ناخشنودی امارات از آمریکا؛ آیا ابوظبی به مسکو نزدیک‌تر می‌شود؟

بی بی سی:سفیر امارات متحده عربی در آمریکا می‌گوید روابط بین دو کشور در مرحله "تست استرس" است.

به گزارش 'نشنال'، روزنامه انگلیسی‌زبان چاپ ابوظبی، یوسف العتیبه که در کنفرانس بین‌المللی امنیت،‌ فناوری و صنایع دفاعی سخن می‌گفت، تاکید کرد اطمینان دارد که امارات متحده عربی و آمریکا از این مرحله "عبور خواهند کرد".


آقای العتیبه گفت: "مانند هر رابطه دیگری است. روزهای خوب دارد که روابط بسیار سالم است و روزهایی که رابطه زیر سوال می‌رود."

روزنامه نشنال نوشته سفیر امارات در آمریکا این سخنان را در زمینه همکاری‌های تسلیحاتی و فناوری نظامی بیان می‌کرد.

او افزود: "سابقه ما به اندازه‌ای خوب و تمیز است که نه تنها حساس‌ترین فناوری‌های آمریکایی و سایر کشورهای غربی دیگر را دریافت کرده‌ایم، بلکه در حفاظت از آنها هم بسیار قوی بوده‌ایم."

آمریکا از اصلی‌ترین فروشندگان جنگنده به امارات متحده عربی بوده و اخیرا در میان افزایش حملات هوایی شورشیان حوثی تحت حمایت ایران، گفت‌وگوها درباره خرید جت‌ها و پهپادها از آمریکا جریان داشته است.

با این حال در دسامبر ۲۰۲۱، امارات متحده عربی مذاکرات با آمریکا بر سر خرید جت‌های اف-۳۵ را برای بررسی ملزوماتی که واشنگتن تعیین کرده بود، متوقف کرد.

آقای العتیبه با اشاره به اهمیت همکاری میان بخش‌های خصوصی امارات و ایالات متحده آمریکا توضیح داد: "ما فقط دنبال خرید نیستیم. می‌خواهیم کشورها و شرکت‌ها به اینجا بیایند و صنعتی را که دنبال توسعه آن هستیم، ایجاد کنند."

او همچنین تاکید کرده که امارات متحده عربی در حال "توسعه یک سیستم دفاعی پهپادی بسیار مستحکم" است که به گفته او "اصلی‌ترین چالش آینده" این کشور خواهد بود.

رسانه‌های پان‌عرب این اظهارات سفیر امارات در آمریکا را پوشش داده‌اند و بعضی گفته‌اند که ابوظبی برای جلب حمایت در جهت جنگ با شورشی‌های حوثی، چشم به مسکو دوخته است.

شبکه الجزیره مستقر در قطر، گزارش داد که مقام‌های امارات متحده عربی "درباره تعهد آمریکا به منطقه نامطمئن هستند" مخصوصا در سطح نظامی.

وب‌سایت العرب، مستقر در لندن، اینطور تحلیل کرد که اظهارات العتیبه، "پس از موضع انفعالی آمریکا علیه امارات متحده عربی و تمام خلیج فارس، مخصوصا بعد از انتقال بخش عظیمی از نیروهایش به آسیا بدون توجه به تاثیر آن بر امنیت خلیج فارس" پیامی برای آمریکا است.
سیگنال‌های مختلط امارات درباره بحران اوکراین
این اظهارات در حالی بیان می‌شود که در بحران روسیه اوکراین، امارات متحده عربی درباره مواضع خود پیام‌های چندپهلو فرستاده است.

این کشور عربی خلیج فارس گفته ۵ میلیون دلار به شهروندان اوکراینی کمک انسان‌دوستانه می‌کند و در همان روز هم از رای مجمع عمومی سازمان ملل حمایت کرد که از روسیه خواسته "تعرض" را متوقف کند.

این در حالی است که امارات قبلا در شورای امنیت سازمان ملل از دادن رای مثبت به قطعنامه محکومیت روسیه در حمله به اوکراین امتناع کرده و دو بار رای ممتنع داده بود. اقدامی که باعث شک و تردید بعضی از دیپلمات‌ها شد.

در تازه‌ترین تحولات، احمد عبدالرحمن الجرمن، سفیر دائم امارات متحده عربی در سازمان ملل، در چهل و نهمین نشست شورای حقوق بشر این سازمان گفت که کشورش نگران اتفاقات اوکراین است و از همه طرف‌ها خواست که درگیری را کاهش دهند و راه حل صلح‌آمیز برای بحران پیدا کنند.

به گزارش خبرگزاری رسمی وام، او همچنین خواستار احترام به حاکمیت و استقلال کشورها و حفظ تمامیت ارضی آنها شد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۴
Realman - کالیفرنیا ، ایالات متحده امریکا
به جهنم ، مگه امارات مهمه
دوشنبه ۱۶ اسفند ۱۴۰۰ - ۰۷:۳۵
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • وال‌استریت ژورنال: اسرائیل مقام‌های جمهوری اسلامی را در مخفیگاه‌هایشان یکی پس از دیگری شکار می‌کند
  • حسین دهقان، وزیر سابق دفاع ایران به عنوان جانشین علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی شد
  • دیلی‌میل از دادن مجوز ساخت ۳۳ واحد آپارتمان در لندن به علی انصاری تاجر نزدیک به مجتبی خامنه‌ای خبر داد
  • دونالد ترامپ تهدید کرد: اگر حمله ایران به قطر قطع نشود پارس جنوبی را منهدم می‌کنیم
  • گزارش واشینگتن‌پست از پرواز چندین پهپاد ناشناس بر فراز پایگاه محل سکونت وزیران خارجه و جنگ آمریکا
  • اسرائیل: «اقدامات قدرتمند و خارق‌العاده» در روزهای آینده در راه است / اعدام سه معترض در در قم
  • نور پهلوی در مراسم نوروزی نوفدی: بهار آزادی ایران نزدیک است
  • تصاویر و توئیت های دیدنی: از آرایش ابروهای معظم‌اله تا تبلیغات فوق منشوری در ایران
  • جزئیات تماس ماموران موساد با فرماندهان نظامی ایران؛ اسرائیل چگونه بدنه امنیتی نظام را هدف گرفته است؟
  • اسرائیل حمله هوایی به بندر انزلی را تائید کرد /فرماندار انزلی: ادارات گمرک، بنادر و سازمان کشتی‌رانی هدف قرار گرفتند
  • +338ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +293اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +203ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +188شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +180اسرائیل اعلام کرد: اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، کشته شد
  • +166فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +165نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • +164شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فرصتی دوباره برای در دست گرفتن خیابان از سوی مردم فراهم خواهد شد
  • +142ایران کشته شدن علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج را تائید کرد