قبرس؛ نگین مدیترانه که میان یونان و ترکیه تقسیم شده است

العربیه:  قبرس باستان توسط یونانیان میسنی مسکون گشت، و در تاریخ خود تحت حکومت رومی‌ها، بیزانسی‌ها، عرب‌ها، صلیبیون و عثمانی‌ها بوده است

قبرس سومین جزیره بزرگ دریای مدیترانه است که پیشینه‌ای طولانی در تمدن‌های باستانی و تاریخی دارد، و در دوران مدرن محل مناقشه حاکمیتی یونان و ترکیه بوده است که این جزیره را میان خود تقسیم کرده‌اند.


قبرس در دوران باستان توسط یونانیان میسنی مسکون گشت، و در تاریخ خود تحت حکومت رومی‌ها، بیزانسی‌ها، عرب‌ها، صلیبیون و عثمانی‌ها بوده است. این دست‌به‌دست شدن‌ها در نهایت باعث شد که قبرس دارای جمعیتی مختلط شود که اکثریت‌شان یونانی و اقلیت‌شان ترک هستند.

پس از استقلال از بریتانیا در قرن بیستم، یونانی‌های قبرس می‌خواستند جزیره محل سکونت خود را به یونان پیوند بزنند و بخشی از این کشور شوند، اما ترکیه که از دیرباز با یونان اختلافات سیاسی و فرهنگی داشته است، به بهانه دفاع از اقلیت ترک قبرس به این جزیره حمله کرد و شمال آن را تحت سلطه خود درآورد.

امروزه این جزیره بین «جمهوری قبرس» در جنوب، که جامعه جهانی آن را به عنوان حکومت واقعی قبرس به رسمیت می‌شناسد، و قبرس شمالی، که تحت سلطه ترکیه است و فقط آنکارا آن را به رسمیت می‌شناسد، تقسیم شده است. باقی دنیا شمال قبرس را «منطقه اشغالی» می‌دانند، و بارها از ترکیه خواسته‌اند آن را تخلیه کند.

با وجود این اختلافات عمیق سیاسی، قبرس نگین مدیترانه است، و اماکن باستانی یونانی و رومی آن به علاوه طبیعت زیبا و دریاکنارهای خوش آب و هوای آن که محل شنا و استراحت است، قبرس را به یکی از مقاصد توریستی محبوب در سراسر جهان تبدیل کرده است.

با این حال، گفته می‌شود که قبرسی‌ها خوش ندارند توریست‌ها از قسمت تحت اشغال ترکیه وارد کشورشان شوند، و توصیه شده گردشگران ابتدا به بندر نیکوزیا در جمهوری قبرس بروند و مراحل قانونی ورود خود را طی کنند، و سپس اگر دوست داشتند از آنجا از طریق مرز زمینی به قبرس شمالی سفر کنند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.