گام بلند دانشمندان آلمانی در ساخت پوست الکترونیکی دارای مو و حس لامسه

 پوست الکترونیک مصنوعییورونیوز: محققان دانشگاه فناوری کمنیتس و لایبنیتز آلمان گام بزرگی در توسعه نوع جدیدی از پوست الکترونیکی (e-skin) برداشته‌اند. این پوست حامل نوع جدیدی از حسگر است و حساسیت بالایی نسبت به لمس دارد. این نوع جدیدی از پوست الکترونیکی می‌تواند با استفاده از موهای ریز کار گذاشته شده در آن، لمس و جهت حرکت آن را با دقت تشخیص دهد.

پوست نقش مهمی در ایجاد حس لامسه دارد و وجود موهای ریز روی پوست به تشخیص کوچکترین درک لمس کمک می‌کند.


 پوست الکترونیکی قادر به تقلید از ویژگی‌های پوست انسان یا حیوانی از نظر توانایی حسی است. آنها دارای طیف وسیعی از مواد حاوی توانایی‌های سنجشی هستند تا بتوانند در مقابل شرایط محیطی مانند تغییرات گرما و فشار توانایی‌هایی مانند پوست انسان ایجاد کنند.  این پوست‌های مصنوعی برای بیماران نیازمند پیوند پوست و ایجاد حس لامسه رباتیک پیشرفته، کاربرد دارند.

قبلا از این ساختار بسیار ارزشمند برای حس لامسه، در پوست‌های الکترونیکی استفاده نشده بود. دانشمندان برای ساخت این پوست الکترونیک موهای ریز مغناطیسی را در مواد الاستومری کار گذاشتند. این موهای مصنوعی به‌مانند موهای طبیعی در زیرسطح پوست الکترونیکی ریشه دارند و هر یک از این ریشه‌ها توسط حسگرهای سه بعدی مغناطیسی احاطه شده‌اند که می توانند موقعیت دقیق ریشه را در زمان واقعی نظارت کنند و امکان ثبت سمت لمسی را فراهم می کنند.هنگامی که موها لمس می شوند و خم می شوند، حرکت و موقعیت دقیق ریشه مغناطیسی توسط حسگرهای مغناطیسی سه بعدی زیرین قابل تشخیص است. در نتیجه ماتریس حسگر نه تنها قادر به ثبت حرکت ساده مو است، بلکه جهت دقیق این حرکت را نیز تعیین می کند.

کریستین بکر، یکی از پژوهشگران ارشد این پروژه گفت: «رویکرد تیم ما این امکان را بوجود آورده تا چینش دقیق حسگرها را در یک فضای سه‌بعدی فراهم آوریم که می‌توان آن را طی یک فرآیند تولید موازی، به‌ صورت انبوه تولید کرد. تولید این نوع سیستم‌ حسگر با روش‌های ساخت میکروالکترونیکی، بسیار دشوار است.»
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • حزب‌الله لبنان: اگر به ایران حمله شود دخالت نمی‌کنیم اما آسیب به خامنه‌ای خط قرمز ماست
  • واکنش شاهزاده رضا پهلوی به تشکیل «ائتلاف نیروهای سیاسی کردستان ایران»
  • حضور هدیه تهرانی در مراسم چهلم سینا حق‌شناس، یکی از معترضان کشته‌شده در گرگان
  • محسنی اژه‌ای در مورد اعتراضات دانشگاه ها تهدید کرد: ما وارد می‌شویم و هزینه بالاتر می‌رود
  • مقام‌های حکومتی برای ملاقات با خامنه‌ای با چشم‌بند به مخفیگاه‌اش در اعماق زمین برده می‌شوند
  • معاون رئیس‌جمهور آمریکا: جمهوری اسلامی هشدارهای واشنگتن را «جدی» بگیرد
  • فردیس ۱۸ دی؛ بازداشت وحشیانه یک زن توسط گارد ویژه که همگی کلاشینکف در دست دارند
  • سخنرانی سالانه ترامپ در کنگره: جمهوری اسلامی در حال تولید موشک‌هایی است که به‌زودی به آمریکا می‌رسند
  • بازیگر پشیمان «کلاه پهلوی»: جمهوری اسلامی سقوط می‌کند؛ رضاشاه و محمدرضاشاه از زمان خودشان جلوتر بودند
  • رسانه‌های اسپانیا از سرکوب، سایه جنگ و بازگشت نام پهلوی به ایران می‌نویسند