موج واکنش به ماجرای سرآشپزی که پس از آموزش «کتلت» بازداشت شد

 نواب ابراهیمی، آشپزِ بازداشت‌شدهرادیو فردا:انتشار خبر بازداشت نواب ابراهیمی، آشپز اینفلوئنسر، به دلیل انتشار پست‌هایی درباره آموزش چند غذای ایرانی از جمله «کتلت» با واکنش گسترده در شبکه‌های اجتماعی همراه شد.

آقای ابراهیمی که ۲.۷ میلیون فالوئر در اینستاگرام دارد، پس از انتشار پست‌هایی درباره آموزش «کتلت»، «میرزاقاسمی» و چند غذای دیگر در شامگاه ۱۳ دی، همزمان با سالمرگ قاسم سلیمانی، بازداشت، کافه‌اش پلمب و حساب کاربری‌اش در اینستاگرام از دسترس خارج شد.

مراجع حکومتی تاکنون درباره علت بازداشت آقای ابراهیمی توضیحی نداده‌اند، اما به نظر می‌رسد که آموزش این غذاها در سالروز کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده سابق نیروی قدس سپاه، در عراق دلیل این بازداشت بوده است.

در این دوره از اعتراضات سفره رنگارنگ ایرانی و انواع و اقسام غذاهای آن به طور ویژه به ابزاری برای شعار دادن علیه حکومت تبدیل شده است، از سبزی پلو با ماهی تا باقالی پلو با گردن.

در این میان اما کتلت به دلیل سابقه‌ مرتبط شدنش به مرگ فرمانده سابق سپاه قدس معنایی ویژه یافته است. در سال‌های گذشته پس از آن که قاسم سلیمانی با موشک‌های آمریکا در عراق کشته شد، کاربران شبکه‌های اجتماعی با نگاهی طنز در اشاره به نحوه کشته شدن او از غذای کتلت نام برده‌اند.

به همین دلیل اکنون بازداشت نواب ابراهیمی به واکنش‌های گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی از طرف شخصیت‌ها و دیگر کاربران و حتی رسانه‌ها دامن زده است.

علی کریمی، فوتبالیست سرشناس ایرانی و از حامیان اعتراضات، روز پنج‌شنبه، ۱۵ دی‌ماه، در توئیتی نوشت: «حداقل لیست جدید غذاهایی که برای نظامتون خطرناک نیست رو اعلام کنید که کسی پا رو خط قرمزتون نذاره.»
مهرداد پولادی، عضو سابق تیم ملی فوتبال ایران، نیز در توئیتی، علی خامنه‌ای را «دیکتاتور مفلوک» خواند و گفت: «درمانده کارش به جایی رسیده که از آموزش پخت کتلت هم می‌ترسه، ولی ادعای قدرت برتر دنیا بودن داره.»
حسن شماعی‌زاده، خواننده، نیز در توئیتر از «هموطنان» خواست که در صورت ماندن رژیم تا عید نوروز «سبزی پلو با ماهی» درست نکنند، چون ممکن است به زندان بیفتند.
برخی کاربران شبکه‌های اجتماعی نیز با نگاهی طنز فهرست غذاهایی را که معترضان در ماه‌های گذشته در شعارهای خود از آن‌ها استفاده کرده‌اند آورده و درباره پختن و خوردن آن‌ها هشدار داده‌اند.
در این میان علی مجتهدزاده، وکیل دادگستری، در توئیتی از بدعت تازه دستگاه قضا برای جرم‌انگاری بر مبنای «نیت احتمالی گوینده» انتقاد کرد.
واکنش‌ها به بازداشت نواب ابراهیمی به رسانه‌های خارجی هم کشیده شد و روزنامه گاردین در گزارشی به این موضوع پرداخته است.
در مقابل برخی از کاربران حامی حکومت آموزش غذای کتلت توسط این آشپز را «توهین» به قاسم سلیمانی عنوان و از بازداشت آقای ابراهیمی دفاع کرده‌اند.
حواشی ایجادشده درباره یک پست آشپزی که به نظر می‌رسد از سوی حاکمیت به‌عنوان اهانت به فرمانده سابق نیروی قدس سپاه تلقی می‌شود، در حالی است که همزمان با اعتراضات سراسری در نزدیک به چهار ماه گذشته، معترضان از آتش زدن بنرها و تخریب مجسمه‌های قاسم سلیمانی به عنوان یکی از مهم‌ترین حرکت‌های اعتراضی استفاده کرده‌اند.

