آژانس بین‌المللی انررژی اتمی: ایران ۱۵ برابر حد مجاز اورانیوم غنی شده دارد

 نمونه دوربین‌های نظارتی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در سایت کرجخبرگزاری فرانسه به گزارشی از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دست یافته که براساس آن ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران ۱۵ برابر بیش از حد توافق شده در برجام است.
 

براساس این گزارش، تخمین زده می شود که ایران تا نیمه ماه فوریه (حدود ۲۰ روز پیش) میزان هگزافلوراید اورانیوم (UF6) خود را به ۳۱۹۷/۱ کیلوگرم رسانده باشد. این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران در ماه نوامبر تنها ۲۴۸۹/۷ کیلوگرم از این ماده را ذخیره کرده بود. براساس توافق اتمی سال ۲۰۱۵موسوم به برجام، ایران حداکثر می‌تواند ۳۰۰ کیلوگرم از این ماده مورد استفاده در غنی‌سازی اورانیوم را در اختیار داشته باشد.

 
این خبر در حالی اعلام می‌شود که رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار است روز شنبه به ایران سفر کند. آقای گروسی یک روز پیش‌تر به دستیابی به توافق قریب‌الوقوع نمایندگان گروه ۴+۱ با ایران ابراز امیدواری کرده بود.
 
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران دو هفته پیش در گفت‌وگوی اختصاصی با یورونیوز گفته بود اگر طرف‌های غربی برجام واقعیات را بپذیرند، دست‌یابی به توافق ظرف چند ساعت ممکن خواهد بود.
 
با وجود ابراز خوشبینی تهران و نمایندگان کشورهای طرف برجام به پیشرفت در مذاکرات وین،
 
ایران یک سال پس از خروج یکجانبه ایالات متحده آمریکا از برجام در سال ۲۰۱۸، تعهدات خود براساس این توافق را در چند مرحله کاهش داد. پس از روی کار آمدن دولت جو بایدن در سال ۲۰۲۰، واشنگتن تمایل خود برای بازگشت به برجام را اعلام کرد.
 
