روزنامه کیهان: مردم فقیر نیستند بلکه سطح توقعشان بالا رفته!

روزنامه کیهان نوشت: با اتکا به آمار‌های بین‌المللی و هم با نگاهی ساده به وضعیت معیشت مردم در می‌یابیم که سطح رفاه اغلب اقشار جامعه به طرز ملموسی افزایش یافته است. اما به موازات افزایش سطح رفاه، توقعات اقتصادی جامعه نیز بالا رفته و آنچه امروزه بسیاری از مردم احساس می‌کنند.

روزنامه کیهان مدعی شد سطح رفاه اغلب اقشار جامعه به طرز ملموسی افزایش یافته و مردم فقیر نیستند بلکه توقعشان بالا رفته است.


به گزارش کیهان، در تحلیل عملکرد اقتصادی جمهوری اسلامی، آنچه در دیدگاه اغلب مردم و حتی نخبگان خودنمایی می‌کند، مشکلات اقتصادی از جمله تورم، بیکاری و... است. جدای از اینکه مشکلات اقتصادی موجود امری انکارناپذیرند، اما مع‌الاسف کلان‌روایت دشمن در این زمینه بر اذهان غلبه کرده و آن هم نمایش مردم ایران به عنوان مردمی غرق در بدبختی و فلاکت و فاقد ضروریات زندگی است! حقیقت این است که هم با اتکا به آمار‌های بین‌المللی و هم با نگاهی ساده به وضعیت معیشت مردم و مقایسه آن با دهه‌های گذشته در می‌یابیم که سطح رفاه اغلب اقشار جامعه به طرز ملموسی افزایش یافته است. اما به موازات افزایش سطح رفاه، توقعات اقتصادی جامعه نیز بالا رفته و آنچه امروزه بسیاری از مردم احساس می‌کنند، نه «فقر مطلق»، بلکه «فقر نسبی» است که از مقایسه وضع فعلی با وضع ایده‌آل حاصل می‌شود.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۷
hamidesabz - لندن، انگلستان

شریعتمداری نشئه نیست سطح تریاک خونش بالا رفته!!
‌پنجشنبه ۲۰ بهمن ۱۴۰۱ - ۰۹:۴۴
۵۰
دو کلمه حرف حساب - حصارک، ایران

از یک خائن بیسواد، مفت خور معیب عقل، از یک ورشکسته مشنگ عوضی، زبون نفهم آیا میشود چیزی دیگه انتظار داشت؟ نابودی تک تک شما را خواهانیم.
‌پنجشنبه ۲۰ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۰:۴۵
۴۴
Mamad_Zendoni - لندن، انگلستان

سال 1352 یکی از آشناهای پول دار ما یه بنز خریده بود کل ایران اون زمان 10 تا ماشین بنز نبود الان شما برو تهران یارو چو پان بوده زمین هاشو فروخته از دهات اومده ماشین گرون قیمت خونه آنچنانی، دم در هر خونه ایی که میری 2 یا 3 تا ماشین پارک هست، کی ااین چیزا بود زمان پهلوی, 80 درصد ایران زمان شاه روستا و دهات بود، من بچه بودم دهات میرفتم اصلا نمیدونستن آب و برق چیه، چه برسه به ماشین. از هر 10 تا بچه که متولد میشد به خاطر نبود بهداشت و بیمارستان 8 تاش فوت می‌کرد اطراف تهران همش حلبی آباد بود، خیلی این چیزها رو این جوانهای نسل الان نه دیدن نه میدونن چهار تا عکس زمان بندر انزلی رو نشون میدن فکر میکنن ایران، 50 سال پیش آلمان بوده 😅😅
‌پنجشنبه ۲۰ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۰:۵۹
۵۷
دوستدار - استهکلم، سوئد

مردم فقیر نیستن فقط پول ندارندکه مایحتاج زندگی‌شان بخرند.
‌پنجشنبه ۲۰ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۷
۳۴
گارد جاویدان - فرانکفورت، آلمان

خب راست میگن سطح رفاه اغلب اقشار جامعه به طرز ملموسی افزایش یافته است!! آغازاده ها، بسیجی ها و خانواده هاشون، پاسدارها و نیروهای سرکوبگر و یگان ویژه و همه مزدوران جیره خوار و سبزی پلو ماهی خور سطح رفاهشون افزایش یافته
‌پنجشنبه ۲۰ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۲
۴۹
Nagonsar - مونیخ ، آلمان

