جرم‌زدایی از مواد مخدر برای یک دوره آزمایشی در یک استان کانادا

بی بی سی: استان بریتیش کلمبیا در کانادا یک طرح آزمایشی را برای جرم‌زدایی از مقادیر کم مواد مخدر قوی به اجرا گذاشته است.

این برنامه که از روز سه‌شنبه شروع شده است به بزرگسالان اجازه می‌دهد ۲.۵ (دو و نیم) گرم مواد مخدر شامل کوکائین، هروئین، متامفتامین، فنتانیل و مورفین همراه داشته باشند.


این طرح سه ساله بعد از موافقت دولت فدرال کانادا با درخواست بریتیش کلمبیا واقع در ساحل غربی این کشور اجرا می‌شود.

این بعد از آن است که ایالت اورگان در آمریکا هم از سال ۲۰۲۰ سیاست مشابهی را برای جرم‌زدایی از مواد مخدر قوی به اجرا گذاشت.

قبل از شروع این برنامه، مقام‌های بریتیش کلمبیا و فدرال مقررات مربوط به معافیت که تحت «قانون مواد مخدر کنترل شده» اعمال می‌شود را تشریح کردند.

این مواد همچنان غیرقانونی خواهد بود اما بزرگسالانی که مجموعا کمتر از ۲.۵ گرم از این مواد را در اختیار داشته باشند دستگیر، متهم و موادشان ضبط نمی‌شود.

در عوض، اطلاعاتی در مورد خدمات بهداشتی و اجتماعی موجود به آنها ارائه خواهد شد.

کارولین بِنِت، وزیر بهداشت روان و اعتیاد فدرال، روز دوشنبه این تصمیم را "یک تغییر بزرگ در سیاست مواد مخدر در راستای کمک به بهبود خدمات بهداشتی و اجتماعی از نظر تقویت اعتماد و حمایت به جای جرم انگاری بیشتر" توصیف کرد.

به گفته مقام‌ها از زمانی که بریتیش کلمبیا در سال ۲۰۱۶ مواد مخدر را سرمنشا وضعیتی اضطراری در بهداشت عمومی اعلام کرد، حدود ده هزار نفر از ساکنان این استان در اثر مصرف بی‌رویه مواد مخدر جان خود را از دست داده‌اند.

جنیفر وایتساید، وزیر بهداشت روان و اعتیاد بریتیش کلمبیا، گفت: «مجرم نشناختن کسانی که مواد مخدر مصرف می‌کنند، باعث ریختن ترس و شرم ناشی از مصرف این مواد می‌شود و کمک می‌کند که با احساس امنیتی بیشتر برای دریافت کمک‌های نجات بخش به مراکز مربوطه مراجعه کنند.»

هزاران افسر پلیس در این استان، از جمله در ونکوور، بزرگترین شهر استان، در مورد تغییر قوانین تحت آموزش قرار گرفته اند.

این برنامه از ۳۱ ژانویه ۲۰۲۳ تا ۳۱ ژانویه ۲۰۲۶ اجرا خواهد شد، مگر اینکه توسط دولت فدرال لغو شود.

برخی از کارشناسان محدودیت ۲.۵ گرمی را زیر سوال می‌برند و می‌گویند که برای رفع نیاز بسیاری از معتادان کافی نیست.

معافیت‌هایی در این طرح وجود دارد. فروش مواد مخدر همچنان غیرقانونی است. همچنین همراه داشتن مواد مخدر در مدارس، مراکز مراقبت از کودکان و فرودگاه‌ها غیرقانونی است.

کانادا استفاده تفننی از حشیش برای بزرگسالان را در سال ۲۰۱۸ در سراسر این کشور قانونی کرد.

اما موادی مخدر که اکنون در مقادیر کم مجاز هستند همچنان رسما ممنوع خواهند بود، به این معنی که برخلاف ماریجوانا، برنامه‌ای برای فروش آنها در فروشگاه‌ها وجود ندارد. قاچاق آنها از مرزها نیز غیرقانونی است.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +309ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +274شاهزاده رضا پهلوی: نیازهای ضروری خود را تهیه کنید، در خانه بمانید و در انتظار «فراخوان نهایی» من باشید
  • +204وقتی ۳۰ هزار نفر کشته شدند سکوت کردید؛ حالا برای زیرساخت‌ها فریاد می‌زنید؟
  • +195نتانیاهو خطاب به ایرانیان: در روزهای آینده شرایطی فراهم می‌شود تا سرنوشت خود را به دست بگیرید
  • +177ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +162فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +160شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +155شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +153پلیس لندن راهپیمایی روز قدس را ممنوع کرد
  • +150وزیر دفاع اسرائیل: سردخانه‌ها پر از اعضای بسیج و سپاه است اما جمهوری اسلامی با قطع اینترنت این را به مردم نمی‌گوید