ایران و دیگر کشورهای برجام از سال گذشته تاکنون برای بازگشت تهران و واشنگتن به تعهدات توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ مذاکره دروین برگزار کرده اند. ایالات متحده آمریکا به‌شکل غیرمستقیم در این مذاکرات حضور دارد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۳۷
khyar - اوپسالا، سوئد
دم ایران گرم .
‌پنجشنبه ۱۲ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۶:۴۱
۶۲
یا فاطمه زهرا - کپنهاک، دانمارک
ویوا ولایت.
‌پنجشنبه ۱۲ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۶:۵۷
۳۶
ایران همیشه ایران - تهران، ارمنستان
با توجه به وضع موجود در اروپا،توافق خواهد شد.ایران انرژی به اروپا صادر می‌کند و روسیه هم اکراین را مستعمره میکند.چند مدت بعد روسیه به بهانه بمب اتمی ایران رو اشغال میکند تا امریکا بتواند نفت خود را بفروشد و همزمان ایران اتمی را با دست رقیب متوقف کند.من فکر کنم قیمت بنزین تا چند ماه دیگه در اروپا حدود ۵ دلار خواهد شد.اما نکته قابل تامل و مخفی این ماجرا ،حرکات حساب شده ایران هست که همه اینها رو مات خواهد کرد.شاید خیلیها موافق نباشین،اما حکومت ایران علنا داخل ایران رو ول کرده و عملا دنبال قدرت جهانی هست،هم اتمی و هم انرژی‌.فلسفه این هست که برا قدرتمند شدن در جهان، اول باید هزینه برا اینکار پرداخته بشود.برا همین الان زندگی در ایران سخت هست.اما هر روز امروز نیست
‌پنجشنبه ۱۲ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۷:۰۷
۳۸
azadi2011 - تورنتو، کانادا
[::khyar - اوپسالا، سوئد::]. سال 2015 توافق شد، بیست تن کیک زرد ایران که از بیست تن طلا بیشتر خرج ان شده بود به قزاقستان منتقل شد( با کوشش ترکیه )، همان زمان مشخص بود که همه ی این بازی‌ها برای بالا کشیدن آن مقدار ثروت باور نکردنی بود، کدام کشور در دنیا آن همه ثروت را یک جا به ترک ها می سپارد؟! اکنون تحویل که نمی دهند هیچ! می گویند که آمریکا آنها را با خود برده است! اون بیست تن طلای ذخیره مان، این هم بیست تن اورانیم ذخیره مان! زنده باشی
‌پنجشنبه ۱۲ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۹:۱۰
۴۵
شیرمردان - سیدنی، استرالیا
گور پدر آژانس اتمی که بازیچه دست امریکاست. دنیا دنیای زوره، اگر ضعیف باشی خفه ات می‌کنند، نمونه بارز امروزی اکراین. ایران باید تجهیزات نظامی خوب و نیروگاه اتمی و بمب اتم هم داشته باشد چرا که ضمانتی نیست فردا روزی یک کشور اتمی مانند پاکستان یا روسیه و امریکا به ایران حمله نکنند.
‌پنجشنبه ۱۲ اسفند ۱۴۰۰ - ۲۱:۴۱
۴۹
chi begam ke nagoftanesh - آمستردام، هلند
[::ایران همیشه ایران - تهران، ارمنستان::]. آه به بهانه بمب اتم بخواد اینکار رو بکنه، پاکستان و هند هم بمب اتم دارند، در ضمن ایران که از روسیه داره حمایت می‌کنه و این حکومت روسی هست، و دست روسهاست، و احتیاجی به حمله نداره، در ضمن اگر کسی بخواد حمله کنه این اسرائیل و آمریکا هستند که حمله خواهند کرد، و منافعش هم تکخوری میکنند و از لازم شد با چین و روسیه در این منافع شریک خواهند شد، البته این با توجه به پیش فرض شما بود، در ضمن برای قدرت جهانی شدن نظامی گری کافی نیست، بلکه اقتصاد قوی حرف اول را خواهد زد در کنار ارتشی قوی همراه با تکنولوژی بالا و پیشرفته، حالا شما بو کدامشو ایران داره ؟؟؟!!
‌پنجشنبه ۱۲ اسفند ۱۴۰۰ - ۲۳:۰۹
۵۶
سرزمین اریا - کویت ، کویت
آفرین به ایران .به امید قدرت روز افزون نظامی و هسته ای که باعث بازدارندگی میشه .قابل توجه اون اوسکولهایی که فکر میکنن دنیای امروز دنیای گفتمان هست نه موشک .و همچنین اون خودتحقریرانی که از عربستان جیره و مواجب بگیرن که بر ضد ایران سیاه‌نمایی کنن و آیه یأس بخونن
جمعه ۱۳ اسفند ۱۴۰۰ - ۰۷:۰۳
۳۶
ایران همیشه ایران - تهران، ارمنستان
[::chi begam ke nagoftanesh - آمستردام، هلند::]. با درود خدمت شما. فرمایشات شما صحیح هست و کاملا منطقی البته انسانی و روی کاغذ. الان وضع دنیا منطقی و انسانی نیست.قدرت بالاتر از ثروت هست.یک مثال عامیانه بزنم.شما فرض کنین یک نفر ثروتمند با کل دارایش در جیب خود ،ته یک کوچه بن بست با یک قاتل حرفه ای که انواع سلاح در دست دارد مواجه می‌شود.به نظرتان کدوم یک موفق میشوند؟. سیاست امروز جهان در یک کلمه خلاصه میشود:سلاح قوی داشته باشی ،همه چیز را به دست می آوری ویا بهت میدهند.
شنبه ۱۴ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۱
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.