خطیب زاده در مورد طرح ترور گردشگران اسرائیلی: عملیات روانی است

 سعید خطیب‌زادهرادیو فردا: سخنگوی وزارت امور خارجه ایران روز جمعه، سوم تیرماه، اتهام طراحی در ایران برای ترور گردشگران اسرائیلی را «عملیات روانی» خواند و اسرائیل را متهم کرد که می‌خواهد «روابط دو کشور مسلمان» را تخریب کند.

رسانه‌های محلی ترکیه روز پنج‌شنبه از بازداشت اعضای یک گروه هشت نفره خبر دادند که با همکاری نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی قصد «ترور گردشگران اسرائیلی» در استانبول را داشتند.


پس از انتشار این خبر، یائیر لاپید، وزیر خارجه اسرائیل، روز پنج‌شنبه در نشست مطبوعاتی با همتای ترک خود در آنکارا، جمهوری اسلامی را به «دست داشتن» در این طرح حمله به گردشگران اسرائیلی متهم کرد و از ترکیه برای اقدام علیه این «برنامه» تشکر کرد.

مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه، هم بدون نام بردن از کشور ثالث یا بردن نام ایران گفت که ترکیه «تحت هیچ شرایطی» اجازه چنین حوادثی را در خاک خود نخواهد داد.

در واکنش به اتهام مقام اسرائیلی در این نشست خبری، سعید خطیب‌زاده آن را «یک سناریوی از پیش طراحی‌شده برای تخریب روابط دو کشور مسلمان» توصیف کرد.

آقای خطیب‌زاده بدون اشاره به گزارش رسانه‌های ترکیه درباره بازداشت تیمی که گفته می‌شود قصد ترور گردشگران اسرائیلی را داشته گفت: «از حدود یک هفته پیش یک عملیات روانی برای مشغول کردن رسانه‌ها به سناریوهای ساختگی با استفاده از اطلاعات نادرست و جهت‌دار جهت مهیا کردن فضا برای طرح سناریوی فرافکنانه وزیر خارجه رژیم صهیونیستی [اسرائیل] شروع شده بود.»

اسرائیل هفته گذشته از شهروندان خود خواسته بود به دلیل تهدیدات «احتمالی» از سوی عوامل ایرانی، فورا ترکیه را ترک کنند و فعلا به این کشور سفر نکنند.

در همین زمینه روزنامه «حریت» روز پنج‌شنبه نوشت که سازمان اطلاعات ترکیه اطلاعاتی دریافت کرده بود مبنی بر اینکه مأموران اطلاعاتی ایران و همکاران محلی در حال برنامه‌ریزی برای آدم‌ربایی و حملات متعدد به اهداف اسرائیلی از جمله سفیر سابق اسرائیل و همسرش هستند.

سخنگوی وزارت خارجه ایران بدون اشاره به این موارد مشخص در مقابل دولت اسرائیل را «دروغگو» خوانده و گفت جمهوری اسلامی از ترکیه انتظار دارد که «در مقابل این ادعاهای تفرقه‌افکنانه سکوت نکند».

تنش طولانی‌مدت میان ایران و اسرائیل پس از وقوع یک سلسله حوادث برای تاسیسات و افراد دخیل در برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی که تهران اسرائیل را مقصر آن می‌داند، افزایش یافته است.

حسن صیاد خدایی، از فرماندهان نیروی قدس، روز اول خرداد در تهران با شلیک پنج گلوله کشته شد. در همان زمان رسانه‌های اسرائیل وی را یکی از برنامه‌ریزان کشتن اسرائیلی‌ها و یهودیان در جهان معرفی کردند، توصیفی که از سوی هیچ مقام رسمی تایید نشد.

با این حال مدتی بعد روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز نوشت که اسرائیل به آمریکا اطلاع داده که کشتن حسن صیاد خدایی کار این کشور بوده است.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • وال‌استریت ژورنال: اسرائیل مقام‌های جمهوری اسلامی را در مخفیگاه‌هایشان یکی پس از دیگری شکار می‌کند
  • حسین دهقان، وزیر سابق دفاع ایران به عنوان جانشین علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی شد
  • دیلی‌میل از دادن مجوز ساخت ۳۳ واحد آپارتمان در لندن به علی انصاری تاجر نزدیک به مجتبی خامنه‌ای خبر داد
  • دونالد ترامپ تهدید کرد: اگر حمله ایران به قطر قطع نشود پارس جنوبی را منهدم می‌کنیم
  • گزارش واشینگتن‌پست از پرواز چندین پهپاد ناشناس بر فراز پایگاه محل سکونت وزیران خارجه و جنگ آمریکا
  • اسرائیل: «اقدامات قدرتمند و خارق‌العاده» در روزهای آینده در راه است / اعدام سه معترض در در قم
  • نور پهلوی در مراسم نوروزی نوفدی: بهار آزادی ایران نزدیک است
  • جزئیات تماس ماموران موساد با فرماندهان نظامی ایران؛ اسرائیل چگونه بدنه امنیتی نظام را هدف گرفته است؟
  • تصاویر و توئیت های دیدنی: از آرایش ابروهای معظم‌اله تا تبلیغات فوق منشوری در ایران
  • اسرائیل حمله هوایی به بندر انزلی را تائید کرد /فرماندار انزلی: ادارات گمرک، بنادر و سازمان کشتی‌رانی هدف قرار گرفتند
  • +338ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +292اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +201ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +187شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +179اسرائیل اعلام کرد: اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، کشته شد
  • +166فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +165نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • +164شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فرصتی دوباره برای در دست گرفتن خیابان از سوی مردم فراهم خواهد شد
  • +142ایران کشته شدن علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج را تائید کرد