دستاورد تازه جنبش «نوک پستان‌ها را آزاد کنید»؛ فیسبوک و اینستاگرام جلوی زنان کوتاه آمد

جنبش جهانی « نوک پستان‌ها را رها کنید» در آمریکایورونیوز: هیات نظارت متا (شرکت مادر فیسبوک و اینستاگرام) یک دهه پس از فعالیت کارزار جهانی «نوک پستان‌ها را آزاد کنید» با هدف احقاق حق «آزادی بیان» به لغو قوانین سختگیرانه موجود برای نمایش نوک سینه‌های برهنه زنان در فیسبوک و اینستاگرام رای داد.

نهاد نظارتی مستقل متا که متشکل از چهره‌های دانشگاهی و متخصص در زمینه حقوق است، در تازه‌ترین مشاوره خود به این شرکت در زمینه سیاست‌های تعدیل محتوا اعلام کرد که ممنوعیت وضع شده برای نمایش برهنه نوک سینه‌های زنان مانع فراگیر شدن پلتفرم‌های این شرکت به ویژه در میان زنان، تراجنسیتی‌ها و بیناجنسی (اینترسکس‌ها) می‌شود.


تا به حال، متا سیاست سختگیرانه‌ای را در مورد نمایش نوک پستان زنان اعمال کرده است، به طوری که حتی تصاویر مادران شیرده نیز مشمول سانسور شده است.

حکم روز سه‌شنبه هیات نظارت متا پس از تصمیم‌گیری این هیات در خصوص لغو حذف دو تصویر منتشر شده از سوی افراد تراجنسیتی با نوک سینه‌های برهنه در اینستاگرام صادر شد.

هیات نظارت متا در حکم صادر شده استدلال کرده که سیاست فعلی فیسبوک و اینستاگرام مبتنی بر دیدگاه سنتی دو جنسیتی و تمایز بین بدن مرد و زن است و روزآمد و منطبق با اصول آزادی بیان و حقوق بشر نیست.

کارزار جهانی «نوک پستان‌ها را آزاد کنید» (Free the Nipple) از اوایل سال ۲۰۱۴ و همزمان با انتشار فیلمی با همین عنوان به راه افتاد. فعالان این کارزار خواستار گسترش تساوی‌طلبی جنسیتی و تضمین آزادی و حمایت یکسان قانون از زنان و مردان است. بر همین اساس، این جنبش طی ۹ سال گذشته با فتیش پستان و شیءانگاری جنسی مبارزه کرده است.

از آن زمان فعالان این جنبش جهانی خواستار در نظر گرفتن استثناهایی برای شیردهی، زایمان و لحظات اولیه پس از زایمان و موقعیت‌های مرتبط با سلامتی یا اقدامات اعتراضی از سوی پلتفرم‌های شبکه‌های اجتماعی شدند و بارها تاکید کردند که چرا نمایش نوک پستان زنان در فیسبوک ممنوع است ولی نفرت‌پراکنی سانسور نمی‌شود.

مارک زاکربرگ، مدیر عامل فیسبوک، در سال ۲۰۱۸، این مساله را این گونه توجیه کرد: «ساخت یک سیستم هوش مصنوعی برای تشخیص نوک پستان نسبت به سخنان نفرت‌انگیز، آسان‌تر است.»

اما هیات نظارت متا در حکم روز سه‌شنبه خود به این شرکت پیشنهاد داد تا با اعلام پیام‌های هشدار و لحاظ محدودیت سنی برای مشاهده تصاویر، مساله عدم رعایت حق آزادی بیان زنان و اقلیت‌های جنسی را حل کند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۲
paksan - ایران، ایران
والا اگر برای مردها آزاده اونا هم باید مشکلی نداشته باشند. در ثانی واقعا در غرب کی اهمیت میده؟ عمده اینایی که دنبال این چیزها هستند مال کشورهای اسلامی یا مهاجران از خاورمیانه و ترکیه و پاکستان و هند هستند. وگرنه مردم اینجا زیاد اهمیتی نمیدن و مردها واقعا تقوا دارند و البته جاهای بخصوص هم برای خالی کردن خودشون دارند لازم نیست اینطوری تو شبکه های اجتماعی دنبال چیزی باشند.
‌پنجشنبه ۲۹ دی ۱۴۰۱ - ۰۰:۰۷
۹۳
جنابِ سروان - مونرآل، کانادا

