جان بولتون، مشاور پیشین امنیت ملی آمریکا تائید کرد که در کودتای برخی کشورها نقش داشته

جان بولتون در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ مدتی مشاور امنیت ملی وی بودبی بی سی: جان بولتون، سفیر پیشین ایالات متحده در سازمان ملل و مشاور امنیت ملی کاخ سفید در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ تایید کرده که به طراحی کودتا در کشورهای دیگر کمک کرده است.

به گزارش رویترز آقای بولتون که با تلویزیون سی ان ان مصاحبه می کرد این اظهارات را پس از جلسه استماع کنگره در مورد حمله ۶ ژانویه ۲۰۲۱ به ساختمان کنگره ایالات متحده بیان کرد.


دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا از سوی اعضای کنگره به تحریک خشونت ورزی در آخرین تلاش برای ماندن در قدرت پس از شکست در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ متهم شده است.

جان بولتون در واکنش به این اتهام از سوی کنگره گفته است که دونالد ترامپ به اندازه کافی صلاحیت ندارد که «کودتای به دقت برنامه‌ریزی‌شده» انجام دهد و سپس اضافه کرد: «به‌عنوان کسی که به برنامه‌ریزی کودتا -اینجا نه بلکه کشورهای دیگر- کمک کرده، می‌دانید (کودتا) کار زیادی می طلبد و این کاری نبود که او (ترامپ) موفق به انجام آن شده باشد.»

آقای بولتون در پاسخ به این سئوال که منظور وی از کمک به برنامه زیری کودتا در کدام کشور است پیش از اشاره به ونزوئلا گفت: «من وارد جزئیات نمی شوم.»

او سپس در اشاره به وضعیت ونزوئلا گفته است «معلوم شد که موفقیت آمیز نبود... اما دیدم که یک اپوزیسیون چه احتیاجاتی برای سرنگونی یک رئیس جمهور منتخب غیرقانونی دارد.»
خوان گوایدو (نفر اول از چپ) رهبر مخالفان ونزوئلا مورد حمایت دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور وقت آمریکا قرار داشتدر سال ۲۰۱۹، زمانی که جان بولتون مشاور امنیت ملی آمریکا بود علنا از درخواست خوان گوایدو، رهبر مخالفان ونزوئلا برای حمایت از تلاش ارتش برای برکناری نیکلاس مادورو، رئیس جمهور سوسیالیست، حمایت کرده بود.

آقای بولتون گفته بود که انتخاب مجدد مادورو غیرقانونی است اما در نهایت آقای مادورو در قدرت باقی ماند.

جان بولتون در پاسخ به این پرسش که «احتمالا مواردی فراتر از ونزوئلا وجود دارد که شما به ما نمی‌گویید» این موضوع را تایید کرده و گفته «مطمئنا وجود دارد.»

بسیاری از کارشناسان سیاست خارجی از تاریخ طولانی مداخلات ایالات متحده در کشورهای دیگر، انتقاد کرده اند.

از جمله این اقدامات نقش آمریکا در سرنگونی محمد مصدق، نخست‌وزیر ملی‌گرای ایران در مرداد ۱۳۳۲ و وارد شدن به جنگ ویتنام و تهاجم به عراق و افغانستان است.

با این همه برای مقام های آمریکایی عادی نیست که همچون جان بولتون مشاور امنیت ملی ایالات متحده در زمان ریاست جمهوری دونالد ترامپ، آشکارا نقش خود را در دامن زدن به ناآرامی در کشورهای خارجی تایید کنند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۴
Chokam - ری، ایران
کودتاعلیه مصدق که بخاطر چرچیل بود ،نه آمریکا. چرچیل بخاطر نفت بریتیش پترولیوم با مصدق دعوا داشت،البته مصدق لجباز بود.ناچار چرچیل از ترومن درخواست سرنگونی مصدق رو کرد اما ترومن مخالفت شدیدی کرد، لذا چرچیل لجبازتر منتظر امدن ایزنهاور شد و ایزنهاور موافقت کردو چرچیل بهدفش رسید و روزولت رو فرستادن تهران.،بگفته ویلیام بلوم
‌چهارشنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۱ - ۱۲:۰۴
۳۶
Dermis - لندن، انگلستان
این مرتیکه جنگ طلب کلا آدم شرور و بیخودی بود،دیگه وقتی حتی ترامپ با اون فضاحت اخراجش کرد،میشه فهمید چجور آدمیه.
‌چهارشنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۱ - ۱۵:۵۶
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • ویتکاف: توافق هسته‌ای با جمهوری اسلامی باید دائمی باشد
  • حزب‌الله لبنان: اگر به ایران حمله شود دخالت نمی‌کنیم اما آسیب به خامنه‌ای خط قرمز ماست
  • واکنش شاهزاده رضا پهلوی به تشکیل «ائتلاف نیروهای سیاسی کردستان ایران»
  • حضور هدیه تهرانی در مراسم چهلم سینا حق‌شناس، یکی از معترضان کشته‌شده در گرگان
  • محسنی اژه‌ای در مورد اعتراضات دانشگاه ها تهدید کرد: ما وارد می‌شویم و هزینه بالاتر می‌رود
  • مقام‌های حکومتی برای ملاقات با خامنه‌ای با چشم‌بند به مخفیگاه‌اش در اعماق زمین برده می‌شوند
  • معاون رئیس‌جمهور آمریکا: جمهوری اسلامی هشدارهای واشنگتن را «جدی» بگیرد
  • فردیس ۱۸ دی؛ بازداشت وحشیانه یک زن توسط گارد ویژه که همگی کلاشینکف در دست دارند
  • سخنرانی سالانه ترامپ در کنگره: جمهوری اسلامی در حال تولید موشک‌هایی است که به‌زودی به آمریکا می‌رسند
  • بازیگر پشیمان «کلاه پهلوی»: جمهوری اسلامی سقوط می‌کند؛ رضاشاه و محمدرضاشاه از زمان خودشان جلوتر بودند