برلین در تب و تاب رالی بزرگ همبستگی ایرانیان خارج از کشور

دویچه وله: پایتخت آلمان شنبه ۳۰ مهر میزبان هزاران هزار ایرانی مفیم اروپا در ابراز همبستگی با خیزش ضد حکومتی مردم داخل کشور خواهد بود. هم‌زمان و به فراخوان تشکل‌های مختلف، قرار است تجمعاتی در شهرهای ایران برپا شود.

برلین خود را آماده حضور ده‌ها هزار تن از ایرانیانی می‌کند که برای شرکت در یک راهپیمایی عظیم، خود را از دور و نزدیک به این شهر رسانده‌اند.  


این رالی ساعت ۱۵ بعد از ظهر در مرکز این کلان‌شهر برگزار می‌شود. پلیس آلمان برآورد کرده که ۵۰هزار نفر در راهپیمایی شرکت کنند اما پیش بینی می‌شود تعداد حاضران به دو برابر این رقم برسد. به دلیل برپایی تظاهرات دیگری از سوی اتحادیه‌های کارگری آلمان در اعتراض به افزایش قیمت انرژی و کالاهای روزمره، انتظار می‌رود ترافیک سنگینی در انتظار برلین باشد و احتمالا بسیاری مسیرهای تردد خودرو مسدود شوند.

رالی برلین به ابتکار و پیشنهاد  انجمن خانواده‌های قربانیان پرواز ۷۵۲ و همراهی و همیاری چند تشکل دیگر برپا می‌شود؛ یک راهپیمایی در پیوند آزادیخواهی و دادخواهی.
شور و همدلی کم سابقه‌ای بین ایرانیان مقیم برلین و شهروندان ساکن در سایر شهرهای آلمان و اروپا حول این رالی ایجاد شده که از همراه بردن مسافران، در اختیار گذاشتن اتاق‌‌‌‌‌‌خانه‌ها تا راهنمایی برای صرفه‌جویی در مخارج و حمل و نقل را در بر می‌گیرد.  کنشگران غیر ایرانی نیز در تدارک حضور در این راهپیمایی هستند.

علیرضا قندچی که همسر و دو فرزندش را در سرنگونی هواپیمای اوکراینی از دست داده، در توییتی نوشته که برلین شاهد ایرانی‌هایی خواهد بود که تنها یک هدف دارند: آزادی و دادخواهی.
علاوه بر کلاب هاوس ایرانیان برای عدالت و حقوق بشر، شبکه WDRforyou نیز رالی بزرگ برلین را پوشش زنده خواهد داد. رسانه‌های فارسی زبان خارج از کشور هم گفته‌اند که این رالی را مستقیما پخش می‌کنند.
جواد سلیمانی که همسرش الناز نبی را در فاجعه سرنگونی هواپیمای اوکراینی از دست داده در توییتی تاکید کرده که پیام تجمع برلین، همصدایی است و باید از شعارهای تفرقه‌آمیز پرهیز کرد.
رالی برلین با دقت برنامه‌ریزی و سازماندهی شده در این حد که جزییات جغرافیایی و محدوده تجمع در دسترس شرکت‌کنندگان قرار گرفته و اتوبوس‌های حامل  برچسب نارنجی با هشتگ مهسا امینی را روی شیشه جلوی خود خواهند چسباند.

 انتخاب شهر برلین که فروریختن دیوارها را تداعی می‌کند، انتخابی هوشمندانه و ظریف برای این راهپیمایی تلقی شده است. راهمپیایی بزرگ از ستون‌ پیروزی یا میدان ستاره‌ بزرگ در مرکز شهر شروع می‌شود

ائتلاف‌های سیاسی خارج از کشور، احزاب و تشکل‌های سیاسی اپوزیسیون جملگی برای شرکت در این رالی و ابراز همبستگی با جنبش اعتراضی اعلام آمادگی کرده‌اند.

بسیاری از کاربران شبکه‌های اجتماعی ابراز امیدواری کرده‌اند که روزی چنین تجمعی در میدان آزادی تهران برگزار شود.

هم‌زمان تشکل‌های کارگری، دانشجویی، فرهنگی و شوراهای انقلابی سه شهر سنندج، سقز، مریوان، جوانان محلات تبریز، جوانان محلات تهران و ... برای روز شنبه ۳۰ مهر فراخوان تجمعات اعتراضی متمرکز داده‌اند.

از جمله، کارگران گروه ملی فولاد اهواز مردم را به اجتماع در برابر استانداری دعوت کرده‌اند و کانال مستقل کارگران نیشکر هفت تپه در استقبال از این فراخوان نوشته است: «مردم اهواز! لطفا فردا در تجمع کارگران حضور داشته باشید، کارگران را صدا می زدید؟ حالا ما شما را صدا می زنیم!»
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • وال‌استریت ژورنال: اسرائیل مقام‌های جمهوری اسلامی را در مخفیگاه‌هایشان یکی پس از دیگری شکار می‌کند
  • حسین دهقان، وزیر سابق دفاع ایران به عنوان جانشین علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی شد
  • دیلی‌میل از دادن مجوز ساخت ۳۳ واحد آپارتمان در لندن به علی انصاری تاجر نزدیک به مجتبی خامنه‌ای خبر داد
  • دونالد ترامپ تهدید کرد: اگر حمله ایران به قطر قطع نشود پارس جنوبی را منهدم می‌کنیم
  • گزارش واشینگتن‌پست از پرواز چندین پهپاد ناشناس بر فراز پایگاه محل سکونت وزیران خارجه و جنگ آمریکا
  • اسرائیل: «اقدامات قدرتمند و خارق‌العاده» در روزهای آینده در راه است / اعدام سه معترض در در قم
  • نور پهلوی در مراسم نوروزی نوفدی: بهار آزادی ایران نزدیک است
  • تصاویر و توئیت های دیدنی: از آرایش ابروهای معظم‌اله تا تبلیغات فوق منشوری در ایران
  • جزئیات تماس ماموران موساد با فرماندهان نظامی ایران؛ اسرائیل چگونه بدنه امنیتی نظام را هدف گرفته است؟
  • اسرائیل حمله هوایی به بندر انزلی را تائید کرد /فرماندار انزلی: ادارات گمرک، بنادر و سازمان کشتی‌رانی هدف قرار گرفتند
  • +338ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +294اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +203ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +188شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +180اسرائیل اعلام کرد: اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، کشته شد
  • +166فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +165نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • +164شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فرصتی دوباره برای در دست گرفتن خیابان از سوی مردم فراهم خواهد شد
  • +142ایران کشته شدن علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج را تائید کرد