اعدام یک سرگرد نیروی انتظامی جانباز جنگ پس از بیست سال زندان

سرگرد عباس سارونی رزمنده و جانباز جنگ عراق بدون یک روز مرخصی بعد از ۲۰ سال اعدام شددر پی اعدام یک سرگرد نیروی انتظامی در گنبد کاووس ویدئویی از اعتراض دردناک خانواده او نسبت به اجرای این حکم منتشر شده که بازتاب گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی داشت و مقامات ارشد پلیس جمهوری اسلامی را مجبور به واکنش کرد.


سردار خسرو اسکندری معاون حقوقی و امور مجلس شورای اسلامی پنجشنبه سوم شهریور با تسلیت به خانواده سرگرد عباس سارونی و ابراز همدردی با خانواده وی به تشریح ماجرا پرداخته است.


بر اساس گفته این مقام نیروی انتظامی، پرونده مربوط به سال ۱۳۸۱ در یکی از شهرستان‌های استان گلستان است که سرگرد سارونی به فردی شلیک کرده و او را کشته اما اولیای دم رضایت ندادند.
عباس سارونی در جبهه / دهه ۱۳۶۰ وقتی در ژاندرمری خدمت می‌کرداسکندری می‌گوید از سال ۱۳۸۱ تا ۱۴۰۰ نیروی انتظامی پیگیر این پرونده بود تا قتل عمد را تبدیل به قتل غیرعمد کند. از طرفی علاوه بر وکلای متعدد برای پیگیری حقوقی پرونده، برای اخذ رضایت از اولیای دم و پرداخت دیه مازاد نیز اقداماتی شد که در نهایت مؤثر نبود.
عباس سارونی در مرزهای غربی ایران در دوران جنگوی همچنین توضیح داد «در تمامی این مراحل امیدوار بودیم که قوه‌ قضائیه دلایل و مستندات متقن ارائه شده مبنی بر دفاع مشروع را مورد پذیرش قرار دهد یا رضایت اولیای دم را جلب کند که متاسفانه این امر محقق نشد و شعبات مختلف دیوان عالی کشور دفاع مشروع  مامور انتظامی و دلایل، مدارک و مستندات را نپذیرفتند و با این استدلال که موضوع جنبه شخصی داشته و ناشی از مشاجره لفظی طرفین بوده و خارج از حوزه خدمتی مامور و  بعد از وقت اداری و خارج از ماموریت قتل رخ داده است، در نهایت متاسفانه منجر به اجرای حکم قصاص شد.»
مجوز حمل سلاح عباس سارونیاین مقام نیروی انتظامی با اشاره به «ماموریت‌های دشوار» این سرگرد از دستگاه قضائی خواسته از کارکنان پلیس حمایت کند و شرایط ماموران را حین استفاده از سلاح و شرایطی را که بنا بر مقتضیات محیط باید تصمیم به تیراندازی بگیرند کاملاً مد نظر قرار داده و در تصمیات خود نیز شرایط میدانی را لحاظ کنند.

وی با انتقاد از «به‌روز نبودن و ناکارآمدی قوانین از جمله قانون به‌کارگیری سلاح» بر ضرورت اصلاح این قوانین تاکید کرد و گفت: «کارگروهی متشکل از حقوقدانان حرفه‌ای و کارشناسان قضائی و انتظامی برای استخراج اشکالات و ایراد اساسی قانون به‌کارگیری سلاح که در سال ۱۳۷۳ به تصویب رسیده تشکیل شده است.»

عباس سارونی از مهرماه سال ۱۳۸۱ به خاطر حفاظت از جان خودش و خانواده‌اش مجوز حمل سلاح دریافت کرده بود. اسناد بایگانی نشان می‌دهد مقتول «حسین ساریخانی» سابقه حبس به علت خرید و فروش و قاچاق مواد مخدر داشته و به اتهام «لواط به  عنف» نیز در زندان بوده است.

