلمی از شما دیدم . اینطور که پیداست در فیلمش هم بازی نکردی یا شاید طرد شدی . آیا از سخنانش خوشت آمده بود یا بخاطر احتییاج مجبور بودی که ساکت بمانی ؟ امثال اینها وضع شان معلومه و اگر برای احتیاج بکار ساکت بودی، فاحشه ایی بیش نیستی. یک تن فروش برای احتیاج کار میکند و شما برای گول زدن مردم . چه بهتر که همان موقع عنوان میکردی تا دیگران بهتر او را بشناسند نه حالا. شاید او بخاطر کنار گذاشتن شما از فیلم را دلیل تهمت ناروا عنوان کند ولی اگر همانموقع با کوبیدن صندلی و قرارداد هیچ اتهامی بر علیه شما نبود
‌چهارشنبه ۰۳ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۶:۴۱
۱۸
pirzan e irani - استکهلم، سوئد

بنده هم در یک کلام از این ادبیات و فرهنگ و سطح درک شما, برایتان تاسف میخورم! چون اینگونه سخنان به عمال و مزدوران حکومتی قوت عمل میدهد! با احترام
‌چهارشنبه ۰۳ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۸:۳۱
۵۴
Qasim.Rimbaud - پاریس، فرانسه

شماهم کل داستان رو تعریف نکردی.فکرکردی با قیدکردن سجاده پهن(که قبلاهم دوسه نفر عمدی بکار برده بودند)چه کسی تخریب میشود؟اصلا گیریم حرفت درست.چطورآن نقش بشمارسید؟یا قبلش وعده ای داده بودی یا مسائلی بوده.چطور شما انشخص را اینطور خوب میشناسی که میدانی دختروعروس هم دارند؟من ازاینشخص دفاع نمیکنم.چون بیزینس سینمای ایران مافیایی است وهرکسی داخل آن بیزینس نمیتواند برود.
‌چهارشنبه ۰۳ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۹:۰۸
۸۴
siavash786 - شیکاگو، ایالات متحده امریکا

با سپاس از نظر شما ، متاسفم اگر رک بودم و از کلماتی استفاده کردم که باعث دلخوریتان شده . متاسفانه کلماتی دیگری برای أن گفتار ایشان پیدا نکردم . آن بوق ها نشان چه کلماتی بود ؟ یک آدم متجاوز با آن کلمات و ایشان فقط گوش میداد. هر خانمی بجای ایشان بود چه می کرد ؟ یا خوشش اومد ، یا با صندلی و فحش جوابش را داد و شاید خیلی چیزهای دیگه . شما او را چه می بینید ۰روحش شاد ریحان جباری ؟
‌چهارشنبه ۰۳ اسفند ۱۴۰۱ - ۲۰:۳۶
۴۸
Aztek - قم، ایران
وقتی طالبی میگه زن بعد از پنجاه سالگی یائسه میشه افخمی میخنده . دلیلش اینه که زنش مرجان شیرمحمدی که 49 سالشه در آستانه یائسگی هست .
‌چهارشنبه ۰۳ اسفند ۱۴۰۱ - ۲۰:۵۳
۱۸
pirzan e irani - استکهلم، سوئد
۱-گرامی: خدمتتان عرض بکنم که هر محیط و جامعه ای بنا به زیر بناها و ساختارهایش محصول خود را به تماشا میگذارد. مثلا در کشور هند(اقامت شما) تجاوزهای گروهی به دختران و زنان در ملع عام رایج بوده و هست. ولی روابط عشقی در کادر سینمایی چون ایران تحت لفافه نیست! بلکه آزادانه صورت میگیره و مشکلی نیست. در صورتیکه در ایران بخاطر محدودیت ها و نظم مردسالارانه و اقتصاد خراب، سینما را بستر مناسبی برای این نوع خشونت ها تبدیل کرده است. بنده سکوت زنان آسیب دیده را اینطور می بینم: نداشتن و نبود قانونی شفاف در دفاع از حقوق زنان علت بنیادی میباشد که آنها سکوت میکنند.
‌چهارشنبه ۰۳ اسفند ۱۴۰۱ - ۲۲:۴۹
۱۸
pirzan e irani - استکهلم، سوئد
۲- چون به تجربه دیده ایم که جایگاه قربانی (زن) و متهم(مرد) همیشه عوض شده . زیرا سیستم معیوب اسلامی علت اصلی قربانی شدن و قربانی کردنها است. چون این نظم مردسالارانه همیشه عدم امنیت اجتماعی را برای زنان فراهم میسازد , و در قوانین فعلی هیچ ساز و کاری برای محافظت از زنان خشونت دیده صورت نمی گیرد! نباید فراموش بکنیم که در جامعه خودمان تابوهای جنسی و کلیشه‌های جنسیتی بسیاری وجود دارد، که فرد آزار دیده از ترس «آبرو» یا تهدید آزارگر وادار به سکوت می‌شود. ما باید با پشتیبانی خود از این قشر آسیب دیده به آنها توان بیشتری ببخشیم.
‌چهارشنبه ۰۳ اسفند ۱۴۰۱ - ۲۲:۵۲
۸۴
siavash786 - شیکاگو، ایالات متحده امریکا
با سلام ، در مورد هند حرف تان کاملا صیح است ۰ اما در مورد ایران اینچنین نیست . قبول دارم که باید از آنها حمایت کرد ولی این حمایت آن موقعی باید رخ میداد که شهلا ها و ریحاانه رجبی ها را اعدام میکردند. من نه ان کارگردان را میشناسم و نه این هنرپیشه را ، نه در ایران زندگی میکننم و نه در هندوستان . اما چند سالی در هر دو کشور زندگی کردم و از هر دو کشور بی خبر نیستم . این خانم خودش می گوید که بیکار بود و فقط حرفهای مردی را می شنید که در ازای کار از او همه چی تقاضا میکرد و او فقط گوش میداد و جواب . آن مردک مسلما با سخنانش لذت می برد ولی خاانم در حال زجر کشیدن ؟ داستان نیمه تمام مثل سناریو فیلمهای خود ایرانی است با پرسشهای گوناگون. قضاوت تنها درست نیست ۰ آنهم بعد از چندین سال
‌پنجشنبه ۰۴ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۲:۲۷
۴۵
tarafdari - تفلیس، گرجستان
خیلی فضله اضافی خوردی.حالاکه رسیدی خارج وسالهاگذشته وپول هم گرفتی افشامیکنی.اگه حق باتو بودهمونموقع میزدی تو دهن ابولقاسم وامثال ابولقاسم ها وازرشته تئاتروسینما انصراف میدادیی.الان بچه ١٤ساله هم میدونه کسیکه میره تئاتروبازیگری چی ازش شایدبخوان.
‌پنجشنبه ۰۴ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۸:۴۷
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.