با پس گرفتن اینستاگرام مجیدرضا رهنورد، دلیل انتقام حکومت از قهرمان مشهدی افشا شد!!!


مجیدرضا رهنورد، کشتی‌گیر و یکی از بازداشت‌شدگان خیزش ۱۴۰۱ ایران بود که در ۲۱ آذر ۱۴۰۱ به فاصله ۲۳ روز از زمان بازداشت، با حکم دادگاه انقلاب مشهد اعدام شد.او در جریان دادگاه بدون طی شدن تشریفات قانونی و درحالی که از فرصت دفاع در دادگاه و حق استفاده از وکیل محروم بود، به کشتن دو بسیجی و زخمی‌کردن ۴ بسیجی دیگر در جریان خیزش ۱۴۰۱ ایران در مشهد، متهم شده بود. این اعدام منجر به برانگیخته‌شدن موجی از خشم در ایران و جهان گردید.

بازداشت و محاکمه

مجیدرضا رهنورد روز ۲۸ آبان در جریان خیزش سراسری ۱۴۰۱ بازداشت شد. فرایند دادگاه و صدور حکم او به سرعت و بدون طی شدن تشریفات قانونی و تنها پس از پنج روز از بازداشت انجام شد. او متهم شد که در روز ۲۶ آبان در خیابان «حر عاملی» مشهد به شش بسیجی حمله کرده و در جریان این حمله دو تن از آنان کشته و چهار تن دیگر مجروح شده‌اند. قاضی برای او حکم «محاربه» صادر و به اعدام محکوم شد و حکم او در کمتر از دو هفته از جلسه دادگاه اجرا شد.

”     چند بسیجی روز ۲۶ آبان در خیابان محل سکونت آقای رهنورد، اقدام به فحاشی به مردم با قصد ایجاد وحشت و شلیک گاز اشک‌آور به داخل خانه‌ها و مغازه‌ها کرده‌اند. مجیدرضا رهنورد پس از ترسیدن خواهر و مادرش که آن موقع در خانه بودند، از پنجره به بسیجی‌ها اعتراض می‌کند و این اقدام او به فحاشی بیشتر آن‌ها به‌ویژه در مورد مادرش و در نهایت درگیری او با آن‌ها منجر می‌شود.پس از حادثه درگیری، دوربین‌های مداربسته تمام مغازه‌های اطراف جمع می‌شود و مغازه‌دارها تا روزهای منتهی به حکم تحت فشار و بازداشت بوده‌اند. بعد از حادثه، مغازه‌دارهای اطراف را تا ساعتهای طولانی در مغازه‌هایشان حبس کردند. برخی مغازه‌داران تا روزهای منتهی به حکم نیز تحت فشار و بازداشت بودند. تمام تصاویر دوربین‌های مداربسته را که نشان می‌داد قبل حادثه چه اتفاقاتی رخ داده، جمع کردند.
    “—مسعود کاظمی روزنامه‌نگار و فعال حقوق بشر، توییتر
وکیل تسخیری

اشکالات روند دادرسی
فعالان حقوق بشر روند دادرسی او را ناعادلانه خواندند. خبرگزاری هرانا گزارش داد که او امکان بهره بردن از وکیل تعیینی یا انتخابی نداشته و در دادگاه نیز فرصت دفاع از خودش را پیدا نکرده بود.خانواده او وکیلی استخدام کردند اما دادگاه آن وکیل را برکنار و وکیل تسخیری برای او در نظر گرفتند. دفاعیه «محمد سررشته دار» که به عنوان وکیل تسخیری توسط دادگاه انتخاب شده بوده نشان می‌دهد که این وکیل تمامی اتهامات وارده به موکل خود را تایید کرده و خطاب به قاضی دادگاه انقلاب گفته تمامی مستندات پرونده کامل است که به معنی «فقدان دفاع از متهم» است. او گفته است «موکل چاقو را در آستین خود پنهان می‌کند. مسلم است متهم ۲ نفر را به شهادت رسانده و ۴ نفر را زخمی کرده‌است». سعید دهقان، وکیل حقوق‌بشر اعدام او را یک «قتل حکومتی» نام بردده چرا که همه اعضای دادرسی از وکیل تا قاضی دادگاه «حکومتی» بوده‌اند.
سرعت محاکمه تا اجرای حکم
او ۲۳ روز پس از دستگیری اعدام شده‌است. با در نظر گرفتن تاریخ جلسه دادگاه در واقع او در مدت زمان کمتر از دو هفته و پس از جلسه اول دادگاه به دار آویخته شده است. پگاه بنی‌هاشمی، کارشناس حقوق این اقدام را یادآور دادگاه‌های صحرایی دانسته‌است. او معتقد است روند صدور احکام در ایران تا پیش از این به این سرعت نبوده‌است. دادگاه در روز ۸ آذر به پایان رسیده و یک روز بعد قاضی دادگاه انقلاب، «هادی منصوری» حکم اعدام او را صادر کرده، طی شدن فرایند دادرسی و سپس فرجام‌خواهی در دیوان عالی کشور طی ۱۲ روز (بدون احتساب روزهای تعطیل) انجام شده است که این در نظام جمهوری اسلامی سابقه بی‌سابقه است.
دفاع مشروع
مطابق ماده ۱۵۷ «قانون مجازات اسلامی»، انجام وظیفه ماموران مسلح باید در حد لازم باشد و اگر بیش از حد مجاز از قدرت نظامی استفاده کنند، رفتار شهروندان در برابر آن‌ها «دفاع مشروع» محسوب می‌شود.
”     مقاومت در برابر قوای انتظامی و دیگر ضابطان دادگستری در مواقعی که مشغول انجام وظیفه خود باشند دفاع محسوب نمی شود لکن هرگاه قوای مزبور از حدود وظیفه خود خارج شوند و حسب ادله و قرائن موجود خوف آن باشد که عملیات آنان موجب قتل جرح تعرض به عرض یا ناموس یا مال گردد دفاع جایز است.     “
—ماده ۱۵۷ قانون مجازات اسلامی ایران

