تلاش ایران برای قاچاق تکنولوژی موشک‌‌های با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای از آلمان

العربیه: اداره فدرال حفاظت از قانون اساسی آلمان، موسوم به «ب‌ف‌و» با استناد به گزارش نهادهای اطلاعاتی این کشور خبر داد، ایران اقدامات خود را برای دستیابی به تکنولوژی موشک‌‌های باقابلیت حمل کلاهک هسته‌ای و قاچاق آن از آلمان را افزایش داده است.

این گزارش که روز سه‌شنبه 17 خرداد منتشر شد، تصریح می‌کند: «نهادهای اطلاعاتی داخلی آلمان موفق شدند، افزایش چشمگیر تلاش ایران برای دسترسی به مواد مورد نیاز برای برنامه هسته‌ای این کشور را شناسایی کنند.»


این گزارش در ادامه افزود، نهادهای اطلاعاتی آلمان داده‌های خود را در اختیار مقامات مسئول قرار داده تا بررسی شود، چنانچه ایران مفاد توافق هسته‌ای موسوم به «برجام» را نقض کرده است یا خیر.

نهادهای اطلاعاتی آلمان در گزارشی 368 صفحه‌ای، به بررسی خطرهایی پرداختند که این کشور را در سال 2021 تهدید کرد. به گفته روزنامه «جروزالم‌پست»، نام ایران 59 بار در این گزارش ذکر شده است.

این گزارش در ادامه خبر داده است، اداره بازرسی گمرکات آلمان موسوم به «زک‌آ» نیز تحقیقاتی را علیه یک شهروند آلمانی با اصالت ایرانی در ایالت نوردراین- وستفالن آغاز کرده است.

در این گزارش نامی از او یاد نشده اما خاطرنشان شده است، او متهم به نقض قوانین مربوط به تجارت خارجی در سه پرونده تجاری است. همچنین گفته می‌شود او در فراهم‌کردن تجهیزات آزمایشگاهی و ابزارهای طیف‌سنج برای برنامه اتمی و موشکی ایران نقش داشته است.

نهاد اطلاعاتی ایالت رایلند – فالتس در جنوب غربی آلمان نیز در گزارش خود تصریح کرده است، کشورهایی هستند که برای اهداف هسته‌ای خود، «در توسعه و یا تولید محصولات خود اکثرا ناتوان هستند»، اما با استفاده از «روش‌های خدماتی مخفیانه» به دنبال «دانش لازم، محصولات و کالاهای غیرقانونی» هستند. بر اساس این گزارش، ایران یکی از برجسته‌ترین این کشورها است و این تلاش‌های غیرقانونی برای سال‌ها تحت نظارت نهادهای اطلاعاتی آلمان بوده است.
«بزرگترین برنامه موشکی در خاورمیانه»
گزارش نهاد اطلاعاتی فدرال آلمان در بخش دیگری خاطرنشان کرده است که ایران به دنبال ایجاد «یکی از بزرگترین برنامه‌های موشکی در خاورمیانه است.»

این گزارش افزود: «ایران متهم به تأمین موشک و فناوری پهپاد برای گروه‌های مختلف از جمله شورشیان حوثی در یمن است که از آن برای حمله به امارات متحده عربی و متحدانش استفاده می‌کنند.»

گزارش‌ نهادهای اطلاعاتی آلمان یک روز پیش از آن منتشر شد که شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در پایان نشست سه روزه خود با تصویب قطعنامه‌ای، ایران را به‌دلیل فعالیت‌های هسته‌ای نگران‌کننده و عدم پایبندی آن به توافق هسته‌ای محکوم کرد.

این شورا همچنین از نقض تعهدات برجامی و تشدید فعالیت‌های هسته‌ای ایران و عدم‌ پاسخگویی این کشور درباره آثار اورانیوم کشف‌شده در سایت‌های اعلام نشده آن انتقاد کرد.

رافائل گروسی، مدیر کل آژانس، یک روز پس از صدور قطعنامه گفت که ایران روند برداشتن 27 دوربین نظارتی از سایت‌های هسته‌ای در سراسر این کشور را آغاز کرده و «کنتور جریان» در کارخانه آب سنگین خود را نیز برداشته است.

سه کشور بریتانیا، فرانسه و آلمان موسوم به «تروئیکای اروپایی»، کاهش همکاری‌های جمهوری اسلامی با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را محکوم کرده و هشدار دادند، تشدید فعالیت‌های هسته‌ای توسط ایران صرفا وضعیت موجود را وخیم‌تر می‌کند.

محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در واکنش به این قطعنامه گفت که تهران «ماشین‌های سانتریفیوژ جدید» نصب کرده و «گازدهی» به آنها را شروع کرده است.

آلمان به همراه آمریکا، فرانسه، بریتانیا، چین و روسیه به‌دنبال این است که دولت ایران را به توافق برجام بازگردانند. توافقی که گفت‌وگوهای آن در وین برای ماه‌ها متوقف شده است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۷۹
hassan1326 - تهران، ایران
در گزارش های بین المللی (در رابطه با ج.ا)نباید از کلمه ایران استفاده کنند ، حساب ج.ا از ملت ایران جدا میباشد .ایرانیان خواهان تسلیحات اتمی نیستند ، جمهوری نکبت اسلامی برای تثبیت و ادامه حکومت ننگینش به بمب اتم نیاز دارد.
دوشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۳:۳۷
۳۴
هیچ کس و هیچ جا - منچستر، انگلستان
یکی من را روشن کنه،. اینها با هر موشکی ک ایران تست میکنه بیانیه میدن که برجام نقض شد، ایران موشک با قابلیت حمل کلاهک هسته ای تست شد. حالا میگن ایران میخواد تکنولوژیش را از المان تازه قاچاق کنه؟؟؟؟. گوشهای ما مخملیه
دوشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۹:۲۹
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • جانشین فرمانده کل سپاه: از دشمن نمی‌ترسیم؛ زیر بار سلطه آمریکا نمی‌رویم
  • دهمین روز خیزش سراسری؛ تداوم اعتراضات در شهرهای ایران؛ شلیک گاز اشک‌آور در بازار تهران
  • روایت شاهدان عینی از حمله مأموران به بیمارستان ایلام؛ «رکوردی تازه در جنایت»
  • سعید پیردوست، بازیگر سینما و تلویزیون، در سن ۸۵ سالگی درگذشت
  • واکنش انتقادی علی دایی به شرایط کنونی: مصاحبه‌ای که حذف شد
  • سایت والانیوز: ایران درپی تامین اجزای موشک بالستیک است و تهدیدهای ترامپ اتفاقی نیست
  • مجله فوربس: احتمالا آمریکا برای ضربه سخت به جمهوری اسلامی ناو هواپیمابر به منطقه بفرستد
  • شاهزاده رضا پهلوی: نیازی به مداخله نظامی نیست، تغییر در ایران به‌دست خود مردم رقم می‌خورد
  • پزشکیان: همه ما کشور را به اینجا رساندیم؛ دولت آمریکا حمله به بیمارستان ایلام را جنایت علیه بشریت خواند
  • سخنگوی دولت ایران می‌گوید قیمت‌ کالاهای اساسی از هفته آینده بین «۲۰ تا ۳۰ درصد» افزایش می‌یابد
  • اعتراضات به صفوف نماز جمعه رسید! ؛ آقای امام جمعه می‌دونم که کاری نمی‌کنی ولی گفتم که بشنوی!
  • معترض زخمی: پشیمان نیستم؛ به خدا من هم جوانم، دنبال رهن خونه و گرفتارم و گرسنه
  • رادان: لیدرهای دستگیر شده اعتراف کرده‌اند که دلار گرفته‌اند / اعتراضات در هشتمین روز ادامه دارد
  • هشتمین روز اعتراضات: از جاوید شاه گفتن مادر معترض کشته شده تا ایستادگی مردم معترض در بازار مولوی
  • ۷ کشور که بی‌ادب‌ترین مردم دنیا را در قبال توریست‌ها دارند!
  • دوران محمدرضا شاهی؛ ایستادگی برای حق کارگر (صد سال پهلوی؛ ۱۳۰۴ تا ۱۴۰۴) - بخش هفتادویکم
  • ویدیوی پر بازدید از رد و بدل کردن مکالمه ای بدون حرف از ترامپ و خامنه ای پس از دستگیری مادورو
  • صداوسیما سقوط و دستگیری نیکلاس مادورو و همسرش را انکار کرد + ویدیو
  • تصاویر: نگین میرصالحی، کارآفرین و فشن بلاگر خودساخته ایرانی‌تبار هلند
  • انتشار اولین ویدیو از عبور ذلیلانه مادورو از کریدورهای اداره مبارزه با مواد مخدر آمریکا