درمان فقیری دخیل بستن به بند طنبان فاطیی و خوردن یک کیلو پهن حسین است
‌پنجشنبه ۲۰ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۷
۵۷
hamidesabz - لندن، انگلستان

حرفات تا حدودی درسته ولی مقایسه خوبی نبود!! اون زمان با این زمان خیلی فرق کرده! ایران اون زمان را باید با کشورهای دور و برش مقایسه در اون زمان مقایسه کرد و ایران این زمان رو هم باز با کشورهای دور و برش در این زمان!. ابتدای دهه 50، نسبت رشد ده دوازده درصدی کشور در مقایسه با رشد سه چهار درصدی کشورهای همسایه مثلا ترکیه و امارات قابل مقایسه نبود ، البته الان هم قابل مقایسه نیست ولی کاملا برعکس!!. یک دوست نروژی در لندن دارم که پدرش در اوایل دوره پهلوی دوم در بعضی از پروژه های عمرانی ایران و شارجه شرکت داشته، وقتی که با یک لنج از شارجه آن زمان به بندر عباس آن روزگار میرسد که البته با تهران همان روزگار قابل مقایسه نبود، سفرش را اینطور توصیف میکرده که در عرض نصف روز از جهنم به بهشت و از میان بیابان گردان وحشی به تمدن سفر کردم!!
‌پنجشنبه ۲۰ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۵
۵۷
hamidesabz - لندن، انگلستان

این را هم در نظر بگیر که همون چوپانی که میگویی توان خرید بنز را در اثر فروش زمین پیدا کرده، تا قبل از اصلاحات ارزی توسط شاه، تمام سال روی زمین ارباب کار میکرد و حتی توان سیر کردن شکم خودش و بچه هایش را نداشت!!
‌پنجشنبه ۲۰ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۹
۴۳
پنجاه و هفت - ریو، برزیل

معلوم هست چی میگی، یادم میاد حتی قبل از سالهای پنجاه و دو در آبادان خیلی از تاکسیها مرسدس بود.
‌پنجشنبه ۲۰ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۳:۳۰
۴۴
Momijii - توکیو، ژاپن

مردم سطح توقعشون رو داخل زباله ها جستجو میکنند یا با فروختن کلیه و یا کارتن و قبر خوابی ، بچه های خردسالشون رو هم میفرستند تو خیابونها دوره گردی !! خیلی از بانوان متأهل هم بخاطر توقع بالا مخفیانه رو ، به روسپیگری آورده اند !! حسین شیره ای پفیوز هم مثل رهبر الدنگش ، چون توقعش از زندگی بالا نیست بجای تریاک سناتوری ، پشکل دود میکنه ! نتیجه دود کردن انواع پشکل این میشه که هر از گاهی تو لجن پراکنش اینطور زِر مفت بزنه !!
‌پنجشنبه ۲۰ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۳:۵۳
۳۸
سعید رحیم زاده - برلین، آلمان

ببین عرزشی جان، از تو هم بیشتر از این توقع نمیره. آخه مرد حسابی اون زمان توی کل دنیا مگه به نسبت جمعیتش چند تا ماشین وجود داشته؟ اون زمان ماشین هنوز جای خودشو بعنوان نیاز مبرم و روزانه بین مردم باز نکرده بود و خیلی هم گرون بود عمو جون.الان هم بعلت تولید انبوه و ارزون شدن نسبت به اون موقع تو هم میتونی با فروش چند راس گاو و گوسفند یا چند تا ساندیسی یه دونه خوشگلش رو واسه خودت بخری.
‌پنجشنبه ۲۰ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۳:۵۶
۵۴
Qasim.Rimbaud - پاریس، فرانسه

دقیقا.ماسمت شمال شرق تهران بودیم(ضلع شمالی بزرگراه45متری رسالت-منطقه4).تازه منطقه 4 وضعش خیلی خوب بود.آنطرف بزرگراه میشد منطقه 8 تهران.(من بخاطر دوستهام مدرسه روتومنطقه 8میرفتم)جابجا کوچه های آسفالت نشده یا خرابه می دیدی.
‌پنجشنبه ۲۰ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۴:۰۴
۶۱
Nabaat - بلک تان، استرالیا
با درود. از یه ولائی بازجو خبرنگار که موضوع فقر در جامعه رو با مغلطه اینجوری به تصویر کشیده چه انتظاری میشه داشت.امیدوارم آه اون فقرا به خوره به سر اون آخوندهای مفتخور و جیرهخواراشون که عزت و احترام انسانیت رو از این مردم گرفتند.
‌پنجشنبه ۲۰ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۴:۰۸
۳۴
گارد جاویدان - فرانکفورت، آلمان

