کشف دیوارهای گچی ایرانی متعلق به دوران امپراتوری پارس در ترکیه

 تخت جمشید، ایرانصدای آمریکا:یک تیم کاوش بین‌المللی در به‌تازگی دیوارهای گچی ایرانی متعلق به دوران امپراتوری پارس را در نزدیکی روستای پرسوک استان نیده ترکیه یافته که به دیوارهای تخت جمشید شباهت زیادی دارد.

به گزارش خبرگزاری آناتولی در روز سه‌شنبه ۱۱ مرداد، این تیم حفاری که از سال ۱۹۶۳ با مجوز سازمان باستان‌شناسی فرانسه در ترکیه فعالیت می‌کند، در کاوش‌های تازه‌اش دیوارهای گچی بر جا مانده از امپراتوری پارس را در تپه‌های استان شرقی نیده ترکیه کشف کرد.


این گروه حفاری در کاوش‌های پیشین خود، خط هیروگلیف دوره هیتی‌ها متعلق به قرن هشتم پیش از میلادی را یافته بودند که بر روی برج دیده‌بانی یک قلعه حک شده بود.

کلر برات، سرپرست تیم حفاری به خبرگزاری آناتولی گفته است که گروهی ۱۵ نفره از آمریکا، فرانسه و ایتالیا در حفاری‌های امسال در ترکیه کار کرده‌اند و دیوارهای خشتی عصر آهن متعلق به قرن هفتم و هشتم پیش از میلاد را نیز یافته‌اند.

سرپرست تیم حفاری کشف این سازه‌ها را «بسیار مهم» توصیف کرده چرا که به گفته او «تعداد کمی» از این سازه‌های سنگی گچی ایرانی، متعلق به عصر هخامنشی که در سده‌های چهار تا شش قبل از میلاد کاربرد داشته، وجود دارد.

برات گفته است که کار حفاظت و مرمت این دیوارها در سال آینده انجام خواهد شد.

به گفته برات، آثار بر جا مانده از عصر هخامنشی در کاپادوکیه که منطقه‌ای «فوق‌العاده استراتژیک» و «بسیار حائز اهمیت» است که توسط یک حاکم محلی اشغال شده بوده است.

سرپرست تیم حفاری می‌گوید حین اکتشاف متوجه شده‌اند که این دیوارها توسط رومی‌ها محاصره و به آتش کشیده شده‌اند و سپس رومی‌ها آنها را تعمیر کرده‌اند. از این رو، تصور می‌شود که جنوب کاپادوکیه نه به شکل مسالمت‌آمیز، بلکه در نتیجه یک جنگ تمام عیار تحت اشغال روم قرار گرفته بوده‌است.

به گفته او، دیوارهای سنگی تخریب‌شده که طی کاوش امسال پیدا شده، نشان از شدت حمله رومی‌ها دارد و تمام سطوح بالایی، تخریب شده است.

کلر برات می‌گوید دیوارهای پارسی یافت‌شده در این محل همانند دیوارهای تخت جمشید، قبرس و فلسطین است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۳۸
azadi2011 - تورنتو، کانادا

روح امپراطوری پارس و ماد هنوز بر فلات ایران حاکم است، تاریخ پدران ما بسیار گنج ها دارد،
‌سه شنبه ۱۱ مرداد ۱۴۰۱ - ۲۱:۰۷
۴۵
شیرمردان - سیدنی، استرالیا

ترکیه هم جزئی از ایران است همانطور که باکو، ارمنستان و آذربایجان جزئی از ایران است. 🤣🤣🤣🤣
‌سه شنبه ۱۱ مرداد ۱۴۰۱ - ۲۱:۴۷
۵۵
hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
[::شیرمردان - سیدنی، استرالیا::]. حالا کی دعوی زمین و کشور کرده که سریع پریدی وسط که بگی ترکیه و آذربایجان واس ماس؟
‌سه شنبه ۱۱ مرداد ۱۴۰۱ - ۲۲:۳۸
۳۸
azadi2011 - تورنتو، کانادا
[::شیرمردان - سیدنی، استرالیا::]. ما به هیچ سرزمین بیشتری نیاز نداریم، مرزها جاویدان خواهند ماند. آنها ( ترکیه و باکو)، در آرزوی الحاق ایران به خودشان و تسلط بر این کشور پهناور هستند، گول نخورید!
‌چهارشنبه ۱۲ مرداد ۱۴۰۱ - ۰۷:۳۵
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +246پرچم شیر و خورشید ایران بر فراز سکوی نخست المپیاد جهانی به اهتزاز درآمد!
  • +179رضا امیرخانی، نویسنده مورد علاقه علی خامنه‌ای در سقوط پاراگلایدار دچار ضربه مغزی شد
  • +131برنامه جنجالی مهران غفوریان و سیامک انصاری به دلیل «توهین به نمادهای کهن و تاریخی ایران»، توقیف شد!
  • +125ترامپ مهاجران سومالیایی را «زباله» خواند و گفت «برگردند مملکت خودشان را درست کنند»
  • +120ضربه آیت‌الله سیستانی به ساختار دینی-امنیتی حکومت خامنه‌ای با یک فتوای یک جمله‌ای
  • +119مهدی پرپنچی : خامنه‌ای درست می‌گوید که اسرائیل و آمریکا دست‌خالی برگشتند
  • +113درگیری شدید بین مردم و پلیس در پیست موتورسواری شیراز - ماموران عقب نشستند
  • +104انتشار دومین سری از ویدیوهای حمله اسرائیل به اتاق های فرماندهی سپاه در جنگ ۱۲ روزه
  • +88همسر سقاب اصفهانی، معاون جدید رئیس‌جمهور در سانحه رانندگی درگذشت+ ویدیو
  • +87دو فلسطینی «در حال تسلیم» به ضرب گلوله سربازان اسرائیل کشته شدند + ویدیو