فریبرز کرمی‌ زند افسر سابق نیروی انتظامی که در خارج از ایران ساکن است به «کیهان لندن» می‌گوید: «اعدام سرگرد سارونی به خاطر اختلاف نیروی انتظامی و قوه قضائیه بود.»

سابقه مقتول براساس اسناد بایگانی نیروی انتظامیکرمی‌ زند توضیح می‌دهد که «سرگرد سارونی پیش از شلیک به مقتول خارج از ساعت خدمت با وی درگیر شد. این درگیری مربوط به پرونده‌هایی بود که سارونی پیگیر آن بود. مقتول یک فرد شرور بود که حتا سابقه تجاوز به یک پسر نوجوان را داشت. پسری که پدرش کشاورز بود و شب کنار چاه آب در مزرعه نگهبانی می‌داد… خانواده مقتول نیز از اراذل و اوباش بوده و بارها سرگرد سارونی را تهدید کردند. مجوز حمل سلاح برای سارونی همانوقت صادر شده بود. مقتول در ساعات غیرخدمت با سرگرد سارونی درگیر شد و او مجبور شد برای دفاع از خودش شلیک کند.»

کرمی‌ زند ادامه داد: «سرنوشت سرگرد سارونی که ۲۰ سال در زندان بود در دانشگاه پلیس درس عبرت برای دیگران شد و به خاطر روشن نبودن قوانین و دردسرهای آن خیلی از افسران نیروی انتظامی نه تنها از سلاح استفاده نمی‌کنند بلکه ترجیح می‌دهند  دخالت نکنند تا بعداً برای آنها گرفتاری درست نشود!»

سارونی که سابقه حضور در جبهه را داشت، افسری بود که همکارانش از او به نیکی یاد می‌کنند. کرمی‌ زند می‌گوید: «شنیدیم مسئولان قوه قضائیه گفته بودند اگر ۲۰ سال پیش همان‌موقع که این اتفاق افتاد فرماندهان نیروی انتظامی پیش ما می‌آمدند مشکل حل شده بود! سرگرد سارونی قربانی دعوا و اختلافات قوه قضائیه و نیروی انتظامی شد.»
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۶۲
آلترناتیو - فرانکفورت، آلمان

قضاوت در دین متحجر اسلام بر عهده قصاص یا همانا انتقام قرار می‌گیرد و قربانی نه تنها اعدام شونده بلکه قصاص دهنده هم شامل می‌شود! 😤 جامعه در یک هیستری روانی و پر از تنش تا سالیان سال بخصوص برای خانواده و بچه‌های هر دو طرف باقی می‌ماند! 😖 ننگ بر حکومت کثیف اسلامی!
شنبه ۰۵ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۷:۰۸
۳۷
azadi2011 - تورنتو، کانادا

چه تراژدی دردناکی، انهم پس از بیست سال زندان، دو خانواده و نسل های پس از آن ها نیز در یک سیاهی دهشتناک فرو می روند، ولی در همین سایت کسانی هستند که اگر به دستشان برسد از داعش بهتر سر می برند، بویژه اگر از لغو اعدام سخن گفته شود، و یا خدای نکرده از واژه هایی مانند دموکراسی و قانون استفاده کنید! آنها می گویند، قانون و دموکراسی برای اروپا خوب است، نه برای کشوری مانند ایران!
شنبه ۰۵ شهریور ۱۴۰۱ - ۲۰:۰۰
۶۱
یا فاطمه زهرا - کپنهاگ ، دانمارک

