استخدام کاراگاه خصوصی توسط مامور اطلاعاتی ایران برای ربایش مخالفان از کانادا

العربیه: خبرگزاری کانادایی «سی‌بی‌سی»، در گزارشی از اقدام جاسوس‌های رژیم جمهوری اسلامی به استخدام کاراگاه خصوصی برای ربودن 4 ایرانی ساکن کانادا خبر داده است.

بر اساس این گزارش که چهارشنبه 30 آذر منتشر شده، فردی به نام «کیا صادقی»، از عوامل اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران که پیش‌تر از سوی پلیس فدرال آمریکا، «اف‌بی آی» بابت مشارکت در طرح ربودن «مسیح علی‌نژاد» تحت تعقیب قرار گرفته، با دفتر یک کاراگاه خصوصی تماس گرفته و از آن خواسته تا درباره مکان زندگی و دارایی‌های فردی در «اتاوا» پایتخت کانادا برای او اطلاعات جمع‌آوری کند.


این جاسوس جمهوری اسلامی در ایمیل بعدی خود به کاراگاه خصوصی، مکان فرد مد نظر را یک فروشگاه در «یورک ویل» در تورنتوی آنتاریو اعلام کرده و گفته است که این فرد، زن است.

صادقی از کاراگاه خصوصی کانادایی خواسته بوده که این زن را تحت تعقیب قرار دهد و عکس‌هایی از او، شریک زندگی و خودرویی که با آن رفت و آمد می‌کند برای او بفرستد.

او همچنین به دروغ به کارآگاه کانادایی گفته بوده که فرد مورد نظر به یکی از مشتری‌های او در دبی بدهکار است و از آن جا فرار کرده و برای همین به دنبال او هستند تا بدهی را از او پس بگیرند.

بنا به مستنداتی که باسکه، کارآگاه خصوصی کانادایی، به سی‌بی‌سی داده این ایمیل‌ها در ماه ژوئن 2020 رد و بدل شده‌اند و دو سال بعد، سرویس اطلاعات داخلی کانادا با او تماس گرفته تا مطمئن شود او به کیا صادقی خدماتی ارائه نکرده است.

باسکه به «سی ‌بی سی» گفته است که همان موقع به موضوع شک کرده و حاضر نشده برای صادقی کاری انجام دهد. اما به گزارش سی‌بی‌سی، صادقی با چندین کارآگاه خصوصی دیگر هم تماس گرفته و آن‌ها را استخدام کرده است.

علاوه بر طرح ربایش «مسیح‌ علی‌نژاد» در خاک آمریکا، به گفته اف‌بی آی، کیا صادقی در نهایت برای سه نفر در کانادا، از جمله زنی که از باسکه خواسته بوده اطلاعاتی را درباره او جمع‌آوری کند، کارآگاه خصوصی استخدام کرده بود. پلیس فدرال آمریکا ولی نام‌های این افراد را منتشر نکرده و فقط با عنوان «قربانی 2»، «قربانی 3» و «قربانی 4» از آن‌ها یاد کرده است.

این اولین بار نیست که دستگاه جاسوسی جمهوری اسلامی در خارج از ایران اقدام به ربودن مخالفان خود می‌کند.

مشابه این اقدام که همزمان با طرح ربودن مسیح علی‌نژاد از منزل او در بروکلین نیویورک صورت گرفته، پیش‌تر برای برخی دیگر از مخالفان جمهوری اسلامی نیز رخ داده بود.

ماه گذشته میلادی، سرویس اطلاعات داخلی بریتانیا موسوم به MI5 و سرویس اطلاعاتی کانادا، موسوم به CSIS اعلام کردند که ده‌ها مورد تلاش رژیم جمهوری اسلامی برای ربودن مخالفان ایرانی‌تبار آن‌ در خاک این کشورها را شناسایی کرده‌اند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۳۳
chris.it.dude - شیکاگو، ایالات متحده امریکا

قبلا هم گفتم افعی که ۴۴ سال پیش کشورهای غربی به جون ایرانیان انداختند الان هیولا شده و می‌خاد در خاک خودشون آدم ربایی و آدم کشی کنه.
‌پنجشنبه ۰۱ دی ۱۴۰۱ - ۰۲:۴۱
۴۷
سیمرغ ایران - برلین، آلمان

فکر کردم قراره خاوری را از کانادا بدزدند
‌پنجشنبه ۰۱ دی ۱۴۰۱ - ۰۴:۵۲
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • حذف خطیب؛ فروپاشی نظام امنیتی و حذف نقطه اتصال دستگاه‌های اطلاعاتی جمهوری اسلامی
  • احتمال حمله زمینی آمریکا به جزیره خارک؛ ترامپ اعزام هزاران نیروی جدید به منطقه را بررسی می‌کند
  • وال‌استریت ژورنال: اسرائیل مقام‌های جمهوری اسلامی را در مخفیگاه‌هایشان یکی پس از دیگری شکار می‌کند
  • حسین دهقان، وزیر سابق دفاع ایران به عنوان جانشین علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی شد
  • دیلی‌میل از دادن مجوز ساخت ۳۳ واحد آپارتمان در لندن به علی انصاری تاجر نزدیک به مجتبی خامنه‌ای خبر داد
  • دونالد ترامپ تهدید کرد: اگر حمله ایران به قطر قطع نشود پارس جنوبی را منهدم می‌کنیم
  • گزارش واشینگتن‌پست از پرواز چندین پهپاد ناشناس بر فراز پایگاه محل سکونت وزیران خارجه و جنگ آمریکا
  • تصاویر و توئیت های دیدنی: از آرایش ابروهای معظم‌اله تا تبلیغات فوق منشوری در ایران
  • اسرائیل: «اقدامات قدرتمند و خارق‌العاده» در روزهای آینده در راه است / اعدام سه معترض در در قم
  • نور پهلوی در مراسم نوروزی نوفدی: بهار آزادی ایران نزدیک است
  • +338ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +295اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +205ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +189شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +180اسرائیل اعلام کرد: اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، کشته شد
  • +166فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +166نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • +164شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فرصتی دوباره برای در دست گرفتن خیابان از سوی مردم فراهم خواهد شد
  • +142ایران کشته شدن علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج را تائید کرد