مهمل نباف تو چرا همیشه هستی؟آره جان موشی خیلی تقوا دارن هاهاها اینجا یه وقتایی اندازه رمان شوهرآهوخانم هزارصفحه سیاه میکنی هاها اون ایران روهم ازپروفایلت عوض کن بذارآمریکاتو که توآمریکاهستی چرا زدی ایران؟همه که مثل خودت بوق نیستن هاهااون بالا بزنی پاکسان کامنتهات اززمون تیرکمون میرزا تاحالاسال قبل میادبالا
‌پنجشنبه ۲۹ دی ۱۴۰۱ - ۰۲:۲۳
۴۹
Nagonsar - مونیخ ، آلمان
این نهایت هرزگی است. واقعا داستان کریستان اندرسن است ، دارن لباس نامریی به مردم غالب میکنند. من مخالف ازادی نیستم ولی با سوء استفاده از ازادی مخالفم بعد از این جنبش نشان دادن فلان سوراخ هم شروع میشه .منتظرش باشیم
شنبه ۰۱ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۲:۳۷
۴۹
Nagonsar - مونیخ ، آلمان
تو ملت اینجا را خیلی پشرفته فرض میکنی، اینکه ات دختر خودش ۷ تا بچه گرفته باشه نشانه پیشرفت نیست، میدونی طبق امار بالا دخترهای اینا اولی تماس جنسیشون با پدرشون بوده.من نمیدونم تو ازت کدام سیاره اومدی، ولی برخورد مرهای بافرهنگ اینجا ۱۰۰۰ بار کثیفتر از عقب مانده تریین کشور جهان سوم است. من اینجا روزی نیست با خانواده های که از پدر یا مادر بخاطر سوء استفاده جنسی از بچه هاشون سرکار نداشته باشم و انها را برایی گرفتن حکمشون و بعد سوار ماشین زندان کردنشون اونها را همراهی نکنم
شنبه ۰۱ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۲
۴۲
paksan - ایران، ایران
شما خودت رو به نابینایی زدی.در تمام دنیا پایین و بخش فقیر کشورها آینه وضعیت کشورها نیست بلکه درصد گیری و آمارگیری ها از کل جمعیت مهم هستش و اینکه آیا سیستم قضایی عامل بازدارند هستش یا نه. من هم در ایران در پایین شهر دومین شهر بزرگ ایران کار میکردم (در بیمارستان)در مملکت ما بچه یا دختری بهش تجاوز بشه جرات بازگو کردن و حتی شکایت ندارند.اولین چیزی که در پاسگاه یا دادگاه بهش بگویند میدونی چیه؟مشکل از خودت بوده حجابت حتما کم بوده و حتی خانواده و بزرگترها هم همین تحقیرها و همین حرفها رو میزنند پس آمار دقیقی نمیشه گفت.در غرب سیستم قضایی از بچه ها حمایت میکنه و البته خانواده های پایین و بهم ریخته زیاده و آمارها هم موجود هستش ولی سیستم آموزشهای لازم و قوانین محکم برای بچه ها ایجاد کرده که اگر پدر و مادری بد بودند بچه بتونه بدون توجه به عواقبش زنگ بزنه پلیس و شکایت کنه و قانون هم حمایت کنه ازش ولی در ایران چی؟بچه به کی شکایت کنه؟بعدشم در اروپا برنامه ریزی بعضی خانواده ها برای سریعتر گرفتن امکانات دولتی برای بچه های نوجوانشون از این چیزا میسازند.چون خونه میدن به جوان بالای 18 و...
‌سه شنبه ۱۱ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۷:۴۰
۴۹
Nagonsar - مونیخ ، آلمان
واقعا سطح درکتون از جامعه اینجا اینه. کاش میتونستم یک بار شما را به این دادگاهای صالح اینجا میبردم. معنی عدالتی که سما ازش میگید بهتون نون می‌دادم یا به دادگاهای خانوادگی مزرردم و حقوق بچه ها را نشونتون میدادم. شما شنیدید علی اباد شهره، پس ررو ببین و بعد نظر بده. حتی حود خدا هم عادل نیست و شما از عدالت جامعه ای میگی. که در دو جنگ ۱۰۰ میلیون هم نوع خودشون راخوردند و بعد از ان دو برابر اونو از ممالک جهان سوم
‌چهارشنبه ۱۲ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۸
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.