سکه در مرز ۳۰ میلیون و دلار در آستانه ۵۰ هزار تومان

بازار آزاد ارز تهران در جریان خرید و فروش‌های روز یکشنبه شاهد ثبت پیاپی رکوردهای تاریخی بی‌سابقه بود؛ چنان که بهای فروش دلار برای دقایقی تا ۴۹ هزار و ۲۰۰ تومان (۴۹۲۰۰۰ ریال) بالا رفت و قیمت هر قطعه تمام سکه طلا نیز از مرز ۲۹ میلیون تومان عبور کرد.  

نرخ فروش دلار سهمیه‌ای که به طور محدود از طریق صرافی‌های تحت نظارت بانک مرکزی ایران عرضه می‌شود، در ادامه روند صعودی خود، روز یکشنبه نیز ۵۱ تومان دیگر افزایش یافت و به ۴۵ هزار و ۱۱۹ تومان (۴۵۱۱۹۰ ریال) رسید. همزمان، بهای فروش دلار در بازار آزاد به سرعت از نرخ ۴۷ هزار و ۶۷۰ تومان روز شنبه فاصله گرفت و با ثبت نرخ‌های بی‌سابقه تا ۴۹ هزار و ۲۰۰ تومان صعود کرد ولی سپس به دامنه ۴۸ هزار تومان بازگشت و در فاصله ۴۸ هزار و ۵۰۰ تا ۴۹ هزار تومان نوسان کرد.


در پی ادامه رکوردشکنی دلار آمریکا و نزول مداوم نرخ برابری ریال ایران که طی ۱۱ ماه سپری شده از سال جاری خورشیدی به ۸۷ درصد رسیده، نرخ آزاد هر یورو نیز پس از ثبت رکورد ۵۲ هزار و ۷۵۰ تومان در جریان مبادلات روز یکشنبه به نوسان خود در محدوده تازه ۵۲ هزار تا ۵۲ هزار و ۵۰۰ تومان ادامه داد.
با وجود تعطیلی پایان هفته بازار جهانی طلا، افزایش نرخ ارز در بازار ایران موجب شد تا قیمت هر قطعه تمام سکه طلا پس از ثبت رکورد ۴۹ هزار و ۲۰۰ تومان دلار آمریکا برای نخستین بار به بالای ۲۹ میلیون تومان برسد؛ نرخی که در ادامه روز تا ۲۸ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان کاهش یافت. هر گرم طلای ۱۸ عیار هم روز یکشنبه حدود دو میلیون و ۲۲۰ هزار تومان خرید و فروش شد.

برخی فعالان بازار ارز، افزایش شتاب سقوط نرخ برابری ریال ایران را در برابر ارزهای عمده متاثر از اعلام محتوای دهمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا علیه روسیه می‌دانند؛ بسته‌ای که در چارچوب آن، اتحادیه اروپا قصد دارد برای نخستین بار در تاریخ خود، نهادهای یک کشور ثالث یعنی ایران را نیز مشمول تحریم‌هایی که کند که مستقیما علیه یک کشور یعنی روسیه وضع شده ولی در عمل کارکردی دوگانه خواهد داشت.

مطابق اعلام اورزولا فن در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا، هفت نهاد ایرانی به دلیل نقش‌آفرینی در ارسال پهپادهای انتحاریِ ساخت سپاه پاسداران به روسیه به فهرست تحریم‌های این اتحادیه افزوده می‌شود. در همین حال، برخی رسانه‌های آمریکایی گمانه‌زنی کردند که این تحریم‌های که احتمالا در جریان نشست روز دوشنبه شورای سیاست خارجی اتحادیه اروپا مورد بررسی قرار خواهد گرفت، چند بانک ایرانی را هدف قرار خواهد داد.

البته اخیرا نیز خبرهایی از افزایش محدودیت‌های اعمال شده از سوی خزانه‌داری ایالات متحده برای انتقال دلار به ایران از مرزهای کشورهای همسایه به ویژه عراق و امارات عربی متحده منتشر شده بود. با این وجود، گروهی از کارشناسان اقتصادی معتقدند که در بُعد داخلی نیز بالارفتن رقم کسری بودجه دولت، صعود مستمر حجم نقدینگی و نرخ تورم همزمان با رشد محدود اقتصاد ایران به سقوط بیشتر نرخ برابری ریال دامن زده است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۶
amirHassna - سیدنی، استرالیا

عوضش امنیت و کلی قشر خاکستریو بی تفاوت و عاشق قیمه حسین ( باعرض معذرت از کسانیکه میگن ۸۰ درصد مردم ایران مخالف اخوندان) و امنیت و اقتدار دارن.
یکشنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۱
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +208شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +157شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +139حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +125اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +109شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • +109بانگی که از خراسان برخاست؛ این است شعار ملی، رضا رضا پهلوی
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +106تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم