ناآرامی های ایران؛ دادستان کل ایران از اینکه اینترنت در گذشته محدودتر نشده بود، انتقاد کرد

سرمربی پورتو با اشاره غیرمستقیم به اعتراض‌های ایران: مهدی طارمی مثل همیشه خوشحال نیست
مهدی طارمی از سال ۲۰۲۰ به تیم پورتو پیوست و با این قراردادی چهارساله داردسرجیو کونسیسائو، سرمربی تیم پرتغالی «پورتو» بعد از شکست بایرن لورکوزن، درباره مهدی طارمی که ستاره این تیم است، با اشاره غیرمستقیم به اعتراضات سراسری در ایران گفت که این بازیکن ایرانی، این روزها «خوشحال نیست».


پورتو در لیگ قهرمانان اروپا در سه‌شنبه شب موفق شد بایرن لورکوزن را با دو گل شکست دهد. هر دو گل با پاس‌های مهدی طارمی به ثمر رسید.

سرمربی پورتو مهدی طارمی را «به رغم همه اتفاقاتی که در اطرافش رخ داده» ستایش کرد.

اشاره سرجیو کونسیسائو به اتفاقات اخیر در ایران بود.

او گفت: «احساس می‌کنم که او مثل همیشه خوشحال نیست، اما واکنش او با پختگی همراه بوده و (بازی او) تغییری نکرده. او در بازی با براگا بهترین بازیکن زمین بود و امروز (در بازی با بایرن لورکوزن) نیز نقش بسیار تعیین‌کننده‌ای داشت.»

بازی پورتو و بایرن لورکوزن در حالی انجام شد که تعدادی از طرفداران پورتو با پرچم ایران از اعتراضات ایران و بازیکن ایرانی‌شان حمایت کردند.

همچنین تعدادی از ایرانیان نیز با پلاکاردهایی که بر روی آنها نام «مهسا امینی» نوشته شده بود و خواستار «کمک به ایران» بودند، در حاشیه این بازی از اعتراض‌های ایران حمایت کردند.

این بازی به رغم اینکه برای مخاطبان ایرانی، بازی بسیار مهمی محسوب می‌شد، از صدا و سیما پخش نشد.
دادستان کل ایران از اینکه اینترنت در گذشته محدودتر نشده بود، انتقاد کرد
دادستان کل ایران در واکنش به نزدیک به ۲۰ روز اعتراض‌های سراسری، سیاستگذاری‌های مقام‌های پیشین دولت جمهوری اسلامی را سرزنش کرد و به شکل تلویحی از اینکه اینستاگرام و واتس‌اپ تا زمان اعتراض‌ها فیلتر نبوده‌اند، انتقاد کرد.

به گزارش ایلنا، محمد جعفرمنتظری همچنین از یکی از مقام‌های پیشین که «فیلتر کردن اینترنت را زیر سوال برد» نیز انتقاد کرد و گفت: «ای کاش جلسه و مناظره‌ای بود تا من با شواهد مبین ثابت می‌کردم که او در این جنایت دست دارد.»

اگرچه آقای منتظری اسمی از این مقام پیشین نبرده، اما اخیرا محمدجواد آذری‌جهرمی، وزیر پیشین ارتباطات از فیلتر شدن اینترنت به ویژه شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام انتقاد کرده است.

آقای منتظری در ارتباط با ضربه‌ای که فیلتر اینستاگرام به کسب و کارهای مجازی زده کفت: «باید آن زمان که هنوز کسب و کار مردم در فضای مجازی نبود، دوراندیشی می‌کردیم تا به جای استفاده از برنامه خارجی و با کمک فکر و اندیشه جوانان، شبکه داخلی ایجاد می کردیم.»

او گفت اگر به سخنان رهبر جمهوری اسلامی توجه می‌شد «در واتساپ و اینستاگرام شاهد برگزاری کلاس‌هایی برای جرم و جنایت، بی عفتی و هرزگی» نبودیم.

آقای منتظری روز اول مهرماه نیز در صفحه اینستاگرامش نوشته بود: «این مسیر تعامل با فضای مجازی قطعا غلط است، آزموده را آزمودن خطاست.»
سخنگوی وزارت علوم: شعارهای سرداده شده در دانشگاه شریف در تاریخ بی سابقه است
علی شمسی پور سخنگوی وزارت علوم در ایران گفته است «شعارهای غیراخلاقی سرداده شده در دانشگاه صنعتی شریف در تاریخ فعالیت‌های دانشجویی بی‌سابقه است و حتی در آشوب‌های خیابانی اخیر هم شنیده نشده است».

بر اساس ویدئوهایی که منتشر شده گروهی از دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف شعارهایی علیه «بیت رهبری» سر می دادند.

ساعاتی پس از انتشار ویدئوهای اعترضات و شعارهای دانشجویان علیه آیت الله خامنه ای، نیرهای امنیتی با یورش به دانشگاه شمار گسترده ای از دانشجویان را بازداشت کردند.

ویدئوهایی که از حمله ماموران امنیتی و نیروهای مسلح به داخل دانشگاه صنعتی شریف و خیابان های اطرف آن منتشر شده، نشان دهنده شدت خشونت علیه معترضان و دانشجویان بود.

مقام های اتحادیه اروپا، بریتانیا و آمریکا و شدت خشونت ورزی ماموران امنیتی و نیروهای مسلح با دانشجویان را «شوکه کننده» عنوان کرده اند.
استوری قابل تامل امیرحسین صادقی، بازیکن پیشین تیم ملی و استقلالامیرحسین صادقی، بازیکن پیشین تیم‌ ملی و استقلال، با انتشار یک استوری در اینستاگرام خود نوشت: «خوش به حال مسافرکشان میدان آزادی که آزادانه فریاد می‌زنند: آزادی. عابری را دیدم که پرسید: آزادی کجاست؟ و راننده گفت: رد کردی، آزادی قبل از انقلاب بود.»
شمار کشته‌شدگان زاهدان به ۸۰ نفر رسید
شبکه حقوق بشری "حال‌وش" کە اخبار سیستان و بلوچستان را پوشش می‌دهد گزارش داده است که تا شامگاه سه‌شنبه (۱۲ مهر) بیش از ۸۰ نفر از کشته‌شدگان در زاهدان احراز هویت شدند. با توجه به شمار بالای مجروحان احتمال می‌رود تعداد جان‌باختگان نیز در روزهای آتی افزایش یابد.

تعدادی نوجوان و کودک نیز میان کشته‌شدگان بوده‌اند.
رئیس سازمان سیا: جمهوری اسلامی یک سیستم استبدادی است که در سرکوب متبحر است ویلیام برنز، رئیس سازمان سیا می‌گوید گسترش اعتراضات در ایران برای او و تحلیلگران قابل توجه بوده است.

آقای برنز در گفتگو با شبکه سی‌بی‌اس همچنین در خصوص اعتراضات ایران گفت: «آنها مردم فوق‌العاده شجاعی هستند و به ویژه زنان که ما شاهدیم بسیاری از آنها با شجاعت و بدون ترس به خیابان‌ها می‌آیند چرا که آنها از بسیاری جهات خسته شده‌اند.»

آقای برنز در ادامه در خصوص دلایل خستگی ایرانیان گفت: «آنها حاضرند خطر بیرون رفتن و حضور در اعتراضات را به جان بخرند برای اینکه افول وضعیت اقتصادی، فساد و محدودیت‌های اجتماعی که به ویژه زنان ایرانی با آن رو به رو هستند، آنها را به ستوه آورده است. ضمن اینکه مردم از سرکوب سیاسی نیز خسته شده‌اند.»

دیپلمات پیشین و باسابقه آمریکایی در ادامه گفت: «البته باید به خاطر داشت که رژیم ایران یک سیستم استبدادی است که در سرکوب مردم تبحر دارد و حالا هم در سرکوب اعتراضات کاملا بی‌رحم عمل می‌کند.»
دادستان کل کشور: در واتس‌اپ و اینستاگرام کلاس‌های جنایت، بی‌عفتی و هرزگی برگزار می‌شود محمدجعفر منتظری، دادستان کل کشور با انتقاد از وضعیت فضای مجازی می‌گوید: «باید پیش از اینکه مردم کسب و کار خود را در فضای مجازی ایجاد کنند، برای شرایط امروز چاره‌اندیشی می‌شد تا به جای استفاده از برنامه خارجی و با کمک فکر و اندیشه جوانان، شبکه داخلی ایجاد می کردیم، این کوتاهی‌ها، تقصیرها و تعمد در توجه نکردن به تاکید رهبری، امروز ما را به اینجا رسانده که در واتس‌اپ و اینستاگرام شاهد برگزاری کلاس‌هایی برای جرم و جنایت، بی‌عفتی و هرزگی باشیم.»

او همچنین با تاکید بر اینکه بسیاری از کسانی که در خیابان‌ها حضور دارند فریب‌خورده هستند، افزود: «اینکه در جریان‌های این روزها، جوانان ۱۶ ساله حضور دارند، به دلیل فضای مجازی است، آنها گرفتار شده‌اند و نمی‌دانند در واقعیت‌ها و پشت پرده‌ها چه چیزهایی نهفته است.»

منتظری همچنین با انتقاد از وکلا و به ویژه وکیل خانواده مهسا امینی خواستار فعال شدن «وکلای بسیجی» در پرونده‌های حقوقی شد. او در این رابطه همچنین گفت: «وکیل خانواده امینی حرف‌های بدون مدرک مطرح می‌کند و پیش از آنکه نظر پزشکی قانونی اعلام شود، می‌گوید نظر آنها را قبول ندارد، این چه حقوقدانی است که پیش از اعلام نظر مرجع قانونی، آن را قبول ندارد و خواهان تشکیل کمیته حقیقت یاب شده است.»
جمعیت امام علی: دستگاه‌های امنیتی از کودکان محروم به عنوان ابزار سرکوب استفاده می‌کنند
اعضای گروه خیریه «جمعیت امام علی» در بیانیه‌ای می‌گویند دستگاه‌های امنیتی از کودکان محروم و فقیر برای حضور در خیابان‌ها و سرکوب معترضان استفاده کرده‌اند.

در بخشی از این بیانیه آمده است: ««از برخی کودکان می‌شنویم که همکلاسی‌هایشان را با دادن چند کیسه آذوقه، برای سرکوب به خیابان فراخوانده‌اند تا نه از حق خود که از ناحق به دفاع برخیزند.»

در هفته‌های اخیر تصاویری از کودکان و نوجوانان با لباس نیروهای امنیتی و در حالی که سپر و باتوم در دست داشتند در اعتراضات خیابانی منتشر شده بود.

جمعیت امام علی که یک موسسه خیریه غیر دولتی بود در اسفند ۹۹ با حکم دادگاه‌های جمهوری اسلامی منحل شد و بسیاری از اعضا و مدیران این مجموعه توسط اطلاعات سپاه پاسداران دستگیر و بازداشت شده بودند.

در بخشی از این بیانیه با محکوم کردن استفاده کودکان به عنوان ابزار سرکوب آمده است: «این اقدام نقض آشکار حقوق کودک و در تضاد با روح حاکم بر کنوانسیون حقوق کودک به شمار می‌رود.»
تصویری از حضور کودکان با باتوم و سپر که در روزهای اخیر و در جریان اعتراضات خیابانی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است
خبرگزاری فارس می‌گوید کاربران به جای واتس‌آپ و اینستاگرام، از «روبیکا» و «ایتا» استفاده کنندخبرگزاری فارس از قول «برخی از کاربران» پیشنهاد کرده مردم به جای واتس‌آپ و اینستاگرام، از گزینه‌های «روبیکا» و «ایتا» استفاده کنند و آن را «جایگزینی مناسبی» دانسته است.

از زمان فیلتر شدن اینستاگرام و واتس‌اپ، برخی ناظران ابراز نگرانی کردند که فیلتر این دو ابزار اینترنتی دائمی شود.

همزمان نسخه‌های ایرانی این اپلیکیشن‌ها پیشتر با انتقادهایی از سوی فعالان آزادی اینترنت روبه‌رو شده‌اند و متهم هستند که اطلاعات و مکالمات کاربران را در اختیار نهادهای امنیتی قرار می‌دهند.

خبرگزاری نزیک به سپاه پاسداران نوشته هم اکنون که دسترسی به اینستاگرام محدود شده «روبیکا» شبیه اینستاگرام است و می تواند نیاز برخی از کاربران را رفع کند.

همچنین در این خبر گفته شده «ایتا» ویژگی بیشتری نسبت به واتس‌اپ دارد و نوشته « افراد زیادی اعلام می کنند که در پیام رسان ایتا حضور دارند و شاید این امر به خاطر سهولت استفاده ازایتا است. البته ایتا نسبت به واتس‌آپ امکانات بسیار بیشتری دارد که از جمله آنها می‌توان به امکان ویرایش متن ارسالی، پاک کردن کامل یک پیام وارسال همزمان پیام برای ۵۰ نفر، اشاره کرد».

هفته گذشته روزنامه دینای اقتصاد نوشت: «گمانه‌زنی‌ها حاکی از آن است که احتمالا فیلترینگ اینستاگرام و واتس‌اپ دیگر رفع نخواهد شد و این دو پلتفرم محبوب به سرنوشتی مشابه تلگرام دچار خواهند شد».

سایت خبری «عصر ایران» در گزارشی از قول مرکز آمار ایران نوشته است: «حدود ۱۱ میلیون نفر در کشور از طریق فضای مجازی کسب درآمد می‌کنند که از این تعداد، کسب‌وکار بیش از ۹ میلیون نفر از افراد به اینستاگرام وابسته است».

