حکم قطع انگشتان دست یک زندانی در بهداری اوین با دستگاهی مشابه گیوتین اجرا شد

حکم قطع دست یک زندانی متهم به سرقت در بهداری زندان اوین با دستگاهی مشابه گیوتین اجرا شد و دست‌کم سه زندانی دیگر نیز برای اجرای حکم قطع دست از زندان ارومیه به تهران منتقل شدند.

آرش صادقی، زندانی سیاسی سابق، در توییتی از انتقال دستگاهی به‌نام گیوتین برای قطع دست به یکی از اتاق‌های بهداری اوین خبر داد و نوشت: از یک ماه پیش دستگاه گیوتین برای قطع دست به یکی از اتاق‌های بهداری زندان اوین منتقل شده است و در روز ۱۰خرداد ماه چهار انگشت یک زندانی متهم به سرقت اجرا شد.


به نوشته آرش صادقی، فردی که حکم قطع چهار انگشت دست او تحت تدابیر شدید امنیتی در بهداری زندان اوین اجرا شد یک زندانی متهم به سرقت است که از زندان کرمانشاه به زندان اوین(بند ۷) منتقل شده بود.

همزمان سه زندانی دیگر به نام‌های هادی رستمی، مهدی شرفیان و مهدی شاهیوند نیز برای اجرای حکم قطع انگشتان دست از زندان ارومیه به زندان تهران بزرگ منتقل شده‌اند.

صادقی در صفحه توییتر خود نوشت که این سه زندانی از پنج سال پیش زیر حکم غیر انسانی قطع دست به سر می‌بردند و به آنها گفته شده که برای انجام حکم قطع دست باید به زندان اوین منتقل شوند.

حکم قطع دست هادی رستمی، مهدی شرفیان و مهدی شاهیوند را شعبه ١ دادگاه کیفری یک ویژه اطفال و نوجوانان ارومیه در آبان سال ۹۸ صادر کرده است و در اردیبهشت سال ۹۹ نیز پس از تایید این حکم در شعبه ١٣ دیوان عالی کشور، به محکومان در زندان ارومیه ابلاغ شد.

دو سال پیش و به دنبال انتشار اخباری درباره ارسال حکم قطع دست این سه زندانی به واحد اجرای احکام، مرکز رسانه قوه قضاییه با تایید ضمنی صدور چنین حکمی برای این سه زندانی، اعلام کرد «حکم قطع انگشت دست سه کودک» هنوز اجرا نشده و افزود که این سه نفر در حال حاضر بالای ۲۰ سال دارند.

با آنکه سازمان ملل متحد، سازمان عفو بین‌الملل و دیگر نهادهای حقوق بشری بارها خواهان توقف صدور حکم و اجرای قطع دست در ایران شده‌اند اما صدور و اجرای حکم‌هایی چون شلاق، قطع دست، سنگسار و قطع دست و پا در جمهوری اسلامی ادامه دارد.

دادستانی مشهد در ۲۷ دی سال ۹۶ از اجرای حکم قطع دست یک زندانی با گیوتین در زندان مرکزی شهر مشهد خبر داد و اعلام کرد که دست این مرد ۳۴ ساله‌ پس از اعتراف او به ۲۱ فقره سرقت احشام، با گیوتین قطع شده است.

دادگستری استان مازندران نیز اول آبان سال ۹۸ از اجرای حکم قطع دست یک زندانی به اتهام ۲۸ فقره سرقت از منازل شهرهای محمودآباد و نور خبر داد و اعلام کرد که حکم قطع دست این زندانی با حضور مقام‌های قضایی در زندان ساری اجرا شد.

ادامه اجرای حکم قطع دست در حالی است که ایران به عنوان عضو سازمان ملل، پیمان نامه جهانی حقوق مدنی و سیاسی را امضا کرده است که براساس ماده هفتم آن هیچکس نباید در معرض شکنجه یا رفتار تحقیرآمیز و مجازات غیرانسانی و وحشیانه قرار گیرد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۶
Momiji - توکیو، ژاپن

وقتی این بیچاره های آفتابه دزد که از زور بیکاری و و فقر رو به دزدی میارن رو قطع دست میکنند ، دزدهای حکومتی و ولدزنا زاده هاشون که میلیارد میلیارد اختلاس و دزدی میکنند رو باید گردنشون رو بزنن ! متاسفانه قانونهای دوران بربریت اسلامی همیشه برای دزدهای پیش پا افتاده که از زور ناچاری و بدبختی رو به دزدی میارن اجرا میشه !!
جمعه ۱۳ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۳:۴۳
۴۷
سیمرغ ایران - برلین، آلمان

بقول زیدی پلیس دزدهای کوچک رو میگیره و از دزدان بزرگ حمایت میکنه. اگه به قطع عضو باشه این مسولین اختلاسگر کدوم عضوشون باید قطع بشه؟
جمعه ۱۳ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۳:۵۱
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • علی مطهری: دشمن رهبر ما را کشت اما هنوز تنبیه نشده
  • یگان سی‌ویکم تفنگداران دریایی آمریکا راهی خلیج فارس شد
  • حذف خطیب؛ فروپاشی نظام امنیتی و حذف نقطه اتصال دستگاه‌های اطلاعاتی جمهوری اسلامی
  • احتمال حمله زمینی آمریکا به جزیره خارک؛ ترامپ اعزام هزاران نیروی جدید به منطقه را بررسی می‌کند
  • وال‌استریت ژورنال: اسرائیل مقام‌های جمهوری اسلامی را در مخفیگاه‌هایشان یکی پس از دیگری شکار می‌کند
  • حسین دهقان، وزیر سابق دفاع ایران به عنوان جانشین علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی شد
  • دیلی‌میل از دادن مجوز ساخت ۳۳ واحد آپارتمان در لندن به علی انصاری تاجر نزدیک به مجتبی خامنه‌ای خبر داد
  • دونالد ترامپ تهدید کرد: اگر حمله ایران به قطر قطع نشود پارس جنوبی را منهدم می‌کنیم
  • گزارش واشینگتن‌پست از پرواز چندین پهپاد ناشناس بر فراز پایگاه محل سکونت وزیران خارجه و جنگ آمریکا
  • تصاویر و توئیت های دیدنی: از آرایش ابروهای معظم‌اله تا تبلیغات فوق منشوری در ایران
  • +338ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +295اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +205ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +189شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +181اسرائیل اعلام کرد: اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، کشته شد
  • +166فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +166نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • +164شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فرصتی دوباره برای در دست گرفتن خیابان از سوی مردم فراهم خواهد شد
  • +142ایران کشته شدن علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج را تائید کرد