امام صادق ع فرمود: خداوند محمد را با پنج شمشیر برانگیخت: یکى از آنها در نیام است و بیرون کشیدنش از نیام به خواست دیگران است و حکمش با ماست. این شمشیر در نیام، شمشیرى است که با آن قصاص مى شود. خداوند جل وجهه فرموده است: «جان در برابر جان است·». بیرون کشیدن این شمشیر به درخواست اولیاى مقتول است و حکم و فرمانش با ما.
شنبه ۰۵ شهریور ۱۴۰۱ - ۲۱:۰۸
۴۸
محسن ۵۵ - گنت، بلژیک
احتمالا دیگه زیادی پیر شده بود،وگرنه،عین ه جهد ه، یه آهوی گیر افتاده،از بین سه تا یوزپلنگ می پرونندنش. خیلی عجیب ه،از خوش شانسی یا بد شانسی نمی دونم ولی هر چی آدم های دوران دیده توی این دنیا بوده، از کار این آخوندها انگشت به دهن مونده،ما هم زنده،چشمامون بازه باز،شاهد این همه،""نتفاق""نفرت،نفاق،اتفاق،،آدم کلمه کم میاره ،کم مونده بگی بس ه بابا استپ،احمق،ما خر نیستیم. آدمی عار نداره،خودم هم که دارم می نویسم با چشمای ترخنده ام می گیره،،اسم این افسره بیچاره را سلطان‌ غم‌ باید بزارن. شاهدیم،ناظریم،کم و بیش یه ذره قبول می کنیم که شریکیم. به اون معنای واقعی ه شاهد،ما شاهدیم؛خیلی محترم،،چقدر محترمیم ما واقعا،،¿خییلی خیلی...خودم را می گم جدی،خیلی آدم محترمی ام، عجیبه ولی.. عجبا!!.
شنبه ۰۵ شهریور ۱۴۰۱ - ۲۱:۵۶
۴۵
Humpy - سیدنی، استرالیا

هر روز یه چیزی مد می‌شه، بیشتره آدم‌ها هم میخوان بگن ما هم فهمیده و مدرن هستیم یه حرف هایی رو بدون این که روش فکر کنن تکرار می‌کنن. قصاص خیلی مساله پیچیدییه . حالا چون توی غرب مد شده که اعدام بعده دلیل نمی‌شه حرف درستی باشه. نمیگم کار درستی یا غلطی، ولی به این سادگی‌ها نیست که زود قضاوت می‌کنیم. یه لحظه خودتونو بذارین جای خانواده مقتول. فکر کنین مقتول بچه یا بردار خودتون بوده، ببینین میتونین ان قدر مدرن حرف بزنین!
شنبه ۰۵ شهریور ۱۴۰۱ - ۲۲:۳۰
۴۴
Ahmad_Jeni - برلین، آلمان

