طلا در گوشی‌های همراه؛ چهار غول بزرگ فناوری از معدنچیان غیرقانونی برزیل طلا خریده‌اند

 یک معدن طلای غیرقانونی در یک پارک ملی در برزیل یورونیوز: بنابر گزارش‌های منتشر شده شرکتهای اپل، گوگل، مایکروسافت و آمازون طلای متعلق به زمین‌های بومیان برزیل واقع در جنگل آمازون را به شکل غیرقانونی مورد استفاده قرار داده‌اند. گفته می‌شود که عملیات استخراج معادن در زمین‌های بومی برزیل ممنوع است زیرا منجر به جنگل زدایی شده و رودخانه ها را با جیوه آلوده می‌کند.

برخی منابع طبیعی مانند طلا و مس در فرآیند تولید محصولات الکترونیکی نقش اساسی دارند.  از آنجایی که این منابع بسیار ارزشمند هستند، بسیاری از شرکت‌های استخراج معدن در سراسر جهان وجود دارند که  به‌طور غیرقانونی اقدام به استخراج این سرمایه‌های بزرگ طبیعی می‌کنند. به نظر می‌رسد غولهای فن‌آوری همچون اپل، گوگل، مایکروسافت و آمازون طلاهای استخراج شده در برزیل را به صورت غیرقانونی برای محصولات خود خریداری کرده اند.


طلا، مس و برخی دیگراز منابع طبیعی در ساخت محصولات الکترونیکی نقش مهمی دارند. در واقع، اجزای میکروالکترونیکی گوشی‌های هوشمند و سایر دستگاه‌ها از فلزات کمیاب ساخته می‌شوند. اگرچه اکثر این ذخایر در چین یا آفریقا یافت می‌شوند، اما در برزیل نیز معادن بسیاری وجود دارد.

 نشریه برزیلی (Repórter Brasil) اسنادی را به اشتراک گذاشته که نشان می‌دهد این غول‌های فن‌آوری بین سالهای ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۱ از پالایشگاه‌های چیمت (chimet) و مارسام  (Marsam) طلا خریداری کرده‌اند. در همین ارتباط پلیس فدرال برزیل این دو پالایشگاه را به دلیل استخراج غیرقانونی منابع طبیعی و آسیب‌های زیست محیطی ناشی از استخراج طلا تحت پیگرد قانونی قرار داده است. آمازون، اپل، مایکروسافت و گوگل از این شرکت خصوصی ایتالیایی با نام چیمت بعنوان تامین کننده طلای مورد نیاز خود که در تولید برخی محصولاتشان از جمله بردهای الکترونیکی استفاده می‌شود، نام برده اند.

نشریه برزیلی  گزارشگر برزیل، خواستار پاسخگویی این شرکتها شد. اما تنها اپل با انتشار بیانیه‌ای به این درخواست واکنش نشان داد و ادعا کرد که  دیگر از مارسام طلا خریداری نمی‌کند. با این حال، در این بیانیه اشاره‌ای به پالایشگاه چیمت نشده است.

طبق اسناد پلیس برزیل ، که به رویت رویترز هم رسیده پلیس فدرال این کشور این شرکت را به خرید میلیون ها دلار طلا از یک واسطه برزیلی بنام « سا اچ ام دو برزیل» متهم است که این فلز باارزش را بطور غیرقانونی از معدنچیان قاچاقچی تهیه کرده است.

یک اتاق فکر برزیلی تخمین زده که در زمان دو سال نخست ریاست جمهوری ژائیر بولسونارو دستکم ۸۴ تن طلا بصورت غیرقانونی در برزیل تولید شده که نسبت به مدت مشابه قبل حدود ۲۳ درصد افزایش نشان می‌دهد.

در سال های اخیر شرکت اپل همواره بواسطه عملکرد تامین کنندگان قطعات مورد نیازش تحت فشار بوده. در سال ۲۰۲۱ انتشار گزارشی که از ارتباط احتمالی تامین کنندگان اپل و کار اجباری اقلیت اویغور در چین پرده بر می‌داشت برای اپل سنگین تمام شد.

در سال ۲۰۲۰ هم شرکت کوپرتینو مجبور شد همکاری خود را با یکی از تامین کنندگان قطعه برای دوربین گوشی آیفون قطع کند چرا که مشخص شد شرکت مزبور این قطعات را بواسطه کار اجباری کارگران خود تولید می‌کند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.