دلایلی که ثابت کند مجیدرضا رهنورد ضارب دو مامور امنیتی بوده، از سوی قوه قضاییه و در اطلاعیه‌هایی که منتشر کرده است، وجود ندارد.

در صورتی که رهنورد به فرض ضارب دو مامور بوده باشد، هنوز مشخص نیست دو مامور چه عملکردی داشته‌اند و در آن زمان در خیابان مشغول چه کاری بودند و آیا این عمل او مصداق دفاع مشروع بوده است یا خیر. همچنین مشخص نیست اعمال کیفر احتمالی را بتوان به فرد دستگیر شده نسبت داد. آیا فردی که دستگیر و سرانجام اعدام شده، همان فرد ضارب بوده است؟ آیا او در زیر فشار، شکنجه و بدرفتاری مجبور به اعتراف علیه خود شده یا ادله کافی وجود داشته است؟  هرانا در توییتی با اشاره به رفتار نماینده دادستان در دادگاه این اقدام را با «صحنه‌سازی» در دادگاه نوید افکاری مقایسه کرد.
شکنجه و آزار خانواده
نخستین تصویر منتشر شده از مجیدرضا چند روز پس از بازداشت و در اتومبیل مأموران حکومتی در راه انتقال به دادگاه، نشان می‌دهد از بینی او خون جاریست. تصویر دیگر در دادگاه نیز وی را با دست شکسته و گچ گرفته نشان می‌دهد.همچنین اعترافی اجباری از او در حالی که دستش شکسته و در گچ است از سوی رسانه‌های حکومتی ایران منتشر شد.