تو آدم ....شرط میبندم اولین آدمی هستی که اگر این سرگرد اعدام نمیشد میگفتی چون از خودشون و جمهوری اسلامی هست اعدامش نکردن، یه مشت ....مغز نخودی هستید که فقط .....از خودتون میگید.
شنبه ۰۵ شهریور ۱۴۰۱ - ۲۲:۳۳
۵۳
آزاذه - تهران، ایران
ادب را درمقابل قاتلان رعایت کنید و آنها را دادگاهی نکنید. الترناتیو و دروغگوی بی طرفدار
شنبه ۰۵ شهریور ۱۴۰۱ - ۲۳:۴۳
۶۲
آلترناتیو - فرانکفورت، آلمان
تو ادعا داری تو کشور آلمانی؟! گرفتی نشستی جلو آینه و میگی غلط کردن جوامع پیشرفته مثل آلمان که اعدام رو برچیدن، من "احمد" مسلمون بی‌مغز که همه چیز رو وسط دو تا پاهایش میبیند، غلط بکنم برم بلاد کفر که یکیش آلمان باشه بر ضد اعدام! 🥴 بیچاره آینه تو اتاقت چی میکشه از این همه بلاهت! 😖
یکشنبه ۰۶ شهریور ۱۴۰۱ - ۰۶:۳۳
۶۲
آلترناتیو - فرانکفورت، آلمان
آفرین، این جوابیست به نادانها و مسلمانان غیرتی و خیره‌سری چون "آزاذه"! ✌️
یکشنبه ۰۶ شهریور ۱۴۰۱ - ۰۶:۳۷
۳۷
azadi2011 - تورنتو، کانادا
Humpyسیدنی_استرالیا: فرمودی که » حالا تو غرب مد شده«!، گرامی : اعدام نکردن در غرب » مد« نیست، بلکه قانون، دین و فرهنگ است، من هم از غرب انتقاد دارم، ببین دوست گرامی: یک نفر در جریان یک دعوا کشته می شود، و اغلب هم ناخواسته است، حادثه و خشم( ناشی از فرهنگ، تربیت خانوادگی و. ) کار را به آنجا می رساند. همه آن را محکوم می کنند، چون »جان« گرفته شده است، حالا شما این طرف دیگر قضیه را می گیری و بیست سال زندان می کنی و بعد اعدام می کنی؟ می گویی خودت را جای »خانواده مقتول بگذار! من می گویم : خودت را جای جامعه( مام وطن) بگذار که دو فرزند خود را از دست می دهدو کینه را به نسل بعدی تزریق می کند، و آن ماموری که حکم اعدام را اجرا می کند، خود یک قاتل است، عزیزم جامعه مان از قتل و قاتا پر شده، بس است دیگر.
یکشنبه ۰۶ شهریور ۱۴۰۱ - ۰۷:۲۸
۵۳
آزاذه - تهران، ایران
قصاص و انتقام و اعدام از نظر من درست نیست ولی کسی که آدم کشته است و تجاوز به دختران و زنان کرده و جرمی مرتکب شده بایستی بر اساس قوانین انسانی دادگاهی و زندانی بشود و دستش از جان و مال و ابروی مردم کوتاه بشود تا مردم در امان باشند. این یک امر روشن و واضح و بدیهی است.
یکشنبه ۰۶ شهریور ۱۴۰۱ - ۰۸:۰۱
۴۵
Humpy - سیدنی، استرالیا
دوست عزیز، من نگفتم اعدام کار درستیه، گفتم یکطرفه دیدن و نسخه پیچیدن کار درستی نیست. یه موقعی یه دوایی می‌شه اشتباهی کسی کشته می‌شه، یه موقعی یکی با امپول سمی میاد اموال یکسی رو توی خونش میدزده بعد طرفم می‌کشه این برای همسایه ما اتفاق افتاد. الان ببین چند نفر تو یه خیابون‌های تهران همینجوری الکی چاقو توی جیبشونه. یادمه رییسه پزشکی قانونی میگفت، ساعتی یه جاقو خورده میارن توی پزشکی قانونی که علت بیشترشون چش تو چش شدنه ! درسته باید اقتصاد درست بشه، درسته باید روی فرهنگ کار بشه، ولی مجازات هم باید شدید باشه که جلوی یکسری رو بگیره. مجازات توی یه کشوری مثل سوئد که سطح تحصیلات و اقتصاد بالاییی داره نمیتونه مثل یه کشور جهان سوم باشه. حالا ایشالا که پدر مادر خودت با یکی از این آدما توی خیابون تصادف نکنن. یه بار یه راننده تاکسی از من زیادی پول خواست بهش گفتن از خطی‌های اینجا پپرس نرخ چنده هرچه قدر گفتن من تقدیم می‌کنن، یدفه یه آچار پرت کرد از بیخ گوشم رد شد! حالا بشینید شعار بدید تا سر خودتون بیاد
یکشنبه ۰۶ شهریور ۱۴۰۱ - ۰۹:۱۱
۶۲
آلترناتیو - فرانکفورت، آلمان
