احتمال مرگ زنان زیر دست جراحان مرد ۳۲ درصد بیش‌تر است

در بریتانیا نزدیک به ۹۰ درصد جراحان ارشد مرد هستندایندیپندنت فارسی :طبق ادعای تحقیق جدیدی، احتمال مرگ زنانی که به دست پزشکان عمل جراحی می‌شوند، بیشتر از زنانی است که زیر دست پزشکان زن جراحی می‌شوند.

طبق این تحقیق که در مجله پزشکی جاما سرجری (JAMA Surgery) منتشر شده است، اگر عمل جراحی  را پزشک مرد روی زن انجام دهد، احتمال مرگ بیمار ۳۲ درصد است و نیز ۱۵ درصد محتمل‌تر است که نتیجه عمل نامطلوب باشد.


جراحی، حرفه‌ای است که مردان در آن سیطره دارند و گفته‌ می‌شود که ممکن است این نتایج از «سوگیری جنسی ضمنی» ناشی شده باشد. در بریتانیا نزدیک به ۹۰ درصد جراحان ارشد مرد هستند.

خانم دکتر آنجلا جیرات، از نویسندگان این تحقیق و استادیار و متخصص همه‌گیری‌شناسی بالینی دانشگاه تورنتو، می‌گوید: «در مقاله‌مان نشان دادیم که در چنین وضعیتی، برخی از بیماران زن را به کشتن می‌دهیم و پیامدهای معکوس و گاهی مرگ‌بار سبب می‌شود جان برخی بیهوده از دست برود.»

به گفته او، وقتی زنان زیر دست پزشکان مرد جراحی شوند، احتمال ایجاد مشکل و بستری شدن دوباره بیماران در بیمارستان، بیش‌تر است، و احتمال افزایش مدت بستری ماندن در بیمارستان نیز ۲۰ درصد بیش‌تر است.

طبق این تحقیق، برای مردانی که تحت جراحی قرار می‌گیرند، جنسیت جراح بر مطلوب شدن نتیجه عمل اثر ندارد.

در این تحقیق که گمان می‌رود نخستین تحقیق از این نوع باشد، پرونده یک میلیون و ۳۲۰ هزار و ۱۰۸ بیمار را که ۲۱ نوع جراحی معمول (از عمل آپاندیس گرفته تا جراحی مغز) انجام داده بودند، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

عمل‌ها را دو هزار و ۹۳۷ جراح در بازه ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۹ در اونتاریو انجام داده بودند.

بر اساس یکی از نمونه‌ها، ۱۴ درصد زنانی که جراحان مرد عمل جراحی قلب و سینه روی آن‌ها انجام داده بودند، جان خود را از دست داده‌اند، اما این شاخص برای جراحان زن به یک درصد کاهش می‌یابد.

به گزارش گاردین، دکتر جیرات می‌گوید این نتایج می‌تواند چند توضیح محتمل داشته باشد که سوگیری‌های ناخودآگاه «با ریشه‌های عمیق» و تفاوت رهیافت‌ها و مهارت‌های ارتباط‌گیری، از آن جمله است.

او می‌گوید: «این نتایج نگران‌کننده است، زیرا جنسیت جراح، هر چه باشد، نباید بر نتیجه عمل بیمار اثر بگذارد.»

دکتر امالیا کوکرن، از نویسندگان تحلیل همراه این بررسی، می‌گوید: «این دلیل دیگری است که در این حرفه باید ترکیب نیروی کار را با ترکیب بیماران تحت درمان منطبق کنیم و برای کل نیروی کار چنین ترکیبی را تقویت کنیم.»
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.