سال ۱۳۵۲ که تو از سومالی به ایران مهاجرت کردی فامیلتون درشکه خریده بود و تو فکر کردی بنز خریده آخه توی سومالی به درشکه میگفتند بنز واسه همین اون زمان دیگه در ایران کسی درشکه سوار نمیشد و کلا ۱۰ تا درشکه نبود! بعد تو رفتی در حلبی آباد ساکن شدی و خیلی هم خوشحال بودی که دیگه در سومالی زندگی نمیکنی و میتونی با دلار هفت تومنی زندگی خوبی در حلبی آباد داشته باشی
‌پنجشنبه ۲۰ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۴:۱۳
۶۱
Nabaat - بلک تان، استرالیا

دردو بلای اون خاندان ایران دوست و وطن پرست پهلوی بخوره تو اون ملاج روحانیت مبارز و اوباش و جیره خوارشون که با مغلطه گری و دورویی هنوز هم خاندان پهلوی مثل خار تو چشمهاتون رفته و زیاد جنب بخورید جای دیگه تون هم میره 🤣🤣 به آرا پستت نگاه کنی میفهمی 😆😆
‌پنجشنبه ۲۰ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۴:۱۵
۵۴
Qasim.Rimbaud - پاریس، فرانسه
الان بیشترجاها تبدیل به بهینه شده.یه خرابه ای بود که الان زمین تمرین فوتبال نوجوانان وجوانان شده وبه باشگاهها اجاره میدن.زمین بزرگ پشتش هم مال کسی بود که از ایران فرارکرده بود.الان سی ساله اونجا درمانگاه بزرگی باهمه تجهیزات مدرن ساختن.یه زمین خیلی بزرگ بود مال یه فراری.الان مرکز واکسیناسیون وتزریقات شده.دوتا مرکز خرید بزرگ و فروشگاه زنجیره ای هم کمی اینورترساختن.غذاخوری وفست فودی هم تا دلت بخواد اونجا زیاده.
‌پنجشنبه ۲۰ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۴:۱۶
۵۸
فضول میرزا - استکهلم، سوئد

اجازه بده اول سرت از تخم در بیاد بعد اظهار نظر کن! کی بتو گفته که سال 1352 فقط 10 تا بنز توی ایران بود؟ تمام تاکسی های خطی تهران و مراکز استانها بنز پاگودا یا به گویش محلی پاودا بود! حالا اگه در دهات شما نبود اون حرف دیگه ایه!
‌پنجشنبه ۲۰ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۴:۵۱
۴۲
Realman - کالیفرنیا ، ایالات متحده امریکا
حـ... یعنی مسئولین جمهوری اسلامی
‌پنجشنبه ۲۰ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۵:۰۶
۴۵
tarafdari - تفلیس، گرجستان
فقیرمطلق تو ایران نداریم.فقیرنسبی داریم.مثل اینکه حسن ازحسین کمتر پول داره.یا حسین پول خرید یخچال سایدبای ساید نداره ولی حسن داره.
‌پنجشنبه ۲۰ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۵:۰۶
۵۴
shirzan - برلین، آلمان
برو از یک دانشجوی سال اول اقتصاد بپرس که چطور درآمد سرانه یک کشور رو محاسبه میکنند بعد این درآمد سرانه رو در پنجاه سال پیش با درآمد سرانه امروز مقایسه کن یک روش ساده تر هم وجود داره یک کالائی رو در نظر بگیر ببین با حقوق یک روز یک کارگر معمولی بطور مثال چند کیلو گوشت میتونست پنجاه سال پیش بخره الان با حقوق فعلی روزانه یک کارگر چند کیلو گوشت میتونه بخره وگرنه هر کسی میتونه توی فامیلش آمار بگیره و بعنوان فاکت ارائه بده
‌پنجشنبه ۲۰ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۰:۲۰
۴۲
Chokam - ری، ایران
این مردم فقیر خودشون رو پرت نمیکنن توی رودخونه فرانسه خودش رو بکشه،این بدبخت جوون توی فرانسه حالا صداش در اومد چه بسیارن از این بدبختا که دارن فیلم بازی میکنن و بدبختی از همیناست چون انقدر بدبختن خالی میکنن روی بقیه،
شنبه ۲۲ بهمن ۱۴۰۱ - ۰۶:۳۸
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.