این کامنت آخرت کاملن عاقلانه و یک نظر درست و روشن برای این کلیپ است! ما اینجا در دادگاه نیستیم تا همدیگر محکوم کنیم. اگر اون بالا کاربر "احمد" مودبانه کامنت مینوشت، جواب من هم در مخالفت نظرش مودبانه بود. ادب را همیشه در جواب کامنتها رعایت کنیم که این خود تمرین دموکراسی در دیالوگ است! ✌️
یکشنبه ۰۶ شهریور ۱۴۰۱ - ۰۹:۱۵
۶۲
آلترناتیو - فرانکفورت، آلمان
جناب هامپی، بعضی مقوله‌ها جزو بدیهیات حساب می‌شوند و ربطی به نسخه پیچیدن ندارند. احترام به عقیده مخالف یا جلوی خود‌کشی رو گرفتن یا مخالفت با اعدام برای همه مکان‌ها و همه اعصار صادق است. برای رسیدن به دموکراسی که انسانی‌ست (دو نوع دموکراسی نداریم دموکراسی غربی و غیر غربی!) باید با توسعه و آزادی و احترام به عقیده مخالف همچنین دوری از آپارتاید جنسی و عقیدتی و نفی اعدام و شکنجه شروع کنیم. این مهم هم همانطور که نوشتم جزو بدیهیات است و با فرهنگ و آب و هوا هیچ سنخیتی ندارد! ✌️ احترام به پدر و مادر در ۱۰ فرمان موسی ذکر شده 🥴، اما این قاعده عقلی‌ست و احتیاج به فرمان از طرف بالا یا از هر سمتی دگری، نداریم! مقوله‌های عقلانی جزو بدیهیات‌اند!
یکشنبه ۰۶ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۶
۴۵
Humpy - سیدنی، استرالیا
هر چیزی رو که شما بهش اعتقاد داری می‌شه بدیهیات ؟ اگر دانشگاه درست حسابی‌ رفته باشی‌، اولین چیزی که به دنشجوا یاد میدان اینه که توی دنیا چیزی به اسم بدیهیات نداریم. هر چیزی توی یه شرایطی می‌تونه جواب بهتر یا بعد تاری باشه، هیچ چی‌ توی این دنیا مطلق نیست مگه این که به خدا اعتقاد داشته باشی‌ که بحثش جداس. توی همه کشورهای به اصطلاح دمکرات هم هیچ کس نمیگه که دمکراسی چیز خوبیه ! دمکراسی مشکلات و معایب خودشو داره ولی‌ چون فعلا سیستم بهتری اختراع نشده و اینو مثلا با سیستم ولیت فقیه مقایسه می‌کنن میگن دمکراسی بهتره. حالا شما به یه چیزی اعتقاد داری، من به اعتقاد ت احترام میزارم و توهینی هم نکردم. امیدوارم شما هم یاد بگیری که اعتقادی که داری فقط فکر شخص خودته، بدیهیات نیست، بقیه هم می‌تونن نظر مخالف نظرت داشته باشن
یکشنبه ۰۶ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۳
۶۲
آلترناتیو - فرانکفورت، آلمان
متاسفانه درست نخوندی چی نوشتم، اون بالا نوشته شده احترام به عقیده، نسبی نیست که به فرهنگ بستگی داشته باشه! احترام به عقیده مخالف تو چه تو ایران باشی چه استرالیا بدیهی ست. با توجه به اینکه ادعا داری درس دانشگاهی خوندی، ۱ + ۱ میشه دو و علم چیز دیگه‌ای رو بعدها احتیاج به اثبات خلافش نمیگیره. اینکه مقوله‌ها سفید وسیاه نیستند و طبق فازی‌لوگیک رنگهای خاکستری در بینشون نشون داده شده مخالفتی با بدیهی بودن ۱ + ۱ برابر دو نتیجه نمیده، مگر ملاک و دید عوض بشه که مثلن یک زن با یک مرد میتونه سه باشه که بچه‌ای در میان است. مقوله‌های نسبی و علمی رو با مقوله‌های عقلانی و فلسفی قاطی نکن! 😏 این ایده که مخالفت با عقیده مخالف، جزو بدیهیات است حتا در کامنت تو بیان شده! اعدام یک انسان برابر پاک کردن صورت مسئله است، این مقوله به فلسفه ربط دارد که نفی آن بدیهی نامگذاری می‌شود و با مقوله علمی سنخیتی ندارد. کسی که دانشگاه نرفته هم چون عقل دارد عبارت "احترام به عقیده مخالف" را جزو بدیهیات حساب میکند! ✌️
یکشنبه ۰۶ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۷
۶۲
آلترناتیو - فرانکفورت، آلمان
