طرح سناتورهای آمریکایی: لغو تحریم‌های «اصلی» آمریکا منوط به توقف غنی‌سازی اورانیوم

 نمایی از کنگره ایالات متحدهرادیو فردا :دو سناتور ارشد آمریکا طرحی به سنای این کشور تقدیم کرده‌اند که لغو تحریم‌های «اصلی» آمریکا علیه جمهوری اسلامی را منوط به توقف غنی‌سازی اورانیوم در ایران می‌کند.

به گزارش سایت کمیته روابط خارجی سنا، باب منندز از حزب دموکرات و رییس این کمیته به همراه لیندسی گراهام، سناتور ارشد جمهوری‌خواه از ایالت کارولینای جنوبی، قطعنامه‌ای برای تصویب ارائه کرده‌اند که می‌گوید آمریکا باید یک بانک سوخت هسته‌ای در منطقه خاورمیانه راه‌اندازی کند که سوخت هسته‌ای لازم برای همه کشورهای منطقه را تهیه کند.


این سناتورها می‌گویند که بدین ترتیب جلو اشاعه سلاح‌های هسته‌ای در منطقه خاورمیانه گرفته خواهد شد و ایران نیز باید غنی‌سازی اورانیوم را متوقف کرده و سوخت هسته‌ای مورد نیازش را از همین بانک سوخت هسته‌ای فراهم کند.

سناتورهای ارشد آمریکایی به مورد ایجاد بانک هسته‌ای سازمان بین‌المللی انرژی اتمی در قزاقستان در سال ۲۰۱۹ اشاره کرده و گفته‌اند دولت آمریکا می‌تواند این طرح را توسعه دهد یا طرحی مجزا برای خاورمیانه به اجرا بگذارد و به همه کشورهای دارای نیروگاه هسته‌ای، از جمله ایران، تضمین ارائه سوخت داده شود.

سناتور منندز و گراهام در ادامه گفته‌اند اگر ایران وارد توافقی شود که از غنی‌سازی اورانیوم چشم‌پوشی کند، آمریکا باید فراتر از برجام، دست به لغو تحریم بزند: «تحریم‌های اصلی» علیه ایران با چشم‌پوشی جمهوری اسلامی از غنی‌سازی اورانیوم لغو خواهد شد و تحریم‌های دیگر نیز باید به مرور زمان و در صورتی لغو شود که ایران به حمایت خود از تروریسم، جنگ‌های نیابتی، بی‌ثباتی منطقه، نقض حقوق بشر و ادبیات خصمانه پایان دهد و تضمین کند که هرگز این اتفاقات تکرار نخواهد شد.

سناتورهای آمریکایی به حمایت محمود احمدی‌نژاد رئیس‌جمهوری ایران در سال ۲۰۰۹ از ایجاد بانک هسته‌ای منطقه‌ای، همچنین ادعای آیت‌الله علی خامنه‌ای مبنی بر حرام بودن استفاده از بمب هسته‌ای اشاره کرده و گفته‌اند با توجه به افزایش شمار کشورهای خاورمیانه که خواهان برق هسته‌ای هستند، آمریکا می‌تواند با ایجاد یک بانک سوخت هسته‌ای، کمک‌های مالی و فنی، همچنین تشویق دیگر کشورها به کمک‌های مالی برای این استقرار این بانک، جلو اشاعه تسلیحات هسته‌ای را بگیرد.

دولت جو بایدن از بهار امسال مذاکرات غیرمستقیمی با ایران و با میانجی‌گری اروپا و اعضای برجام آغاز کرده تا در صورت بازگشت ایران به تعهدات برجام، تحریم‌های هسته‌ای را برچیند.

طی روزهای گذشته مقامات غربی و روسی از پیشرفت در مذاکرات خبر داده و گفته‌اند این دور از مذاکرات احتمالا «گفت‌وگوهای نهایی» برای احیای برجام باشد.

طبق برجام ایران حق غنی‌سازی محدود اورانیوم در سطح ۳.۵ درصدی را دارد.

ایران نیز به نوبه خود خواهان گرفتن تضمین از آمریکا برای عدم خروج این کشور از برجام در آینده است؛ موضوعی که دولت جو بایدن می‌گوید صلاحیت ارائه چنین تضمینی را ندارد.

در این میان، ۱۹ بهمن‌ماه نیز بیش از ۳۰ تن از سناتورهای جمهوری‌خواه به رئیس‌جمهوری آمریکا هشدار دادند در صورتی که بازگشت واشینگتن به توافق برجام به رای سنا منوط نشود، آنها از اختیارات خود برای جلوگیری از احیای آن استفاده خواهند کرد. این نامه را که تد کروز، سناتور جمهوری‌خواه تدوین کرده، بیش از ۳۳ سناتور امضا کرده‌اند.

سناتورهای امضاکننده این نامه می‌گویند که هر گونه توافق هسته‌ای با ایران، به اندازه‌ای برای امنیت ملی ایالات متحده «اهمیت» دارد، که باید بازتعریف شده و رای مثبت دو سوم سنا را نیز کسب کند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۵
hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
"آمریکا باید یک بانک سوخت هسته‌ای در منطقه خاورمیانه راه‌اندازی کند که سوخت هسته‌ای لازم برای همه کشورهای منطقه را تهیه کند" تازه داره سر گنده اش از زیر لحاف میزنه بیرون.
شنبه ۲۳ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۹:۳۷
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • کپسول بتنی تنها راه مجاز ورود زنان به ورزشگاه‌ از نظر علم الهدی؛ خب، مستقیم بگویید راه نمی‌دهیم!
  • نتانیاهو قرارداد ۳۵ میلیارد دلاری صادرات گاز به مصر را تأیید کرد
  • گروگان‌گیری مجدد سپاه برای مبادله زندانی؛ این بار دو شهروند کره جنوبی در ازای دونده‌های متجاوز
  • پوتین: در صورت توقف روند صلح اراضی بیشتری در اوکراین تصرف می‌کنیم
  • دانشمند هسته‌ای حامی اسرائیل چگونه کشته شد؟ تل‌آویو به دنبال ردپای تهران در قتل مشکوک ماساچوست
  • بی‌خبری از وضعیت ده‌ها معترض مشهدی؛ «گفت آن‌قدر کتک می‌خورند تا پهلوی را فراموش کنند»
  • عکس جنجالی «چشم‌بادامی» دختر شایسته فنلاند، طوفانی از اتهام نژادپرستی به‌پا کرد
  • لحظه وحشت در مغازه؛ دفاع جانانه کاسب با «بیل» در برابر اوباشی که قصد داشت او را زنده زنده بسوزاند!
  • سرقت اعضای بدن در دانشگاه هاروارد آمریکا؛ مسئول سردخانه به ۸ سال زندان محکوم شد
  • «دشمن نقره‌ای در آشپزخانه؛ حقایق تکان‌دهنده درباره خطرات فویل آلومینیوم که کسی به شما نمی‌گوید!»