پهپادهای «بایراکتار» ترکیه؛ اسلحه مخفی اوکراینی‌ها علیه نیروهای روسیه

یورونیوز:این روزها تصاویر زیادی از پهپادهای «بایراکتار تی‌بی۲» در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌شود که در جنگ اوکراین، خودروها و سامانه‌های تسلیحاتی روسیه را منهدم کرده‌اند.

اوکراین می‌گوید این پهپادهای مسلح و ارزان قیمت کوچک که از ترکیه وارد کرده، نقش مهمی در وارد کردن خسارات سنگین به نیروهای مهاجم و کاهش سرعت آنها داشته‌اند.


ترکیه در سال ۲۰۱۹ میلادی شش فروند از این پهپادها را تحویل اوکراین داد که از آنها در جریان نبرد دولت مرکزی علیه جدایی‌طلبان شرق اوکراین در منطقه دونباس نیز استفاده شد.

اوکراین همچنین در سپتامبر ۲۰۲۱ میلادی تصمیم به خرید ۲۴ پهپاد دیگر گرفت؛ تصمیمی که خشم ولادیمیر پوتین را برانگیخت و او در جریان یک گفتگوی تلفنی با رجب طیب اردوغان، ترکیه را برای فروش این تسلیحات به اوکراین به باد انتقاد گرفت.

پهپاد «بایراکتار تی‌بی۲» که توسط یک موتور حرارتی به حرکت درمی‌آید، توسط شرکت «بایکار ماکینا» ساخته شده است.

این پهپاد با ۱۲ متر طول و ۶.۵ متر عرض و ۶۵۰ کیلوگرم وزن، بسیار سبک‌تر از پهپادهای ساخته شده در دیگر کشورها از جمله فرانسه و ایالات متحده است و همین ویژگی باعث می‌شود که بتواند مدت بیشتری در هوا باقی بماند. در حال حاضر این پهپاد می‌تواند بیشتر از ۲۴ ساعت تا ارتفاع ۶۸۰۰ متری در هوا بماند.

همین ویژگی‌ها «بایراکتار تی‌بی۲» را به ابزار ایده آلی برای شناسایی نیز تبدیل کرده است.

این پهپاد همچنین می‌تواند تا چهار موشک هدایت‌شونده لیزری را زیر بال‌های خود حمل کند و همین موشک‌ها نیز کارایی قابل توجهی در برابر خودروهای زرهی، وسایل نقلیه حامل مهمات و حتی سربازان روسی داشته‌اند.

از جمله بر اساس گزارش‌های دولت اوکراین، در یکی از آخرین عملیات این پهپادها ۷۰ سرباز چچنی که به عنوان نیروی کمکی برای نبرد علیه اوکراینی‌ها فرستاده شده بودند، کشته شدند. پهپادها همچنین توانسته‌اند به‌تازگی یک کاروان سوخت و یک کاروان تدارکاتی روسیه را منفجر کنند.

مزیت دیگر پهپادهای «بایراکتار تی‌بی۲» این است که می‌توان همزمان چند پهپاد را برای حفظ نظارت دائمی و کنترل بر منطقه به پرواز درآورد و اگرچه ارتش روسیه موفق شده تعدادی از این پهپادها را منهدم کند، اما وزیر دفاع اوکراین اعلام کرد که مجموعه جدیدی از این پهپادها به تازگی دریافت شده است.

«بایراکتار تی‌بی۲» با وجود هزینه واحد ۵ میلیون دلاری، همچنان یک پهپاد ارزان قیمت محسوب می‌شود. پیش‌تر از این پهپادها در جریان درگیری‌های لیبی و سوریه همچنین جنگ قره باغ (برای انهدام خودروهای نیروهای ارمنی) نیز استفاده شده بود.

با این وجود تحلیلگران بر این باورند که اگرچه این پهپادها توانسته‌اند سرعت پیشروی نیروهای روسیه را کُند، نقص‌های پدافند هوایی روسیه را برملا و روحیه مقاومت اوکراینی‌ها را تقویت کنند، اما بعید است که بتوانند سرنوشت این جنگ نابرابر و احتمالا طولانی را تغییر دهند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۵
رزم جو - لوس انجلس، ایالات متحده امریکا
همچین میگه ساخت ترکیه آدم خندش میگیره، مونتاژ ترکیه هست همه تجهیزات ترکیه تکنولوژی آمریکایی و اسرائیلی و بقیه کشورهای اروپایی هست. تنها تکنولوژی که روس‌ها یه خورده از بقیه عقب‌تر هستند همین پهبادها هستند
دوشنبه ۱۶ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۰:۱۱
۴۱
پاچه خواران همایونی - امریکا، ایالات متحده امریکا
بازار فروش تجهیزات و تسحیلات جنگی این روزها حسابی گرم است و در پی آن رقم های نجومی به حساب فروشندگان این تسحیلات می رود مثل زمان جنگ ایران و عراق! پول خون مردمان را می خرند - مردمان خود پول خون را می دهند (شعر از خود این حقیر) !!!
دوشنبه ۱۶ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۸
۵۷
سرزمین اریا - کویت ، کویت
این نشون میده که ایران هم خوب جایی سرمایه گزاری میکنه .جنگهای اینده جنگ پهبادهاست که با کمترین مخارج بیشترین تلفات رو به دشمن وارد میکنن .زنده باد ایران قوی
دوشنبه ۱۶ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۸:۲۴
۵۸
hiwa68 - رتردام، هلند
ترک یه و پهباد. ها ها.
دوشنبه ۱۶ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۹:۳۵
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • وزیر جنگ آمریکا: امروز بزرگ‌ترین حمله به ایران انجام می‌شود/ فرماندهی سپاه و بسیج امروز شغل موقت است
  • آمادگی فرانسه، بریتانیا، آلمان، ایتالیا، هلند و ژاپن برای مشارکت در تامین امنیت کشتیرانی در تنگه هرمز
  • «این تصویر فقط انگشترِ علی لاریجانی نیست» / «موشک‌های ایرانی کیروش را فراری دادند!»
  • علی مطهری: دشمن رهبر ما را کشت اما هنوز تنبیه نشده
  • یگان سی‌ویکم تفنگداران دریایی آمریکا راهی خلیج فارس شد
  • حذف خطیب؛ فروپاشی نظام امنیتی و حذف نقطه اتصال دستگاه‌های اطلاعاتی جمهوری اسلامی
  • احتمال حمله زمینی آمریکا به جزیره خارک؛ ترامپ اعزام هزاران نیروی جدید به منطقه را بررسی می‌کند
  • تصاویر و توئیت های دیدنی: از آرایش ابروهای معظم‌اله تا تبلیغات فوق منشوری در ایران
  • وال‌استریت ژورنال: اسرائیل مقام‌های جمهوری اسلامی را در مخفیگاه‌هایشان یکی پس از دیگری شکار می‌کند
  • حسین دهقان، وزیر سابق دفاع ایران به عنوان جانشین علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی شد
  • +338ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +298اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +207ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +190شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +182اسرائیل اعلام کرد: اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، کشته شد
  • +168نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • +166فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +164شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فرصتی دوباره برای در دست گرفتن خیابان از سوی مردم فراهم خواهد شد
  • +150نور پهلوی در مراسم نوروزی نوفدی: بهار آزادی ایران نزدیک است