در ضمن کجا من خاطرنشان کردم که دموکراسی بدیهی‌ست؟! بدیهی اما نفی زن‌ستیزی‌ست، بدیهی نفی اعدام است و و و که قدم‌های ورود به دموکراسیست!
یکشنبه ۰۶ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۳
۵۳
آزاذه - تهران، ایران
ما مردم ایران جنایت کشتار و تجاوز به زنان و دختران و دزدی و ستم به ایرانی را محکوم می‌کنیم و تقاضای دادگاهی افراد جانی و خیانتکار به مردم را داریم تا دستشان از امورات مردم کوتاه سود و ایرانی به آسایش و امنیت برسد
یکشنبه ۰۶ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۳:۴۲
۵۳
آزاذه - تهران، ایران
دموکراسی در چهارچوب قوانین انسانی تحقق پیدا می‌کند. هیچ جای دنیا گذشته دزد و قاتل و مجرم و متجاوز و خیانتکار به مردم و میهن را فراموش نمیکنند. در دموکراسی و حکومت مردم است که حقوق مردم یک جامعه ارزش پیدا می‌کند و کسی حق خیانت به مردم و جامعه را ندارد و مجرم دادگاهی می‌شود تا مردم جامعه در امان باشند.
یکشنبه ۰۶ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۳:۴۶
۵۳
آزاذه - تهران، ایران
به نظر من هم نسبی است با خامنه ای و دار دسته اش که از دودمانی هستند که هزارو چهارصد سال خون مردم را مکیده اند و بخاطر انسان دوستی ایرانیان وقیح تر شده اند باید مثل خودشان با آنها رفتار کرد که کسی جرات تعرض دوباره به ایرانی را نداشته باشد. اگر این کار انجام نگیرد این جانیان وقیح احساس امنیت می‌کنند و از ادب مردم سواستفاده می‌کنند و دوباره به جنایت خوشان ادامه خواهند داد
یکشنبه ۰۶ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۳:۵۴
۵۳
آزاذه - تهران، ایران
جنایت کار که دستش به خون مردم زیادی اغشته است و نسل ایرانی را چهل سال انگار در عذاب و غم فرو برده و اثرات هنگفتی بر جامعه ذاشته است که سال‌های سال در آینده نسل ایرانی وجود خواهد داشت با یک قاتل که فقط در یک دعوای خصوصی قتل کرده خیلی فرق می‌کند. من زجر و اعمال شاقه برای خامنه ای و دار و دسته اش نا آخر عمر پلیدشان را به اعدام ترجیح میدهم و این نه به خاطر انتقام و کینه است. ملا و اخوند باید ببینند که اگر بکشند کشته می‌شوند تا دست از بدبخت کردن ما ایرانیان بکشند
یکشنبه ۰۶ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۴:۰۱
۶۲
آلترناتیو - فرانکفورت، آلمان
جنابعالی مرا خشنود کردی از اینکه نوشتی: "قصاص و انتقام و اعدام از نظر من درست نیست" اما بعد برای کاربر هامپی مینویسی: "باید مثل خودشان با آنها رفتار کرد که کسی جرات تعرض دوباره به ایرانی را نداشته باشد." 🥴 این دو گزاره درست ۱۸۰ درجه با هم در تقابلند و ضدونقیض! بالاخره مخالف انتقامی یا موافق؟! 😏 ما با مخالفت با حکومت ننگین اسلامی اجازه بخود نباید بدهیم از ابزار غیرانسانی آنها استفاده بکنیم. اگر چنین باشد برمیگردیم به دوره انقلاب منحوس ۵۷!
یکشنبه ۰۶ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۵:۲۵
۵۳
آزاذه - تهران، ایران
تفاوتش هم نوشتم از ابتدا کامنتم را بخوان
یکشنبه ۰۶ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۸:۲۸
۵۲
ordak - بن، آلمان
چرا ا دادستان دزد و توله هندی رمان احمقی نجس محاکمه با تعداد نشد یا سرخر تروریست حاجی زاده به جرم قتل عمد مسافران هواپیمای اکراینی ،یا آدم کشهای وخش الشعبی و باند حسن خرس الله به جرم قتل و عام ۳۰۰۰ نفر در آبان ؟
شنبه ۱۲ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۷
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.