دستگیری «۸۰۰ نفر» در ارتباط با تقلب در کنکور امسال
رأی دهید
عبدالرسول پورعباس در گفتوگویی که خبرگزاری مهر روز دوشنبه، دهم مرداد منتشر کرده، گفته است که این افراد در جلسه آزمون شناسایی شده و فرصت استفاده از «تکنولوژیهای تقلب» به آنها داده نشده است.
او درباره جزئیات نحوه شناسایی، بازداشت و مجازات این افراد و شبکههای پشتیبانی از آنها توضیحی نداده است. اما با توجه به اینکه شناسایی این ابزارها را «سخت» عنوان کرده، به نظر میرسد شمار واقعی کسانی که از این تکنولوژیها در این آزمون استفاده کردهاند، بیش از موارد شناساییشده باشد.
رئیس سازمان سنجش در ادامه همچنین گفته است که «شبکههای پشتیبانی» از این افراد نیز «متلاشی» شدهاند.
آزمون سراسری ورود به دانشگاههای ایران در روزهای نهم و دهم تیر برگزار شد. این آزمون با حواشی بسیاری همراه بود؛ از «فروش» قاچاقی سئوالها تا استفاده از دوربینهایی که امکان تقلب به برخی آزموندهندگان میداد.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان، دهم تیر از فروش سؤالهای کنکور همچون سالهای گذشته خبر داده و اعلام کرده بود که «قیمت فروش پاسخ سؤالات از ۳۵۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان متفاوت بوده است و مشتریان ۳۰ درصد مبلغ را پیش از آزمون و مابقی را پس از اعلام نتایج پرداخت میکنند».
دو روز پس از انتشار گزارشهایی از لو رفتن سؤالها و پاسخنامههای کنکور ۱۴۰۱، برخی از اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات و کمیسیون اجتماعی مجلس خواستار رسیدگی به تخلفات و برخورد با متخلفان در این زمینه شدند.
یک ماه پس از برگزاری این آزمون، رئیس سازمان سنجش آموزش کشور همچنان با تکرار اظهارات خود در روزهای پس از برگزاری آزمون، سؤالها و کلیدهای منتشرشده در فضای مجازی را «جعلی» خواند.
پورعباس در حالی امکان لو رفتن و فروش سؤالات کنکور ۱۴۰۱ را رد کرده است که به گفته او در کنکور پارسال هم که شائبههای زیادی از تقلب و تخلف در آن وجود داشت، ۲۷۰ نفر متخلف شناسایی و محکوم شدند.
به گفته او این افراد «بین یک تا پنج سال از شرکت در کنکور سراسری محروم شدهاند.