گزارش‌های منتشر شده حکایت از پلمب شدن مغازه کیف و کفش‌فروشی وی دارد. خانواده رهنورد و محل زندگی آنها مورد اذیت و آزار شبانه‌روزی بسیجی‌ها و لباس شخصی‌های حکومت قرار دارند.
حمله به خانه
در شبکه‌های اجتماعی تصاویری از منزل مسکونی خانواده مجیدرضا رهنورد در خیابان حر عاملی مشهد منتشر شده‌است که نشان می‌دهد پنجره‌های خانه او شکسته شده و روی دیوار و در منزل او علامت‌گذاری و شعارنویسی‌هایی بر ضد او نوشته شده‌است. کاربران شبکه‌های اجتماعی این اقدام را با رفتار فاشیسمی آلمان نازی بر علیه مخالفینش مقایسه کرده‌اند. در یکی از تصاویر زنی با پوشش چادر در حال سلفی گرفتن با خانه آسیب دیده مجیدرضا رهنورد است.
اخلال در مراسم سوگواری
نیروهای امنیتی وابسته به حکومت در ۲۲ آذر ۱۴۰۱ مانع حضور تعداد زیادی از مردم که قصد شرکت در مراسم سوگواری او را داشتند، شدنند. نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی درهای مسجدی را که قرار بود مراسم ترحیم مجیدرضا رهنورد در آن برگزار شود، بستند و از ورود مردم و برگزاری مراسم جلوگیری کردند. همچنین پس از بسته شدن در و جلوگیری از حضور مردم، برخی مردم شعارهایی علیه نظام جمهوری اسلامی و در حمایت از خیزش ۱۴۰۱ ایران سر دادند.
اعدام
مجیدرضا رهنورد بامداد روز ۲۱ آذر ۱۴۰۱ در مشهد به دار آویخته شد. پس از بازداشت زمانی که مادرش را ملاقات کرده بود، مأموران «هیچ صحبتی از اعدام نکردند و مادرش با لبخند و امید به اینکه پسرش آزاد می‌شود آنجا را ترک کرده‌است.»
مچنین گفته شده مادر او در صبح روز اعدام و زمانی که نیروهای جمهوری‌اسلامی داشتند مجیدرضا را به خاک می‌سپردند توانسته خود را به پیکر او برساند و از اعدام بی اطلاع بوده‌است.در تصاویری که رسانه‌های جمهوری اسلامی منتشر کرده‌اند، مراسم اعدام او با حضور مأموران با صورت‌های پوشانده و در محوطه‌ای که با بلوک‌های سیمانی مسدود بود انجام شد.
غلامعلی صادقی، رئیس کل دادگستری خراسان رضوی در جریان اجرای حکم مجیدرضا رهنورد و آویختن او به دار «از کلیه عوامل انتظامی و امنیتی که در کوتاه‌ترین زمان ممکن نسبت به انجام وظایف قانونی خود اقدام کرده و همچنین مسولان و هیئت رسیدگی کننده قضایی» تشکر کرده‌است.
وصیت‌نامه
چند روز بعد از اعدام او ویدیویی از رسانه‌های وابسته به جمهوری اسلامی از مجیدرضا رهنورد منتشر شد. در این ویدیو در حالی که دست او شکسته‌ شده‌بود، چشم‌بند داشت و تعدادی نیروی امنیتی او را احاطه کرده‌بودند، خبرنگار صداوسیما از او می‌پرسند که در وصیت‌نامه خود چی نوشته‌ای و او می‌گوید: «کجا خاکم کنند و دوست ندارم گریه کنند سر مزار، دوست ندارم برایم نماز و قرآن بخوانند. ... شادی کنند و آهنگ شاد پخش کنند.»
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۵
amirHassna - سیدنی، استرالیا

روحش شاد و راهش پایدار و روسیاهیش به وسط بازاو نوکر اخونداو ارتش بی غیرتو هرچی بیسواددینیو منفعت طلبه.
شنبه ۰۳ دی ۱۴۰۱ - ۱۴:۰۸
۴۸
samisan - توکیو، ژاپن

یه مرد تو مشهد پیدا شد ان هم مجیدرضا رهنورد بود اگر هر کسی در ان محل بود و مزدوران تازیان حرامزده عرب پاچخوار به زن و بچه مردم فحاشی کرده بودن همه باهم بیرون میامدن وضعیت فرق میکرد و اینطوری نمیشد
شنبه ۰۳ دی ۱۴۰۱ - ۱۵:۱۲
۳۴
گارد جاویدان - فرانکفورت، آلمان

اگر بین این 85 میلیون فقط ده هزار تا مثل این شیر قهرمان میداشتیم آنوقت کلک این رژیم دو هفته ای کنده میشد
شنبه ۰۳ دی ۱۴۰۱ - ۱۶:۳۰
۶۴
ziba bahadori - هیوستن، ایالات متحده امریکا

در کشوری که مرد بودن جرم هست !
شنبه ۰۳ دی ۱۴۰۱ - ۱۹:۳۳
۵۷
hamidesabz - لندن، انگلستان

گرامی باد یاد این قهرمان ملی! ایکاش من هم یک ارزن شجاعت این قهرمان ملی را من داشتم!
شنبه ۰۳ دی ۱۴۰۱ - ۱۹:۳۶
۴۲
paksan - ایران، ایران
رهنورد قهرمان نسل ماست و بابک خرمدین نسل ماست که داستان شجاعتش حتی شده نفس به نفس حفظ خواهد شد و بسیجی ها و بقیه لجن ها جایگاهی بهتر از عربهای اون زمان نخواهند داشت.
شنبه ۰۳ دی ۱۴۰۱ - ۲۱:۱۶
۴۸
Aztek - قم، ایران
چطور میشود در سوک تو شادی کرد.چطور میشود خون نگریست وقتی جوانان پاک زجر کش میشودند و مفعولین بر این سرزمین حکومت میکنند؟ من طرفدار شاه نبودم ولی به نظر پاک تو احترام میگذارم و حتما در افکارم تجدید نظر خواهم کرد .
شنبه ۰۳ دی ۱۴۰۱ - ۲۳:۴۵
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.