صفحه «فِطرة» در توییتر؛ کارزار عربی ضددگرباشان جنسی در شبکه‌های اجتماعی

صفحه کارزار ضد دگر باشی جنسی موسوم به فطره در توییتریورونیوز: یک کارزار اینترنتی عربی به تازگی در مخالفت با دگرباشان جنسی در شبکه اجتماعی توییتر به راه افتاده که به کاربران توصیه می‌کند تنها ایده شناسایی دو جنس مرد و زن را ترویج کنند.

این کارزار موسوم به «فِطرة» برگرفته از مفهوم «غریزه انسانی» در زبان عربی است که پس از ماه برپایی راهپیمایی‌های دگرباشان در خاورمیانه در توییتر موجی به پا کرده است.


کارزار «فِطرة» در حالی شکل گرفته که پیش‌تر برخی تصمیم‌ها و اقدامات در کشورهای عربی برای محدود کردن گرایش‌های مرتبط با دگرباشی جنسی به محملی برای جنجال‌های سیاسی تبدیل شده بود.

عربستان سعودی یکی از این کشورها بود که مقامات دولتی در آن به تازگی خواستار جمع‌آوری همه اسباب‌بازی‌ها و لباس‌های رنگین کمانی برای مقابله با «ترویج همجنس‌گرایی» در پایتخت شدند.

طراح و مبتکر این کارزار سه متخصص مصری در زمینه بازاریابی هستند که تجربه ایجاد کارزارهای بازاریابی برای استارت آپ‌ها را نیز در کارنامه دارند.

این ابتکار طی چند هفته هزاران دنبال کننده را در شماری از پلتفرم‌های مختلف و متنوع رسانه‌های اجتماعی از جمله توییتر به سوی خود جلب کرد.

طراحان کارزار کاربران شبکه‌های اجتماعی را به مخالفت با دگرباشان‌جنسی و همجنس‌گرایی تشویق می‌کنند؛ حامیان این کارزار نیز برای ترویج این ایده همراه با متن‌ پیام‌ها تصاویری از پرچم‌های آبی و صورتی را در صفحات خود منتشر می‌کنند.
متا، شرکت مادر فیس‌بوک و اینستاگرام نهم ژوئن گذشته حساب کاربری کارزار «فِطرة» را پس از آنکه بیش از نیم میلیون نفر این صفحه لایک کردند و برچسب تأیید آبی فیس‌بوک نیز بر آن نقش بسته‌ بود، مسدود کرد.

با این حال، پس از اقدام شرکت متا، چندین صفحه جایگزین برای ادامه تبلیغ کارزار «فِطرة» در فیس‌بوک و اینستاگرام باز شده و کاربران حامی این ایده همچنان به فعالیت ادامه می‌دهند.

گفتنی است که صفحه توییتر کارزار ضد دگرباشی جنسی موسوم به «فِطرة» هنوز مسدود نشده و بیش از ۷۵ هزار دنبال کننده دارد.

با این حال، فعالان حقوق دگرباشان می‌گویند که این صفحه همچنان به جلب حامی و دنبال کننده ادامه می‌دهد و رویه توییتر در ممنوع نکردن چنین حساب‌های کاربری می‌تواند جامعه دگرباشان جنسی در خاورمیانه را بیشتر به حاشیه ببرد.

مهسا علیمردانی، کارشناس حقوق دیجیتال معتقد است که توییتر و سایر پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی باید در مبارزه با چنین «کارزارهای مضر و مخرب» سرمایه‌گذاری بیشتری بکنند.

وی در این خصوص می‌گوید: «سانسور و مقررات محدود کننده زیاد می‌تواند در برخی از پلتفرم‌ها مشکل ایجاد کند، اما در توییتر اغلب متوجه می‌شویم که برعکس است، به خصوص وقتی صحبت از آزار و اذیت و محتوای مضر باشد که جوامع آسیب‌پذیر را هدف قرار می‌دهد.»

گفته می‌شود که حامیان کارزار «فِطرة» برای دور زدن فیلتر‌های هوش مصنوعی توییتر دست به تغییر املای عربی برخی توهین‌ها می‌زنند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.