چرا دانشمندان کشور ماداگاسکار را «قاره هشتم» مینامند؟
رأی دهید
ماداگاسکار با مساحت 592800 کیلومتر مربع دومین کشور بزرگ جزیرهای جهان پس از اندونزی است. این کشور از جزیره ماداگاسکار (چهارمین جزیره بزرگ جهان) و چندین جزیره کوچکتر پیرامونی تشکیل شده است.
پس از فروپاشی ابرقاره «گُندوانا» در دوران ماقبل تاریخ، ماداگاسکار حدود 88 میلیون سال پیش از شبه قاره هند جدا شد و از آن زمان از دیگر خشکیهای جهان منزوی بوده است. این انزوا باعث شده گیاهان و جانوران بومی این جزیره مسیری بسیار متفاوت از دیگر جاهای جهان در تکامل طی کنند.
مردمان آسترونزی که بومیان آسیای جنوب شرقی بودند، اولین انسانهایی بودند که در اواسط هزاره اول میلادی با قایقهای پارویی خود به ماداگاسکار رسیدند. پس از آنها، در قرن نهم میلادی مهاجران بانتوی بومی سواحل شرقی آفریقا با عبور از کانال موزامبیک به این جزیره رسیدند.
جزیره ماداگاسکار تا اواخر قرن هجدهم تحت مجموعهای متفرقه از اتحادیههای سیاسی-اجتماعی اداره میشد. از اوایل قرن نوزدهم، یک خانواده نجیبزاده بیشتر جزیره را متحد کرد و به عنوان «پادشاهی ماداگاسکار» بر آن حکومت کرد.
این پادشاهی هنگامی که امپراتوری استعماری فرانسه جزیره را در سال 1897 تحت سلطه خود درآورد منحل شد. ماداگاسکار در سال 1960 استقلال خود را از فرانسه به دست آورد، و از سال 1992 رسماً به عنوان یک دموکراسی مبتنی بر قانون اساسی اداره میشود، که در آن مالاگاسی و فرانسوی زبانهای رسمی هستند.
اکثر جمعیت ماداگاسکار به مسیحیت یا باورهای بومی یا ترکیبی از هر دو اعتقاد دارند. اکوتوریسم، کشاورزی، و سرمایهگذاری در زمینههای آموزش، بهداشت، و خصوصیسازی عناصر کلیدی استراتژی توسعه ماداگاسکار هستند.
از آنجایی که ماداگاسکار میلیونها سال از خشکیهای بزرگ جهان جدا افتاده، زیستگاه گیاهان و حیوانات مختلفی است که در هیچ کجای دیگر زمین یافت نمیشوند. بیش از نود درصد گونههای زیستی موجود در ماداگاسکار فقط مختص این جزیره هستند. این بومشناسی متمایز باعث شده تا زیستشناسان ماداگاسکار را «قاره هشتم» جهان بنامند.