موسوی تبریزی: در اعدام‌های سال ۶۷ من نقشی نداشتم، ری‌شهری نقش اصلی را داشت

حسین موسوی تبریزی، «دادستان کل انقلاب» در سال‌هال اول جمهوری اسلامی در اظهاراتی ضمن اذعان به وقوع اعدام‌های دسته‌جمعی تابستان 67 در ایران گفت، محمد محمدی‌‌ ری‌شهری، وزیر وقت اطلاعات این کشور، عامل اصلی این اعدام‌ها بوده است.

موسوی تبریزی در این زمینه به «انصاف‌نیوز» گفت، ری‌شهری به خمینی نامه نوشته بود که «اجازه دهید ما دوباره این‌ها که در زندان‌ها هستند و توبه نکردند را محاکمه کنیم.» به گفته موسوی تبریزی، خمینی با درخواست ری‌شهری موافقت کرد.


او در بخش دیگری از این اظهارات گفت، یکی از انتقادهای حسینعلی منتظری، قائم مقام بنیانگذار جمهوری اسلامی این بود که این اعدام‌ها به صورت دسته‌جمعی صورت گرفته است.

موسوی تبریزی همچنین درباره برخی اعدام‌های صورت گرفته در آن تابستان گفت، هواداران مجاهدین خلق موسوم به «سمپات‌ها»، که در عملیات‌ نظامی مجاهدین نیز شرکت نمی‌کردند، توسط مقامات جمهوری اسلامی اعدام شدند.

موسوی تبریزی که در برخی منابع، از او به عنوان یکی از ناقضان حقوق بشر یاد می‌شود، در بخش پایانی اظهارات خود افزود، اگر برای این اعدام‌‌ها مشورتی بین قضات صورت نمی‌گرفت، شمار اعدام‌شدگان چندین برابر بود.

اشاره موسوی تبریزی به کمیته‌ای موسوم به «هیئت مرگ» است که شامل ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری ایران، حسینعلی نیری، حاکم شرع، علیرضا آوایی، وزیر دادگستری سابق، مصطفی پورمحمدی، نماینده وزارت اطلاعات و محمد حسین احمدی، نماینده خوزستان در مجلس خبرگان بود.

هیئت مرگ در آن سال با حضور در زندان‌ها برای هزاران زندانی حکم اعدام صادر کرد.

حمید نوری، یکی از عوامل اجرای این اعدام‌ها بود که در تابستان آن سال، به عنوان دادیار زندان اوین فعالیت می‌کرد.

نوری که در سوئد بازداشت شد، چندی پیش و پس از برگزاری بیش از 90 جلسه دادگاه، به 25 سال زندان محکوم شد.

یکی از استدلال‌های حمید نوری و وکلای او در جلسات دادگاه این بود که افراد کشته‌شده مجاهدین، در زندان اعدام نشده بلکه در جریان عملیات «مرصاد» یا «فروغ جاویدان» جان خود را از دست دادند.

اظهارات موسوی تبریزی که تاکنون صریح‌ترین اظهارات منتشرشده از سوی یک مقام جمهوری اسلامی در این پرونده است، در تضاد با ادعاهای حمید نوری است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۳
منتظر الزورو - کپنهاگ ، دانمارک

بو برده که نظام آخوندی داره به ته خط میرسه, میخواهد اینجوری خودش را از اعدام شدن نجات بده.
دوشنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۳۰
۶۵
Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا

من نبودم دستم بود، تقصیر آستینم بود!
دوشنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۴۸
۵۶
shirzan - برلین، آلمان

این بی صفت خودش در سالهای شصت صدها حکم اعدام صادر کرد و با یک زن زندانی به قول خودشون طاغوتی رابطه برقرار و از زندان آزادش کرد بعدها این زن بعد از اونکه خوب این ملا رو دوشید پولها و هدایائی که این ملا از کاخها بهش داده بود رو برداشت و به اروپا مهاجرت کرد.
دوشنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۴:۳۲
۴۶
Momiji0 - توکیو، ژاپن

دست همشون به خون جوونای این مملکت آغشته است ، سگ زرد ، برادر شغاله ، موسوی تبریزی و ری شهری و مابقی زنازاده های کوچک و بزرگ ، همه و همه حکمشون اعدام و جاشون هم بالای داره . مگر اینکه شانس بیارن و مثل اون هندیزاده ملعون و پسر دماغوش احمد شُلی و کوسه و خرخالی و تمساح یزدی و شاهرودی و یزدی و دیگر جنایتکاران رژیم که در زمان همین رژیم بدرک واصل شدند و بدست مردم نیوفتند. لعنت به ذات کثیف و خونخوار همشون .
دوشنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۵:۰۸
۶۹
خوش باور - تهران، ایران

فرقی نمی کند تو بودی یا پفیوز دیکر ،اصل مسله اینکه مردم ایران متوجه شدند فاضلابی بنام آخوند را باید به فاضلاب بر کردندو هر روز چند مورد به زیارتشان شتافت.اما پس مانده سک ببارد بر روح بنیان گزار آن تاپاله اعظم خوک زاده هندی و تمامی بازماندکان ونکبت زاده ها او ،
دوشنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۵:۳۴
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • وال‌استریت ژورنال: اسرائیل مقام‌های جمهوری اسلامی را در مخفیگاه‌هایشان یکی پس از دیگری شکار می‌کند
  • حسین دهقان، وزیر سابق دفاع ایران به عنوان جانشین علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی شد
  • دیلی‌میل از دادن مجوز ساخت ۳۳ واحد آپارتمان در لندن به علی انصاری تاجر نزدیک به مجتبی خامنه‌ای خبر داد
  • دونالد ترامپ تهدید کرد: اگر حمله ایران به قطر قطع نشود پارس جنوبی را منهدم می‌کنیم
  • گزارش واشینگتن‌پست از پرواز چندین پهپاد ناشناس بر فراز پایگاه محل سکونت وزیران خارجه و جنگ آمریکا
  • اسرائیل: «اقدامات قدرتمند و خارق‌العاده» در روزهای آینده در راه است / اعدام سه معترض در در قم
  • نور پهلوی در مراسم نوروزی نوفدی: بهار آزادی ایران نزدیک است
  • تصاویر و توئیت های دیدنی: از آرایش ابروهای معظم‌اله تا تبلیغات فوق منشوری در ایران
  • جزئیات تماس ماموران موساد با فرماندهان نظامی ایران؛ اسرائیل چگونه بدنه امنیتی نظام را هدف گرفته است؟
  • اسرائیل حمله هوایی به بندر انزلی را تائید کرد /فرماندار انزلی: ادارات گمرک، بنادر و سازمان کشتی‌رانی هدف قرار گرفتند
  • +338ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +292اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +201ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +187شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +179اسرائیل اعلام کرد: اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، کشته شد
  • +166فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +165نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • +164شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فرصتی دوباره برای در دست گرفتن خیابان از سوی مردم فراهم خواهد شد
  • +142ایران کشته شدن علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج را تائید کرد