پیشنهاد بودجه ۲۶ میلیارد دلاری برای ناسا، بزرگترین بودجه علمی در تاریخ این سازمان

 پیام تبریک جو‌ بایدن به ناسا بابت فرو‌د موفق مریخ‌نورد این سازمان بر سیاره سرخصدای آمریکا:مدیر اداره کل ملی هوانوردی و فضا آمریکا (ناسا) می‌گوید که بودجه پیشنهادی دولت بایدن در بوجه سال آینده ، حضور پایدار بر کره ماه، و اقدامات مربوط به نخستین سفر اکتشافی انسان به کره مریخ را هموار می‌کند.

بیل نلسون، مدیر ناسا، دوشنبه گفت که رقم درخواستی دولت جو‌ بایدن رئیس جمهوری آمریکا برای این سازمان در سال آینده میلادی ۲۶ میلیارد دلار است که بزرگترین بودجه علمی در تاریخ ناسا محسوب می‌شود.


به گفته سناتور نلسون، این رقم حدود هشت درصد بیشتر از سطوح هزینه‌های فدرال مصوب یا لایحه بودجه تخصیصی سال مالی ۲۰۲۲ است.

به گزارش «سی‌ان‌ان»، مدیر ناسا در بیانیه خود، اختصاص چنین بودجه‌ای به سازمان ملی فضایی و هوانوردی آمریکا را «نشان‌دهنده اعتماد دولت بایدن-هریس به نیروی کار خارق‌العاده این سازمان» دانست که «ناسا را به بهترین مکان برای کار در دولت فدرال» تبدیل می‌کند.

به گفته بیل نلسون، این بودجه، سرمایه‌گذاری در مشاغل و دانشگاه‌هایی است که در تمامی پنجاه ایالات آمریکا با ناسا همکاری می‌کنند و مشاغلی با درآمدهای خوب ایجاد می‌کند.

مدیر ناسا در ادامه افزود که درخواست چنین بودجه‌ای «نشان از حمایت از مأموریت‌های این‌ سازمان در دوره جدیدی از پژوهش و اکتشافات دارد.»
بیل نلسون
این درخواست دوشنبه به عنوان بخشی از بودجه پیشنهادی جو بایدن برای سال مالی ۲۰۲۳ به کنگره ایالات متحده ارائه شد.

ناسا معتقد است که بودجه درخواستی مورد ذکر به این ‌سازمان امکان می‌دهد تا برنامه‌ «آرتمیس» با هدف فرود نخستین فضانورد زن، نخستین فضانورد رنگین‌پوست بر کره ماه تا سال ۲۰۲۵، و سایر پروژه‌های مهم خود را ادامه‌ دهد.

بزرگترین بخش این بودجه ۲۶ میلیارد دلاری به برنامه آرتمیس اختصاص دارد.

آرتمیس، مهمترین برنامه اکتشافی ناسا محسوب می‌شود که هدفش حضور پایدار بر کره ماه، و نخستین سفر اکتشافی انسان به کره مریخ است.

به گفته بیل نلسون، ناسا قصد دارد تا تجربیات تازه خود در کره ماه را در سایر نقاط منظومه شمسی ادامه دهد و فضانوردان این سازمان تا سال ۲۰۴۰ بر روی کره مریخ فرود آیند.
 
بر اساس این بودجه، حدود ۷.۶ میلیارد دلار برای اکتشافات اعماق فضا، و ۴.۷ میلیارد دلار برای توسعه سیستم‌های اکتشافی در نظر گرفته شده است.

به همین منظور حدود ۴.۷ میلیارد دلار برای حمایت از مأموریت‌های ناسا به کره ماه اختصاص دارد که شامل فضاپیمای «اوریون» و موشک سیستم پرتابی است که فضانوردان را بر روی این کره فرود می‌آورد.

حدود ۱.۵ میلیارد دلار نیز برای تأمین مالی رقابت جدید برای توسعه فرودگاههای ماه پایدار که هفته گذشته ناسا اعلام کرد. هزینه خواهد شد.

به گفته مدیر ناسا، همانطور که در گذشته پروژه آپولو باعث اشتغال چندین نسل از مهندسان، دانشمندان، و تکنسین‌ها شد و نتایج خارق‌العاده‌ای داشت، اکنون پروژه آرتمیس محور اصلی فعالیت‌های آینده این سازمان خواهد بود.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • وال‌استریت ژورنال: اسرائیل مقام‌های جمهوری اسلامی را در مخفیگاه‌هایشان یکی پس از دیگری شکار می‌کند
  • حسین دهقان، وزیر سابق دفاع ایران به عنوان جانشین علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی شد
  • دیلی‌میل از دادن مجوز ساخت ۳۳ واحد آپارتمان در لندن به علی انصاری تاجر نزدیک به مجتبی خامنه‌ای خبر داد
  • دونالد ترامپ تهدید کرد: اگر حمله ایران به قطر قطع نشود پارس جنوبی را منهدم می‌کنیم
  • گزارش واشینگتن‌پست از پرواز چندین پهپاد ناشناس بر فراز پایگاه محل سکونت وزیران خارجه و جنگ آمریکا
  • اسرائیل: «اقدامات قدرتمند و خارق‌العاده» در روزهای آینده در راه است / اعدام سه معترض در در قم
  • نور پهلوی در مراسم نوروزی نوفدی: بهار آزادی ایران نزدیک است
  • جزئیات تماس ماموران موساد با فرماندهان نظامی ایران؛ اسرائیل چگونه بدنه امنیتی نظام را هدف گرفته است؟
  • تصاویر و توئیت های دیدنی: از آرایش ابروهای معظم‌اله تا تبلیغات فوق منشوری در ایران
  • اسرائیل حمله هوایی به بندر انزلی را تائید کرد /فرماندار انزلی: ادارات گمرک، بنادر و سازمان کشتی‌رانی هدف قرار گرفتند
  • +338ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +292اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +200ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +187شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +179اسرائیل اعلام کرد: اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، کشته شد
  • +166فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +165نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • +164شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فرصتی دوباره برای در دست گرفتن خیابان از سوی مردم فراهم خواهد شد
  • +142ایران کشته شدن علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج را تائید کرد