با این حال رهبر جمهوری اسلامی روز یک‌شنبه، ۱۱ دی، در دیدار با خانواده و اعضای «ستاد بزرگداشت» قاسم سلیمانی تاکید کرد که امسال در زمینه «قدرشناسی ملت» از این فرمانده کشته‌شده سپاه «هیچ مشکل و کمبودی وجود ندارد».

با وجود تلاش مقامات جمهوری اسلامی برای «قهرمان‌» جلوه دادن قاسم سلیمانی و طرح ادعاهایی مبنی بر محبوبیت فراوان او در میان مردم، به نظر می‌رسد عده چشمگیری از مردم با این تعاریف موافق نیستند و شمار زیادی از شخصیت‌های سیاسی در جهان و کاربران ایرانی شبکه‌های اجتماعی از او با عنوان «تروریست» نام می‌برند.

قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، روز ۱۳ دی ۱۳۹۸، هنگام خروج از فرودگاه بین‌المللی بغداد به حکم دونالد ترامپ با پهپادهای ارتش آمریکا هدف قرار گرفت و کشته شد
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۷
amirHassna - سیدنی، استرالیا

گنده گوزای ولایی.
جمعه ۱۶ دی ۱۴۰۱ - ۱۱:۴۱
۵۰
Aztek - قم، ایران

راست میگن دیگه تا " کوکو " ی زینب سلیمانی هست چرا آموزش پخت کتلت میده؟
جمعه ۱۶ دی ۱۴۰۱ - ۱۲:۰۹
۴۷
سیمرغ ایران - برلین، آلمان

نیت احتمالی گوینده؟؟ این دیگه چه قانونی هست مگر اینها فکر آدم رو میتونند بخونند که از نیت احتمالیش خبر داشته باشند؟ خدایا این ها دیگه زدند به سیم آخر
جمعه ۱۶ دی ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۰
۴۰
زنبور - کپنهاک، دانمارک

رژیم باید یه لیست بده مردم بدونن کدوم غذا ها قدقن هست حتما دیگه طرز تهیه باقلی پلو باگردن و سبزی پلو با ماهی جرمه یا با فتوا خوردنش حرام میشه
جمعه ۱۶ دی ۱۴۰۱ - ۱۳:۳۳
۶۱
Attila14 - استکهلم، سوئد

فاطی جون!. شنیدی سرورهای یوتوپ داغ کردن از بس شمار بازدید از کلیپهای اموزش پخت کتلت بسیار خوشمزه زده به فلک؟. رستورانها هم تو منوشون میرزااقاسمی با کتلت گذاشتن!. بیا دعوت من
جمعه ۱۶ دی ۱۴۰۱ - ۱۴:۱۶
۷۲
tabarzinn - اوپسالا، سوئد

روزِ سیزدهِ دی را روزِ " کتلت " یا " کتلت خورون " بنامید .
جمعه ۱۶ دی ۱۴۰۱ - ۱۶:۵۵
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • وال‌استریت ژورنال: اسرائیل مقام‌های جمهوری اسلامی را در مخفیگاه‌هایشان یکی پس از دیگری شکار می‌کند
  • حسین دهقان، وزیر سابق دفاع ایران به عنوان جانشین علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی شد
  • دیلی‌میل از دادن مجوز ساخت ۳۳ واحد آپارتمان در لندن به علی انصاری تاجر نزدیک به مجتبی خامنه‌ای خبر داد
  • دونالد ترامپ تهدید کرد: اگر حمله ایران به قطر قطع نشود پارس جنوبی را منهدم می‌کنیم
  • گزارش واشینگتن‌پست از پرواز چندین پهپاد ناشناس بر فراز پایگاه محل سکونت وزیران خارجه و جنگ آمریکا
  • اسرائیل: «اقدامات قدرتمند و خارق‌العاده» در روزهای آینده در راه است / اعدام سه معترض در در قم
  • نور پهلوی در مراسم نوروزی نوفدی: بهار آزادی ایران نزدیک است
  • جزئیات تماس ماموران موساد با فرماندهان نظامی ایران؛ اسرائیل چگونه بدنه امنیتی نظام را هدف گرفته است؟
  • تصاویر و توئیت های دیدنی: از آرایش ابروهای معظم‌اله تا تبلیغات فوق منشوری در ایران
  • اسرائیل حمله هوایی به بندر انزلی را تائید کرد /فرماندار انزلی: ادارات گمرک، بنادر و سازمان کشتی‌رانی هدف قرار گرفتند
  • +338ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +292اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +201ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +187شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +179اسرائیل اعلام کرد: اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، کشته شد
  • +166فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +165نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • +164شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فرصتی دوباره برای در دست گرفتن خیابان از سوی مردم فراهم خواهد شد
  • +142ایران کشته شدن علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج را تائید کرد