سی ان ان: ایران از خواست حذف سپاه از لیست تروریستی صرف‌نظر کرده است

دویچه وله: سی‌ان‌ان گزارش داده که در پاسخ ایران به نسخه نهایی توافق اتمی تهیه شده توسط اروپا، خواست حذف سپاه از لیست تروریستی آمریکا وجود ندارد. یک مقام آمریکایی گفته امروز از دو هفته پیش به توافق نزدیکتریم.

یک مقام ارشد آمریکایی به شبکه خبری سی‌ان‌ان گفته ایران از "خط قرمز" کلیدی‌اش که مانع اصلی بر سر راه رسیدن به توافق برای بازگشت به برجام بود، دست کشیده است.


این مقام دولت آمریکا گفته در پاسخی که ایران روز دوشنبه گذشته (۱۵ اوت) درباره نسخه نهایی توافق به اتحادیه اروپا تحویل داده، درخواست برای برداشتن سپاه پاسداران از لیست تروریستی وزارت خارجه آمریکا را مطرح نکرده است.

او گفته است: «نسخه کنونی متن و آنچه که آنها [ایران] درخواست کرده‌اند شامل این موضوع [برداشتن سپاه او لیست تروریستی] نیست. بنابراین به این دلیل ما امروز به توافق نزدیکتریم.»

مقامات ایران همچنین از درخواست برای برداشتن نام چندین شرکت‌ مرتبط با سپاه پاسداران از لیست تحریم نیز چشم‌پوشی کرده‌اند.

این مقام دولت آمریکا همچنین افزوده است که جو بایدن، رئیس جمهوری، بارها تاکید کرده که سپاه پاسداران را از لیست تروریستی حذف نخواهد کرد. به گفته او با اینکه امروز "به توافق نزدیکتریم تا دو هفته پیش" اما برخی موضوعات حل‌نشده همچنان باقی است.

او همچنین تاکید کرده که بایدن تنها توافقی را تایید می‌کند که "مطابق منافع ملی ما باشد".
موضوعات حل نشده باقی‌مانده
یک مقام دیگر دولت آمریکا به سی‌ان‌ان گفته از این نقطه به بعد، پیشرفت در توافق ممکن است آهسته‌تر باشد اما به نظر می‌رسد شتاب نسبت به سال گذشته بیشتر شده است.

با اینکه آمریکا معتقد است یک مانع بزرگ برای رسیدن به توافق برداشته شده، اما هنوز موضوعات مورد مناقشه دیگری باقی مانده‌اند. از جمله اینکه تهران خواهان تضمین برای این است که رئیس جمهوری آینده امریکا نتواند مانند ترامپ از توافق خارج شود و اگر خارج شد باید غرامت بپردازد و نیز خواستار برداشته شدن تحقیقات سه‌ ساله آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بر برنامه هسته‌ای‌اش است.

مقامات امریکایی به سی‌ان‌ان گفته‌اند موضع دولت بایدن درباره این دو موضوع تغییر نکرده است. ایران هنوز درباره منشأ ذرات اورانیوم پیداشده در سایت‌های اتمی این کشور در سال ۲۰۱۹ توضیح نداده است و موضوع دیگر اینکه دولت بایدن نمی‌تواند در صورت خروج دولت آینده آمریکا از برجام خسارتی به ایران پرداخت کند.
مخالفت جمهوری‌‌خواهان
سی‌ان‌ان نوشته از نظر سیاسی این بدان معناست که با وجود ماندن نام سپاه پاسداران در لیست تحریم، اما جمهوری‌خواهان آمریکا همچنان به شدت مخالف توافق با ایران هستند. در هفته‌های اخیر این مخالفت بیشتر هم شده است و دلیل آن اعلام جرم وزارت دادگستری آمریکا علیه فردی است که گفته می‌شود از اعضای سپاه پاسداران است و قصد ترور جان بولتون، مشاور امنیت ملی سابق دولت ترامپ را داشته است.

دلیل دیگر افزایش مخالفت‌های جمهوری‌خواهان با توافق، موضوع حمله به سلمان رشدی است که از سوی مقامات ایران تشویق شده بود.

جمهوری‌خواهان همچنان مصرانه قصد دارند تلاش کنند تا جلوی برداشتن هر تحریمی را که می‌تواند منجر به بازگشت به برجام شود بگیرند.

تد کروز سناتور جمهوری‌خواه از تگزاس در این باره گفته است: «توافق شما تحریم‌های ایران را برمی‌دارد و اقتصاد رژیم را با صدها میلیارد دلار شکوفا می‌کند، در حالی که ایران سعی می‌کند مقام سابق آمریکایی را در خاک آمریکا به قتل برساند.»

تد کروز تاکید کرده که "مصمم" است "جلوی این توافق فاجعه‌بار را بگیرد".

یک مقام دیگر دولت آمریکا به سی‌ان‌ان گفته ایالات متحده آمریکا تا کنون تنها یک پاسخ خصوصی درباره نسخه نهایی توافق به اتحادیه اروپا داده اما به طور رسمی به این نسخه پاسخ نداده است.

یکی از مقامات دولت ایالات متحده نیز گفته است: «ما داریم تکالیفمان را در دولت بایدن انجام می‌دهیم و با کارشناسان‌ درون سازمانی‌مان مشاوره می‌کنیم. هروقت جواب آماده شد آن را برای اروپا می‌فرستیم.»
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۴
Momiji0 - توکیو، ژاپن

شاید قصد حکومت این هست که به مرور سپاه رو منحل کُنه و بعد با اسم دیگه ، و اینبار نه بعنوان یک نیروی نظامی میلیتاری ولی در واقع با حفظ همون سیاستها و فعالیتها و بیشتر در خفا بکارش ادامه بده ! شاید هم بخاط خطر احتمالی کودتا از طرف ارتش ، سپاه رو منحل و در ارتش ادغام کُنه ! پدسوخته تر و حروم لقمه تر از آخوند ، دنیا بخودش ندیده !!
شنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۸
۴۶
رک و راست - لندن، انگلستان
بولتون جون مادرت تو رو به اون سبیل پر پشتت که من رو یاد لوتیهاى زمان شاه خدا بیامرز میندازه نزار برجام امضا بشه. امضاى برجام اول به معنى نابودى ایرانى و تمدن کهن آریایى بعد هم نابودى خودتون.
شنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۲۷
۶۵
بینوایان1 - دوسلدورف، آلمان
Momiji0 - توکیو، ژاپن خب سپاه در لیست باشد ولی تمام شرکت هایی که در اختیار سپاه است برداشته شود چه فایده ای دارد آمریکا و ایران باهم کنار آمده اند و پوتین هم آمده بود ایران به علی خامنه ای بگویید سه ماه معطل کند تا روسیه قراردادهای جدید گاز خودش را با اروپا ببندد و سپاه هم به بایدن گفته با نبود ما شما حتی یک فشنگ هم نمیتوانید بفروشید
شنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۴:۳۲
۴۵
سیمرغ ایران - برلین، آلمان
این ملاهای لقمه حروم گفتند باشه سپاه تحریم بمونه اما شرکت‌هایی که مال سپاه هستند رو به نام شخص حقیقی می‌زنند و به این ترتیب شامل تحریم نمی‌شوند که البته اون طرف هم که این شرکت به نامش هست یکمرتبه سر از کانادا در میاره
شنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۶:۲۰
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.