براساس گزارش مرکز افکارسنجی «ایسپا» در خرداد امسال، اپلیکیشن «روبیکا» با ۵.۷ درصد، بیشترین دنبال کننده‌ را میان اپلیکیشن‌های داخلی دارد.

پس از آن پیام‌رسان «سروش» با ۳.۶ درصد، «بله» با ۲.۲ درصد، «ایتا» با ۴.۴ درصد، «آی گپ» با ۱.۸ درصد و «گپ» با ۰/٣ درصد مورد توجه کاربران قرار گرفته‌اند.
هشتگ #نیکا_شاکرمی نزدیک به یک میلیون بار استفاده شدنیکا شاکرمی در زمان کشته شدن، تنها ۱۷ سال سن داشتهشتگ #نیکا_شاکرمی شب گذشته نزدیک به یک میلیون بار در شبکه‌های اجتماعی استفاده شده و به ترند نخست ایران تبدیل شد.

نیکا شاکرمی، نام دختر نوجوانی است که در جریان اعتراض‌های ایران ربوده شد و خانواده‌اش بعد از ۱۰ روز بی‌خبری، با پیکر بی‌جانش در کهریزک روبرو شدند.

خانواده خانم شاکرمی در این مدت از سوی ماموران امنیتی تحت فشار بودند و حتی اجازه پیدا نکردند که برای او مراسم تدفین مرسوم برگزار کنند.

قرار بود او در گورستانی در خرم‌آباد به خاک سپرده شود.

به رغم فشارهای مقام‌های امنیتی، در روز خاکسپاری نیکا شاکرمی، معترضان در گورستان شهر خرم‌آباد تظاهرات ضدحکومتی برگزار کردند و شعار «مرگ بر دیکتاتور» سر دادند.

کشته شدن نیکا شاکرمی همانند مهسا امینی، به موجی از خشم در افکار عمومی دامن زده است.

پیش از این هشتگ مهسا امینی نیز بارها به ترند اول شبکه‌های اجتماعی مختلف تبدیل شد و در ۲۰ روز گذشته حدود ۲۳۰ میلیون بار استفاده شده که در نوع خود، رکوردی کم‌سابقه برای یک هشتگ اعتراضی محسوب می‌شود.
حامد اسماعیلیون می‌گوید تا زمانی که در داخل کشور نباشد، برای برپایی تجمع در داخل کشور فراخوان نخواهد دادهمسر و دختر آقای اسماعیلیون در پرواز هواپیمای اوکراینی با شلیک موشک سپاه کشته شدندحامد اسماعیلیون، سخنگوی انجمن جان‌باختگان هواپیمای پی‌اس ۷۵۲ اوکراین گفت مادامی که در داخل کشور نباشد، برای برپایی تجمع در داخل کشور فراخوان نخواهد داد.

آقای اسماعیلیون اخیرا موفق شد با فراخوان و برنامه‌ریزی، زمینه تجمع همزمان دهها هزار ایرانی را در بیش از ۱۰۰ کشور جهان فراهم کند.

موفقیت آقای اسماعیلیون برای برپایی این تجمع موجب شد تا اخیرا او با این پرسش روبه‌رو شود که چرا برای برپایی تجمع در داخل کشور، فراخوانی منتشر نمی‌کند.

او در پاسخ به انتقادها در یکی از تجمعات اعتراضی گفت که پیش از هرچیز، «انجمن جان باختگان هواپیمای اوکراینی، یک تشکل اجتماعی است و فعالیت سیاسی نمی‌کند».

آقای اسماعیلیون در عین حال تاکید کرد که برای دادن فراخوان تجمع در داخل کشور، خود او نیز باید در داخل کشور باشد.

برخی از کاربران شبکه‌های اجتماعی از اینکه نخبگان سیاسی و چهره‌های مطرح مخالف جمهوری اسلامی از انتشار فراخوان‌های اعتراضی و تلاش برای هماهنگی معترضان دوری می‌کنند، انتقادهایی مطرح کرده‌‌ان
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۶
باندو - نیوکاسل ، انگلستان
نیکا شاکرمی در ده روزی که گم شده بود .اول او را بیهوش کرده به بیمارستان سپاه منتقل و بعد از چند روز که اعظای سالم داخلیه بدن او را برای پیوند زدن به بدن خامنه‌ای که قلبی تقریباً از کار افتاده دارد تخلیه میکنند او را به بستگانش تحویل می‌دهند ولی باز از ترس لو رفتن جسد او را دزدیده و با عجله در جای دیگری دفن میکنند
‌چهارشنبه ۱۳ مهر ۱۴۰۱ - ۱۴:۲۰
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.